Dec-11: Vakantiegegokt 2010-5

In de afgelopen week kon er gegokt worden op mijn zwerfresultaat na m’n 9de fietsvakantiedag. Vanuit Memmingen fietste 110km in dezelfde (noord-noord-oost) richting als de dag ervoor via deze foto’s (waar wel de kilometers bij stonden, maar nog niet de plaatsnamen). En die foto’s kon ik nog niet vinden op het internet. Dwz die waterskibaan en zonnepanelen zijn nog geen jaar en staan niet op de luchtfoto’s. Van die zonnewijzer (die het dichtste bij de eindbestemming was) kon ik geen enkele foto vinden en toch weet ik waar ik moet zoeken, op de stoep voor het raadhuis van Weiden.

De oplossing was Meitingen. Tot in Meitingen had ik geen idee dat ik daar zou belanden. Als er geen aardig hotelletje was geweest, dan had ik waarschijnlijk richting Aichach doorgefietst.

Sjoerd kwam met Augsburg het dichtst in de buurt. Hij won het maar net van Greet. Ook 3, 4, 5 en 6 zaten akelig dicht bij elkaar. Ik heb dus telkens goed het centrum van een plaats moeten bepalen om Google een beetje eerlijk te laten meten.


Daguitslag:             Klassement:
1. Sjoerd (Augsburg 22,1km)     1. Cohler (45p)
2. Greet (Stadtbergen 23.5)     2. Bob (41p)
3. Cohler (Friedberg 28,3km)    3. Emigrant (38p)
4. Frans54 (Neuburg/Donau 28,6)   4. Hanscke (31p)
5. Emigrant (Aichach 29,0)     5. Sjoerd (25p)
6. Bob (Dillingen/Donau 30,4)    6. Greet (22p)
7. Hanscke (Ulm 74,3km)       7. Frans54 (16p)
8. Niklas (Ermerzand 636km)     8. Harald (10p)
9. By the way (Heerhugowaard 752km) 9. By thw way (9p)
10. Giva (5p)
11. Niklas (3p)

Geplaatst op 2010-12-11, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 23 reacties.

 1. Ik gok een beetje op Augsburg…

 2. @Sjoerd: Ik had de afstand fout ingetikt. 100 moest 110 zijn.

 3. Ik zou ook zeggen Augsburg, maaar omdat dat al is gezegd, gok ik op Stadtbergen, even voor Augsburg.

 4. Die waterskibaan ligt in het park van Luna en dat ligt in Heerhugowaard.
  by the way.

 5. @By the way: Dat was de reden om ‘m op de foto te zetten. In de Stad van de Zon (voor mensen die hier niet zo bekend zijn is dat naast het Park van Luna) is ook zo’n zonnewijzer waar je gebruik maakt van je eigen lichaam (laatste foto). En ze barsten er van de zonnepanelen. Kortom reden voor een speciaal logbericht.
  Die waterskibaan die ik onderweg aantrof is een stukkie langer en als je goed kijkt zijn het er 2 en beide boordevol met springschanzen. Dat in de Plas van Luna is dus duidelijk een maatje kleiner.

 6. Dillingen an der Donau.
  Ja, die kalender mag je voor mij wel uitleggen, ik zat er al naar te kijken. Moet je ergens op de cirkel gaan staan op een bepaalde dag van de maand, op 12 uur ’s middags, en als je minstens 1,80 bent dan wijst de schaduw van je hoofd aan welke dag het is? Of zoiets.

 7. Die omgeving is voor mij totaal onbekend. De waterskibaan doet me denken aan Ermerzand, bij Erm in Drenthe, maar dat is ook de nige die ik ken…

 8. @Niklas: Onderaan het laatste verslag (vorige bericht) staat een link naar een landkaartje in Google-maps. Dat maakt het meegokken een stuk makkelijker.

 9. Ik gok Friedberg.

 10. Ook mijn eerste opwelling was Augsburg, maar nu gok ik heel iets anders: Dillingen an der Donau

 11. Oh, opeens zie ik dat dit ook al gezegd is, dan gaan we op huis aan, naar Ulm

 12. Ik heb geen idee en ben te lui om foto’s na te gaan zoeken, dus ik doe gewoon weer een wilde gok: Neuburg.

 13. Ach, die tien kilometer heeft niemand anders gered

 14. @Frans54: Ik het de Neuburg an der Donau genomen. Die was dichterbij de finish dan Neubrug an der Kammel, waar ik 55km eerder doorheen fietste.

 15. Zie je wel, nu ik geen research meer “mag” doen ben ik nergens.

 16. Xiwel, je hebt me op het verkeerde been gezet met die reaktie naar Sjoerd. Daardoor dacht ik dat hij helemaal in de verkeerde richting zat. Dat kost me 3 punten op Cohler!

 17. @Bob: Ik schreef niet meer of minder dan dat ik een tikfoutje had gemaakt. En omdat Sjoerd al had gegokt vond ik het netjes om het in een reactie te melden. Hij (en wie niet) had daarna een plaats 10km verder kunnen zoeken en was dan akelig dicht in de buurt van Meitingen uitgekomen.
  O ja, en de uitleg van de kalender staat inmiddels in het verslag.

 18. @Hanscke: Je mag wel researchen, maar een sommige loggers gaven daar ook een link naartoe. En dan is het voor de andere gokkers niet zo leuk meer.
  In dit geval had je beter na kunnen gokken met Augsburg. Je was dan 2de geworden, maar in het klassement had dat niet uitgemaakt.

 19. De Wasserskies bij Dillingen en Friedberg waren allebei ouder dan 2009, Friedberg zelfs uit 1969. Je kan de ‘wakes’ zien op Googlemaps.
  Wat zijn er veel baggersees in die regio.
  Thannhäuser en Sjoerd waren fijne instinkers.

 20. @Cohler, die dingen staan/liggen idd overal. Dit is wat je er op Google-maps van ziet. Bij doorzoeken vond ik hun site. Er zijn 3 banen, 600, 580 en 200 meter kabellengte. Via die site vond ik ook de winkel waar waarschijnlijk de aparte golfkleding gescoord is.

 21. Petje af! Ik ben altijd bang voor ’n lekke band.

 22. @Baps: Daar heb ik geen last van gehad, zelfs niet 1x bijgepompt. Wel de eerste dag flink onderuit. Kan je ook bang voor zijn, maar dat kan net zo goed tijdens een boodschappenwandelingetje voorvallen (sprak de ervaringsdeskundige).

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: