Dec-30: Clipfunctie

Een paar dagen terug zag ik deze term op een doosje van een MP3-spelertje bij de Aldi staan. Geen idee wat er mee bedoeld werd. Dus las ik de rest. Het ging niet om iets als een videoclip of een audioclip, maar er werd gedoeld op een borstzakclipje. Na wat zoeken vond ik de Engelse versie.

Ik vond het een rare term. Ooit gehoord van een balpen (ballpoint) met clipfunctie? Ik niet. En toch zijn de meeste van een vergelijkbare clip voorzien om in hetzelfde borstzakje van de nerds te worden vastgezet tegen het omwaaien. Bij mij sneuvelen al die clips in no-time. Laat staan dat ik die functie ooit heb gebruikt. Balpennen moet ik dan ook regelmatig uit m’n jasvoering vissen.

Een week eerder had ik weer eens de sleutel in mijn voordeur laten staan. Jawel, wederom aan de buitenkant en deze keer een volledige nacht (19 tot 10 uur). En dat is niet slim, want mijn voordeur zit direct aan een straat en is goed verlicht door een straatlantaarn. Gelukkig vonden de insluipers het te koud en was er geen enkel spoor in de verse sneeuw bij mijn deur te bekennen.

Ik vond mezelf wel dom en zat al iets electronisch te bedenken; iets dat biept als ik te ver van mijn sleutel kom. Al speurende naar een oplossing kwam ik dit geval hier rechts tegen. Die heb ik ooit aan een politiebaantje overgehouden. Agenten hebben zo’n ding aan hun riem geclipt en daar rammelt dan een bos sleutels aan. Ik zag daar niets in en heb een hekel aan dergelijke onnodige accoustische milieuverontreinig. Dus belandde die in de keukenla waar ik hem na 7 jaar weer eens vond.

Die clip -met uitrolketting van een halve meter- zou ik aan m’n riem kunnen hangen en daaraan de voordeursleutel. Maar naast het lawaai is ie me ook nog eens te zwaar. Dus werd het de naaikist, waarin ik nog een mooi koordje vond. Ook een halve meter, met een lus waar ik mijn riem door steek. En die sleutel kan aan dat koordje in m’n rechter broekzak. Rammelt niet en is veel lichter.

Kortom weer een afgeserveerde clipfunctie.

Geplaatst op 2010-12-30, in Overmatig. Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. In gedachten zie ik je rondlopen met een bungelende sleutel die achter je aan door de sneeuw sleept. En maar hopen dat potentiele inbrekers hun zakmes hebben thuisgelaten …
  Alvast een gelukkig nieuwjaar, Xiwel!

 2. Doet me denken aan het koord waaraan mijn dochters liefste knuffel vroeger hing, we waren hem zo vaak kwijt dat we hem maar met een koord om haar halsje hingen.
  Mijn sleutel zit ook af en toe een nacht in de voordeur trouwens en ik ben ook sowieso geregeld mijn sleutel kwijt, een keer zelfs voor maandende reserves had ik al eerder zoekgemaakt) Toen moesten we altijd door de achterdeur naar binnen.
  Zo’n touwtje is denk ik niks voor mij, ik zou em dan aan de verkeerde broek hebben hangen waarschijnlijk.

 3. clip en klaar.
  Is mij ook wel eens gebeurt, loop je
  s ochtends je sleutels te zoeken, niet te vinden, dan maar de reserve en wil je de deur op slot draaien, jahoor daar zijn ze.
  Of ligt al op bed gaat de deurbel, buurman komt pols hoogte nemen, want de buiten deur staat wagenwijd open en het licht brand.
  Een goede jaarwisseling en alvast de beste wensen voor 2011.
  by the way.

 4. Bij mij breken die dingen ook altijd af. Meestal als ik ermee aan het spelen ben…

 5. @By the way: De beste wensen terug. Leuk dat jullie net als ik de naam op de voorkant van de kaart hadden. Scheelt schrijfwerk en de ontvanger hoeft de kaart niet de draaien.

 6. Ook van mij de beste wensen voor 2011.
  Wat betreft dat sleutelkoord aan je broekriem. Is eigenlijk ook een heel gedoe want van je broekriem naar je broekzak is toch geen halve meter dus dat wordt een broekzak vol koord. Kun je niet zo’n roldingetje gebruiken waaraan een skipas bevestigd kan worden. Rolt vanzelf op na gebruik. Kun je gemakkelijk kopen van de besparing op je gezondheidskosten. :-))

 7. @Frans[(van voorheen)eslag]: Dat kettingding is zo’n automatische oproller. Met een ketting werkt dat wel, maar met koord loopt dat binnen no-time in de knoop. Mijn koortje is echter dus en neemt weinig ruimte in.

 8. Zo heb ik een beurs die met een stukje ketting en een leren lusje aan mijn broeksriem vastzit: aangeschaft nadat ik ooit bij het tanken bij een nachtpomp, waarvoor een briefje van f 25 zo ongeveer met een strijkbout behandeld moest worden, een handeling waarvoor ik de beurs even neer had gelegd, thuis ontdekte dat ik wel genoeg benzine in de tank had om thuis te komen, maar geen beurs om de volgende dag weer te kunnen tanken. Vastbinden werkt minstens net zo goed als allerlei vernuftige hulpmiddelen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s