Feb-09: Alkmaars Ontzit

Eergisteren was ik bij een inloopavond over de Alkmaarder Hout. Plannenmakerij voor de komende 30 jaar. Veel volk, redelijk eensgezind en redelijk positief. Er waren wel wat mensen met hedendaagse probleemples (als: ‘kan de muziek niet iets zachter, als er een bandje speelt’), maar dat viel buiten de ‘scope’. Toch ging Wethouder Wim van Veen er netjes op in.

Er werd gemeld dat het hele plan op het internet gaat verschijnen. Vreemd, want daar staat ie al een week op. Als je in dat bericht een keer of 6 doorklikt, dan krijg je een PDF’je van 100 MB voor de kiezen. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Het viel me op dat geen van de aanwezigen wist dat vrijwel alle bankzittingen en -leuningen uit het park zijn gehaald:

En dat is al een maand zo, dat je niet even ergens kan zitten. Niets heb ik er over gelezen en het betreft zeker een bank of 50. De daders zijn ook bekend, ik zag bij aanvang een busje van de leverancier. Zeker een ‘piano’-terugroep-actie. Dat terugroepen is erg in de mode. Die stalen banken staan er nog geen jaar. Ze zitten redelijk goed, maar staan vrijwel allemaal tever naar voren. Met gestrekte benen, een rollator of een kinderwagen blokkeer je al snel het pad. En nu de zittingen en leuningen weg zijn, is het een kleine moeite om de staanders een halve meter naar achteren te prikken.

Maar dat is in de afgelopen maand nog niet gebeurd. Geen idee wat wel de bedoeling is. Niets over in de krant gelezen, ook niet bij de gemeenteberichten. En ook duidelijk dat ik niemand bij de inloop kon vinden, die daar iets over wist te melden. Komen ze eigenlijk wel in dat mooie park?

Geplaatst op 2011-02-09, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Soms zi je inderdaad van die ondoordachte acties die helemaal verkeerd uitpakken. Die bankjes hadden ze ook meteen goed kunnen zetten.

 2. Het lijkt mij niet meer dan logisch om even te meten waar de benen van bankgebruikers eindigen. Ach, het wordt vast wel opgelost, al kost het wat extra belastinggeld.

 3. Vorst in de grond? Dat lijkt voor veel gemeentewerken namelijk een reden om dan maar helemaal niets meer te doen en zich uitsluitend bezig te houden met alles onder een laag zout doen verdwijnen.

 4. Het is wel een mooi gekozen titel.

 5. Ik vond het mooie kunstwerkjes, maar met bank lijkt me toch prettiger. Ik denk dat ze worden opgeknapt.
  Alkmaars ontzit: geweldig!

 6. @Mack plus Staart: Toen ik een maand terug die banken zag moest ik meteen aan deze titel denken. De rest (wat niet eens onwaar is) heb ik er later snel omheen verzonnen.

 7. Huiveringwekkend. Mooi plaatjewel, maar ik kan er niet lang naar kijken zonder dat gruwelijke beelden voor mijn geestesoog verschijnen van struikelende kindertjes die met hun gezicht in zo’n punt vallen. Onverantwoord on die enge ijzeren punten zo te laten staan. Gauw een mooie afgeronde zitting eroverheen graag.

 8. Xiwel jongen, ik heb je zojuist op ergens in de donkere krochten van internet gevonden. En ik heb nog nooit eerder een plaatje van je gezien maar door het logje van Polderzilver ben ik eens gaan zoeken, natuurlijk met de voorkennis die ik heb. Een heus interview. Wat een mooi accent heb je en je ziet er niet eens heel anders uit dan ik me voorstelde. Nou, iets minder zonderling dan. ;)

 9. @Frans54 misschien als ze héél veel zout over dat ijzer storten dat die bankhouders dan vanzelf een stukje naar achter hollen.
  Ben benieuwd of je erachter gaat komen Xiwel!

 10. En is het niet zo, dat de bankzittingen van de houders gehaald zijn, omdat ze met betere verf geïmpregneerd moeten worden? Overigens duurt het nog even voor het echt lente is. Tijd zat om de houders wat naar achteren in de grond te ‘slaan’…je kent ze, hè, ambtenaren…

 11. @Gerrit: Die banken worden hier ook in de winter gebruikt en ze zijn nog geen jaar oud. Het kan goed dat de coating teveel losliet. Dat is me bij een paar banken opgevallen.
  Een aantal banken zijn niet weggehaald, of zijn weer teruggeplaatst. Alleen op de plekken waar weinig mensen komen. In het deel dichter bij het ziekenhuis is er veel meer behoefte aan. Er zijn daar veel mensen die na een klein stukje lopen eventjes willen uitrusten. In de winter gebeurt dat ook.

 12. @Polderzilver: Dat is een complot, het ziekenhuis heeft klanten nodig.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: