Jan-02: Gezap(p)ig Nieuwjaar

Iedereen en van alles herhaarde zich de laatste dagen weer te pletter. Vooral ‘De Wereld Draait Door’ is eigenlijk meer ‘De Wereld Draait Heen en Weer’. In het programma zelf wordt de helft van de tijd verbruikt door vooruitblikken op wat er nog te verwachten valt. Verder blikken ze terug op wat er een dag eerder bij andere programma’s te zien was. Aan het eind van de week en de maand blikken ze op zichzelf terug. En aan het eind van het jaar krijg je weer de dingen te zien die al 30 keer bij hen getoond zijn. Met dergelijk terugblikken heb ik niets. Zonde van de zendtijd. Kan daar niet flink op bezuinigd worden?

Nee, terugblikken is goed, maar neem daar de tijd voor. Laat het eerst een paar jaar bezinken en zoek dan eens goed uit wat er precies gebeurd is, om er vervolgens iets van te leren. Wat dat betreft is er 1 programma dat dat al jaren uitstekend doet: ‘Andere Tijden’. Ik kijk daar graag naar. De laatste gaat over het Kerstbomen Rausen in Den Haag rond 1970. Ziet hier.

Van Kooten en de Bie konden het niet beter in beeld brengen. Een dikke aanrader dus. En het is me ook opgevallen dat de Nieuwjaars-ongeregeldheden na die tijd sterk zijn afgenomen. Er gebeurt nog steeds voldoende, ook hier in Alkmaar. Maar de tijd dat hier het asfalt van het Scharlo 10cm wegsmolt is alweer een kleine 10 jaar geleden.

Toch zal het me niets verbazen als deze matpartijen weer gaan oplaaien. Onze huidige Burgervader is er star- en domgenoeg voor en gooit moeiteloos olie op diverse vuurtjes. Om nog maar te zwijgen over het nieuwe gedoogcabaret van Rutte-1. Volgens mij weten die ook niet dat ze door wind te zaaien storm zullen oogsten. In elk geval biedt het soelaas voor de relschopertjes van tegenwoordig. Want met de huidige gezapigheid kunnen die over 40 jaar in Andere Tijden geen stoere verhalen vertellen.

Ook leuk dat ze rond 19minuut25 een winkelier tonen met zo’n kettingding uit mijn eerdere logje. Zal hij hem ook van de politie hebben gekregen?

Geplaatst op 2011-01-02, in RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Hier zijn weer de nodige bushokjes opgeblazen met vuurwerk…

 2. Eens, één van mijn favo programma’s Andere tijden! Smul ik van en tevens eens dat ik ook maf word van al die herhalingen….Pfff, soms zou je willen dat we weer 3 zenders hadden, gewoon één terugblik ipv. een stuk 30 :D
  Maar oké, al met al en veel belangrijker om in jouw woorden te spreken wens ik jou ook een onwijs voorspoedig nieuwjaar!

 3. @Kaat: Je naam stond er wel, maar wordt alleen zichtbaar als je een (nep-) website invult in het onderste URL-vak. Heb het nu even gedaan. Als zovelen heb je nu http://geenwebsi.te :-)

 4. Ja, de agressie wordt bewust flink aangewakkerd door de gedoogpartner, om maar weer een excuus te hebben om extra harde maatregelen te kunnen voorstellen. Zo doen extremisten dat.

 5. Het gedood-ka-bi-net, Xiwel, daar mag je niet zo mee spotten!
  Het asfalt 10 cm gesmolten, zo zo! Ik denk ook wel eens dat er vroeger meer gebeurde, maar dat ik me tegenwoordig meer opwind.

 6. gedood = gedoog, deze tikfout was geen opzet, misschien Freudiaans.

 7. Misschien is de supersnelle berechting met een taakstraf van 80 uur over tien jaar wel de moeite van te terugkijken waar. En dat ze 2 jaar met O en N niet naar buiten mogen. Dit laatste kon wel eens echt effect hebben.

 8. @Hanscke: Dat huisarest werd ook vermeld in de uitzending. En als ik de ‘slachtoffers’ daarover hoor is het dus al een jaar of 30 terug met succes uitgeprobeerd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: