Jan-06: Nieuwe Kersttraditie?

Voordat ik weer aan het restandje van m’n fietsvakatie begin, wil ik eerst nog wat lastigs kwijt over onze nationale Kerst. Er waren een paar dingen die mij iets te voor-de-hand-liggend waren, maar waar je op dat moment niets over kon zeggen bij gebrek aan informatie. Dat is overigens nog zo, maar ik durf het nu wel aan om er iets over te tikken.

Op 25 december om 13:30 werd de Kersttoespraak door Beatrix uitgesproken. 29 minuten laten (dus om 13:59) kwam er een persbericht dat er 12 terreur-Somaliërs waren opgepakt. Dat oppakken gebeurde overigens de avond ervoor. Een paar uur later zeurt Geert: ‘De twaalf opgepakte Somalische terreurverdachten zochten volgens mij in Nederland niet direct naar wat ons verbindt en delen onze waarden vast ook niet.’
Want ja, Beatrix had het weer eens over alles wat ons verbind, op z’n Job’s: ‘Het bijelkaar houden.’

Inmiddels weten we dat alle 12 verdachten zijn vrij gelaten. Het was de bedoeling dat er 4 Somaliërs werden opgepakt, maar er waren ook wat anderen bij en die gaan dan meteen mee. Daar is niets vreemds aan, dat gebeurt ook bij een gewoon knokpartijtje. Er wordt nog wel onderzoek gedaan en er zijn nog een paar verdacht. Toch is er niets gevonden om ook maar een verdachte vast te houden. En wees eerlijk, als dat wel zo was dan hadden we dat wel gehoord.

Dat Beatrix een bijmekaarhoud-speech doet is niet vreemd, dat is haar traditie. Dat een clubje agenten wacht tot bijna 25 december om die 4 (dus 12 verdachten) op te pakken is al wat vreemder. Dat dit Geert prima uitkomt kan geen toeval meer zijn. Het zal wel even duren eer dit goed aan het licht gaat komen. En als het zover is dan is niemand meer geïnteresseerd. Ontertussen is Bea flink pootje gelicht en dat was naar mijn gevoel de bedoeling.

En moeilijk is dat niet. Geert mokt de laatste weken dat Beatrix wel weer met zo’n ‘Samen Leukie Leukie’-toespraak gaat komen. Dat gaat regelrecht in tegen zijn drang om de kloof tussen wij en zij te verdiepen. Hero B krijgt een idee en belt wat van zijn voormalige politiecollega’s af. Uiteindelijk zegt er eentje: ‘Nou ja we zitten hier al een paar maanden wat Somaliërs in de gaten te houden, maar veel is het niet.’ Hero denkt daar anders over en Bosma belt even later met een verdraaid stemmetje dat die Somaliërs op 1e Kerstdag een enorme aanslag gaan plegen. De rest is te bedenken en Geert kan weer de zeurder des Vaderlands uithangen.

En natuurlijk altijd prijs. Want het nieuws moet zo’n bericht wel melden, anders doen de andere media het. Ze kunnen er niets over zeggen, want de politie laat geen woord los. Stel je voor, dat hindert het onderzoek. En ja, het zouden toch ook echte terroristen kunnen zijn?

Nou hoop ik alleen dat dit geen nieuwe Kersttraditie gaat worden.

Advertentie

Geplaatst op 2011-01-06, in Overmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Wilders is gewoon mediageil en weet dat goed uit te buiten.

 2. @Sjoerd: Maar dit cadeautje kreeg ie toch wel heel opvallend in zijn schoot geworpen.

 3. Good thinking!

 4. Zware verdenkingen, meneer de getuige!
  Even waarschijnlijk is dat Geert gewoon gewiekst is en de kansen ziet op het moment dat ze zich voordoen.
  Ik weet het niet, ik kan het niet beoordelen, aber ich halte es durchaus für möglich.
  Nu ik er nog eens over nadenk, wordt het steeds waarschijnlijker. Ook omdat het helemaal niet zo moeilijk is om zoiets te organiseren.

 5. @Bob: Vooral dat laatste wat je schrijft. Toen het gebeurde (dus voordat Geert erover twitterde) zag ik het al aankomen. Maar dan durf ik (en vrijwel iedereen) daar niets over te zeggen. Het zou immers wel iets kunnen zijn.
  En zoals ik het beschreef, hoeft het niet uit het brein van Geert te komen, maar uit het brein van iemand die met hem sympatiseert. Dat kunnen zelfs mensen zijn die voor het grote publiek totaal onbekend zijn.

 6. Er wordt onnoemelijk veel gesympathiseerd, zowel volslagen ten onrechte als vanzelfsprekend met de heersende opvatting. Waar dat sympathiseren zeldzaam is betreft dat doorgaans de kritische denker op de heersende opvatting. Dus mag het mischien een keer ?

 7. Ow ik had de rest van je conspiracy denken nog niet gelezen, dus het zou geënsceneerd zijn. Lijkt me erg onwaarschijnlijk. Voor hetzelfde geld kun je bedenken dat ze wat onschuldige Somaliers oppakken om ze vervolgens vrij te moeten laten opdat als er in de toekomst wat gebeurd naar terug te kunnen grijpen met ‘we kunnen toch niet zomaar iedereen op wat vage verdenkingen oppakken’. Ben benieuwd wat Gregorius Nekschot daarvan weer vindt.

 8. @Geert: Me dunkt dat Wilders tegenwoordig de heersende opvatting vertolkt, met anderhalf miljoen lafbekken die hem achterna hollen.

 9. @Laurent en Geert: Ik heb de reactie van Laurent aangepast. Geert had geen website ingevuld en dan krijgt zijn naam dezelfde kleur als de achtergrond. Ik heb nu een nepsite ingevuld, waardoor zijn naam nu wel goed zichtbaar is. Het was dus geen anonieme reactie.

 10. @Geert: Ik denk wel dat er terroristen of andere lummels zijn, die tig keer onschuldig door het alarm lopen, waardoor het alarm wordt uitgezet onder het motto: ‘Daar hebben we meer last dan voordeel van.’ Dat zou ook hier het geval kunnen zijn. Maar het staat er los van dat nu net zo’n bericht een half uur na de kersttoespraak van Beatrix naar buiten komt.

 11. Lafbekken ? Ik wist niet dat het hier gebruikelijk is andersdenkenden te beledigen. Als dat de teneur is blijf ik liever weg.

 12. @Geert: Ik respecteer de woordkeuze van Laurent. Zelf schrijf ik zoiets niet op.
  Ik zit er meer mee dat je met wisselende IP-nummers werkt, waarvan een deel besmet is. Dat zou ik eerder als laf kunnen bestempelen.

 13. Besmette IP-nummers? Kan ik daar een virus van krijgen?

 14. @Bob: Ga meteen je handen wassen. :-)
  De IP-nummers worden gebruikt door trollen, hackers en oplichters. Zo lang ik die indruk hier niet heb laat ik de reacties staan.
  Als Geert niet bewust deze nummers gekozen heeft, dan kan ie het beste zijn PC (gratis) laten controleren door http://www.malwarebytes.org en daarbij te kiezen voor de volledige scan.

 15. @Geert: ik noem niet iedere andersdenkende zo. PVV-aanhangers wel.

 16. Het is gewoon een vak: spin doctor. Fabulerende types verdienen er een dikke boterham mee. Bea wist niet half hoe raak ze de spijker op de kop sloeg, destijds, toen ze zei dat ‘De leugen regeert’

 17. Het erge is: beschuldigen is net als met Edding tekenen, dat krijg je niet meer van je handen. Zelfs als blijkt dat het loze beschuldigingen zijn.

 18. @Jowi: Het ‘waar rook is is vuur’-effect blijft lastig.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: