Dec-26: Zwerfplaatsen

Vier dagen terug was de webwereld te klein, toen bleek dat Tilburg zomaar in de gedempte Markerwaard lag. Google had een foutje gemaakt in Google Maps. Dat foutje is inmiddels hersteld.

Maar webwereld had ook een foutje bij concurrent Bing gevonden. Zelf gebruik ik vaak de landkaart van Bing. Het mooie van die maps.bing.com is dat je luchtfoto’s uit 4 hoeken kan bekijken. In die zogenaamde tilt/luchtfoto-stand bakt Bing het al zeker een half jaar stukken bruiner. Zo ligt Egmond aan Zee al maanden in Alkmaar-Zuid. Stompetoren ligt in het Heilooer bos. Obdam ligt tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Akersloot ligt tussen West-Graftdijk en Graft. Maar die liggen op hun beurt weer op de plek waar je normaal Akersloot vind. Hier een flinke schermprint.


Als je nog verder zoekt dan vind je Volendam in Purmerend. Zandwerven in Obdam. Abbekerk in Wervershoof. Velsen-Noord in Assendelft. Muiden in de Bijlmer. Oost-Knollendam in Castricum. Wogmeer in Hoorn. Breezand in Van Ewijcksluis. Groenveld in Petten. Petten in Groenveld. Hoogwoud in Oudkarspel, Zandvoort ten oosten van Haarlem. Abcoude in Nigtevecht. Laren in Bunschoten. Katwijk a/d Rijn in Rijpwetering. Oegstgeest ten oosten van Leiden. Pijnacker in Delft. Maarssen in Maartensdijk. Bolsward in Makkum. Balk en Oudega in hartje Sloten. De Lutte in Oldenzaal. Doetinchem in Wehl en Wehl in Doetinchem. Millingen aan de Rijn in Tolkamer. Tiel in Geldermalsen. Gorinchem in Hardinxveld. Noordeloos in Leerdam. Ravenswaaij in Culemborg. Kaatsheuvel in Waalwijk. Oosterhout in Made. Made in Raamsdonkveer. Willemstad in Stampersgat. Hurwenen in Zaltbommel. Stad aan ’t Haringvliet in Nieuwe-Tonge. Wouw in Bergen op Zoom. Bergen op Zoom in Hoogerheide. Gilze in Tilburg. Chaam in Breda. Deurne in Liessel. Schijndel in Boxtel. Sint-Oedenrode in Lennisheuvel. Erp in Uden. Venlo in Lomm. Brunssum in Sittard. Sittard in Beek. Geleen in Guttecoven. Hulsberg in Weert. Heerlen en Kerkrade in Landgraaf. En ga zo maar door.

Vroeger had je van die zoekplaatjes in de krant, waar je de 10 fouten moest zoeken. Bing heeft hier een heuse ‘game’ van gemaakt. Binnen Nederland zijn moeiteloos een paar honderd fouten te vinden.

Advertentie

Geplaatst op 2010-12-26, in Regiomatig, Webmatig, Ximatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Dat krijg je met al die concurentie…

 2. Ik blij dat ik mijn landkaarten nog niet weg heb gegooid (omdat ik die gewoon onderweg een stuk prettiger vind)

 3. @Frans54: Landkaarten missen overigens ook wel eens iets. Een paar jaar terug had ik een dure Falk-kaart, die Veghel verdonkeremaande.

 4. Als Egmond aan Zee in Alkmaar-Zuid ligt, is dat niet zo erg, als de zee maar op zijn plek blijft.
  Heeft ook een voordeel, je ben zo wel eerder in Egmond aan Zee.
  By the Way.

 5. Of werken er verhuizers bij Bing?
  By the Way.

 6. Wat een saaie boel van bovenaf gezien, ook beelden van Zuidlimburg geven tegenwoordig van die mathematische patronen, vierkanten, rechthoeken, nooit meer een sierlijk slingerend veldje. Je ziet het overal waar geruilverkaveld is, strijkboutenlandschap zegt R.

 7. Na ongeveer anderhalf jaar zijn deze fouten zomaar opeens hersteld.

 8. Toch wel grappig dat egmond aan zee in ene niet meer aan zee ligt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: