Jan-10: Weerbaar Woiffie

Bij deze een berichtje van de regionale politiewebsite, waar Opstelten mee blij kan zijn. Neem aan dat het berichtende Korps Noord-Holland-Noord gehalveerd gaat worden. (Hoezo in eigen voet schieten?)

Bewoonster voorkomt overval
Oudorp, 09-01-2011 – Twee mannen probeerden vrijdagavond 7 januari een 81-jarige bewoonster te overvallen. Rond 20:45 uur werd er aangebeld bij de woning van de vrouw. De bewoonster deed open, maar hield haar voet achter de deur, waardoor deze slechts op een kier kwam te staan.

Zij kreeg gelijk de loop van een vuurwapen in haar gezicht geduwd. Er stonden twee mannen voor de deur die aangaven dat het om een overval ging en dat zij geld wilden. De 81-jarige vrouw wist één van de mannen een klap in het gezicht te geven. De twee gingen er hierop vandoor.

De overvallers waren circa 20 jaar oud, waren 1.65 à 1.70 lang en hadden een licht getint uiterlijk. Opvallend was dat één van hen een beige gebreide muts droeg met een donker randje.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u in Oudorp op vrijdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Deze stoere Oudorpse heeft inmiddels ook haar verhaal gedaan bij de regionale krant. Mooi om te lezen. Eigenlijk niets aan toe te voegen. Toch nog wel een vraag. Bij jonge kinderen vinden ouders het link dat hun kroost naar enge programma’s kijkt. Later draait dat om en zijn er kinderen die het niet goed vinden als hun bejaarde vader en/of moeder naar enge series kijken. Ze kunnen er van slag van raken, bang worden of durven zelfs het huis niet meer uit. Na dit kranteninterview zet ik daar flinke vraagtekens bij. Heeft deze Oudorpse haar weerbaarheid opgebouwd door jaren ‘Flikken’-kijken?

Geplaatst op 2011-01-10, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Ja, soms lopen overvallers tegen de verkeerde aan. Hopelijk zijn ze wel gewond geraakt bij het klem zitten.

 2. Kordaat reageren schrikt bijna iedere overvaller af. En iemand zomaar omleggen gaat de meeste van die jochies gelukkig nog te ver…

 3. Griezelig.. gelukkig liep het goed af, –en ik hoop dat het mensen inspireert om zo’n kettinkje op de deur te maken.

 4. Hoera voor Corrie!

 5. @Jolie: Of die jongens waren op pad om reclame te maken voor deurkettinkjes. Want reken maar dat de omzet daarvan in die buurt gaat stijgen.

 6. Niet te geloven zeg, zo’n ouwe!

 7. Schitterend verhaal!

 8. Vandaag heb ik even de papieren krant bekeken voor een uitgebreider verslag. Maar er stond niets in.
  Nu zie ik dat ik het fout had gezien. Onder het webartikel staat duidelijk:
  ‘Meer in het Noordhollandsch Dagblad van woensdag 11 januari’
  Dus niet in dinsdagkrant van 11 januari. :-)

 9. Mijn oma van toen 96 keek samen met mij dolgraag naar Derrick en toen ze op een gegeven met een overval kreeg heeft ze zo hard staan schreeuwen dat die stakker op de vlucht sloeg! :D
  (De oma van 96 is trouwens al 20 jaar geleden overleden.)
  Trots op oma!

 10. Ja,TV is heel leerzaam. Waar denk je anders dat die jochies hebben geleerd hoe je een omaatje moet overvallen? Gelukkig is het niet goed bijven hangen. Komt door het multitasken, denk ik, omdat ze tijdens het tv-kijken ook nog zaten te pingen en op de iPad angry birds zaten te spelen. De jeugd van tegenwoordig mist gewoon focus. Dat bewijst dit verhaal ook maar weer… ;o)

 11. @Kaat: Om je naam hier bij een reactie te zien was het tot voor kort nodig om iets in te vullen in het websitevakje. Zo niet, dan kreeg je naam de kleur van de achtergrond. Op die manier probeerde ik de lelijke text ‘Geplaatst door’ uit beeld te houden. Ik vond het niet zo erg als mensen dat niet begrepen en dan plakte ik er even later achter de schermer een nepwebsite bij als http://geenwebsi.te.
  Ik heb nu een functie geplaatst die die vermaledijde text vervangt door een volgnummertje.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: