Feb-15: Assimilatie

De PVV zet in Noord-Holland Hero Brinkman in en die heeft wel 1 belangrijk punt: ‘Geen hoofddoekjes in het provinciehuis!‘ In het afgelopen jaar ben ik zo’n 5 keer in het provinciehuis geweest en telde maar liefst nul hoofddoekjes. Dit verkiezingsitem zal er dus inhakken en Noord-Holland zal nooit meer hetzelfde zijn.

Nou keek ik net als wat andere gekken Nederlanders naar het WK-schaatsen in Calgary. Aan de reclameborden aldaar was goed te zien dat alleen de Nederlandse TV aanwezig was. Ik zag er echter ook de oplossing voor het vermeende hoofddoeken-probleem.


In de uitzending was duidelijk te zien dat hoofddoeken bij de Nederlandse cultuur horen, misschien moet dit gewoon iets beter zichtbaar worden gamaakt:

Ik stel deze optie nu wel voor, maar hij bestaat al een tijdje. De huidige TNT-postbezorgster in onze wijk draagt een oranje hoofddoekje. Past goed bij de TNT-outfit en als ik haar zie denk ik dat het WK-voetbal nog altijd gaande is.

(TNT-post slaat niet op bombrieven met TriNitro-Tolueen, maar op het Australische bedrijf Thomas Nationwide Transport die de Nederlandse Post heeft geassimilleert.)

Geplaatst op 2011-02-15, in Kiesmatig, NH-matig, RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Whahaha geweldig! Goed idee!

 2. Zo’n TNT hoofddoekje heb ik nog niet opgemerkt. Wel winkelpersoneel met hoofddoekjes passend bij de bedrijfskleding van de winkel, prima toch?

 3. Ik moest er zo om lachen, dat ik een log even naar je doorgelinkt heb. Maar behalve lachen is het ook schrijnend waar

 4. Als oudere jongere snap ik al die drukte om hoofddoekjes niet. In de 50-er en 60-er jaren droeg elke middelbare vrouw zo’n ding met fleurig tulpen- of ander motief.
  De Engelse Queen Elizzebezz II voorop…
  Knap gedaan trouwens die foto!

 5. @Hedzer: Mijn moeder droeg ook in mijn jeugd vaak een doekje om naar de Gereformeerde kerk. Die kerk was niet zo streng, dus mocht het best fleurig zijn. Ik begreep van haar dat ze het deed omdat haar haar niet zo goed zat.

 6. @Trijntje: Ik heb gegoogled of TNT zoiets voorschrijft of als werkkledij aanbiedt. Daar heb ik niets van gevonden. Het doekje is ook meer en glimmender oranje. Denk dat ze het zelf bedacht heeft, misschien met wat collega’s.

 7. @Staart: Het handige is dat dit ook bij mannen en jongens kan. Die zijn tegenwoordig diep weggedoken in een capuchon met konijnenbondje, waardoor nog veel minder van hun gezicht te herkennen is. Ik heb eens goed gekeken, maar die jongens betreffen alle merken, dus ook veel Nederlanders.
  Dat geldt hier ook voor die glimmend zwarte gewatteerde jassen. De media schrijft die toe aan Marokkaanse jongens, maar hier zie ik er veel meer meiden en vrouwen mee lopen. En de overgrote meerderheid is zeker niet Marokkaans. Door zoiets allemaal te dragen los je zo’n ‘probleem’ mooi op.

 8. Zou een badmuts dan wel nog mogen….

 9. @Sjoerd: Als het aan onze Beemster Hero ligt niet in het proviniciehuis. :-)

 10. US pakketbezorger TNT kocht de NLse PTT om de pakjespost in hande te krijgen, en heeft de briefbezorging inmiddels in de verkoop staan. Overname, splitse, cashe, leve de marktwerking!

 11. Het beste kunnen we weer postduiven gaan opleiden. Het was mooi, de post, van 1850-2000, maar langer mocht het blijkbaar niet duren.
  Inderdaad, hoofddoekjes zouden veel vaker door mannen gedragen moeten worden, dan is het zo over, en je houdt nog warme oren ook.

 12. by the way

  Wel een goed idee, en dan gelijk ook zo’n strak schaatspak aan, dan kan je gelijk zien of ze wel of geen bomgordel om hebben.

 13. Ik sluit mij aan bij de vorige schrijver, in plaats van de burka een schaatspak voorschrijven en in de zomer zo’n gestroomlijnd zwempak.

 14. Bij St@@rt las ik een reactie over nonnetjes. Ook aardig om aan deze non-discussie te koppelen. Deze foto maakte ik anderhalf jaar terug in Nürnberg. Ik zat toen op een bankje naast een jonge Turkse die haar rondfietsende kinderen in het Duits aansprak.
  De dames op de foto stonden allemaal op een kluitje en gingen niet bepaald op in de menigte. Ik dorst er ook niet naartoe te gaan, want voor je het weet komen ze uit Volendam.

 15. Ik vind wel dat die mevrouw op de foto een behoorlijk uitgerekt ei-vormig hoofd heeft. Is dat wel medisch verantwoord, zo’n hoofddoek? En vrolijk kijkt ze ook al niet.
  Zucht, ik word toch zo moe van die pvv de hele tijd…

 16. @VerbalJam: Dat eiïge was mijn fout. Ik vond wel een foto op het internet, maar vond daar het hoofd weer te rond. Dus had ik een versmallingstruc toegepast en die was iets te extreem. Heb ik dus aangepast. Dat bezorgd geconcentreerd kijken zal te maken hebben met de 10km die ze voor het eerst moet schaatsen. :-)
  Dat van de PVV is in combinatie met de provincie NH. Daar heeft de PVV geen punten en dus verzinnen ze zoiets marginaals dat het belachelijk word.

 17. Hahaha, ik ben voor alle soorten hoofddeksels (mooi woord trouwens, hoofddeksels). En natuurlijk voor strakke schaatspakjes.

 18. Ze schijnen afgestapt te zijn van de term “gelaatsbedekkende kleding”. Toch iets bijgeleerd kennelijk, dat had nog een leuke strijd kunnen worden voor bromfietsers en motorrijders: zonder helm rijden zou nog steeds niet mogen, met echter ook niet.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s