Feb-18: Uit De Lucht Gevallen

Het is alweer een tijdje terug toen ik op een zaterdagochtend flink gerommel in mijn achtertuintje hoorde. En omdat het toch tijd was om op te staan, kleedde ik me aan en ging eens kijken wat er aan de hand was. Een bovenbuurman stond in mijn tuintje en de andere bovenbuurman hing over het terrashek, met tussenbeide een wandmeubel van 1,5 bij 1,5 bij 0,4 meter.

Ik wist dat ze gingen verhuizen, maar deze route had ik niet verwacht. De kast hadden ze in huis in elkaar gezet en kon niet door de voordeur worden afgevoerd of ze hadden ‘m weer moeten demonteren. Ik bedacht om ze een handje te helpen, en dat lukte. Na wat inspanning was ie netje in de sneeuw geland. Daarmee was het nog niet klaar, want om bij de straat te komen moesten ze ook nog door een krappe steeg of door mijn woning.

Dat laatste is handiger en wilde ik voorstellen. Maar eerst vroeg ik nog even waar de kast naartoe moest en of het daar wat eenvoudiger ging. Anders kan je maar beter meteen demonteren. De antwoorden klonken niet echt positief. Het was nog maar de vraag of ie in het verhuisbusje paste. Het gesprek kreeg hierdoor een andere wending en binnen een minuut had ik een nieuwe tweedehands kast aangeschaft.

Ik zocht al een tijdje precies zo’n ding met veel vakken. Daarbij had ik dit type ook wel eens gezien en die vond ik destijds (zelfs in de reclame) wat aan de prijs. Ik deed een bod, wat direct aansloeg en hij werd netjes binnen een halve minuut na aankoop in mijn huis afgeleverd. Kan het sneller, kan het handiger?

Ik heb dus heel veel papierrommel van allerlei projecten, die ik in die kast wil opbergen. Het plan was om eerst mijn eettafel leeg te ruimen en vervolgens alle stapels op en onder m’n bureautje weg te werken. Als ik daarbij de helft weggooi, dan kan de rest er netjes in. Ik ben daar dus meteen aan begonnen en nu enkele maanden later moet de rest (83,7%) nog eventjes.

Ik kan dan wel beweren dat ik het de laatste maanden druk heb gehad met van alles en nog wat. Maar ik moet ook erkennen dat ik beter rommel maak dan opruim. Voor de zomer hoop ik dit op- en inruimprojectje te hebben geklaard en anders maar later.

Advertentie

Geplaatst op 2011-02-18, in Woonmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Een impulsaankoop! En een impulsverkoop. Bovendien een impulslevering.

 2. @Mack: Impulslevering klopt, maar de aankoop had ik al jaren voor me uitgeschoven. Toegegeven dat ik daarbij niet direct deze oplossing voor ogen had. :-)

 3. Haha, een goede oplossing zo. Die 83,7% intrigeert me. Je bent de komende jaren nog bezig lijkt me. Misschien een idee uitverkoop te houden?

 4. Hulp met rommelmakerij heb ik ook niet nodig. Maar dat opruimen geeft bij mij ook de meeste problemen.
  Grote kasten komen hier jammer genoeg weinig voorbij verhuizen.
  Vriendelijke en vrolijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.
  PS1: Vreemd genoeg vinden veel verhuizingen hier in de nachtelijke uurtjes met winkelkarretjes plaats ….

 5. by the way

  Proficiat, je hebt Overtoom verslagen.

 6. Dat is knap hendig… Ik ben ook beter in rommel maken dan in opruimen.

 7. @Margo: Niemand wil mijn aantekeningen hebben. :-(

 8. @By the way: Moeiteloos. Waarschijnlijk was ik in binnen deze aankoop- en aflevertijd nog niet eens door het telefonische keuzemenu gekomen.

 9. @Rob Alberts: Ik woon in een winkelkarvrijgebied. De dichtstbijzijnde supermarkt is op 900 meter en daar tussen liggen lastiger oude klinkerstraatjes. Dus als je de buurt wakker wilt maken, dan is zo’n ding wel een oplossing.

 10. ‘Ik wist dat ze gingen verhuizen, maar deze route had ik niet verwacht.’
  haha! Perfecte deal.

 11. Zodra de temperatuur wat aangenamer wordt, zou ik de papierrommel in de vuurkorf stoppen.;)
  (Stoere praat, want ik durf trouwens ook nooit wat weg te gooien…)

 12. De gelegenheid maakt de koper!

 13. @Herman: Niet te verwarren met de koperdief. :-)

 14. @Trudy: Ik ben nogal milieubewust en buurvriendelijk. Wat weg kan gooi ik in de oudpapiercontainer en korf ik zeker niet vuur.

 15. Ik ben ook de weg kwijt in de restsommen. Dus als je de helft weggooit kan de rest (= andere helft = 50%) juist netjes de mooie nieuwe kast vullen.
  De huidige status is daarom 87,3% = 6,35% weggegooid en 6,35% netjes in de kast opgeborgen. Er is sprake van een mannenhuishouden want de sneeuw is al 2 maanden weg.

 16. @Cohler: Het was 83,7% en dan wel van het gehele project. (Inmiddels 83,4%.) Van de afgewerkte 16,3% is dus de helft in de oudpapiercontainer beland en de andere helft in de nieuwe 2e hands kast.
  (Deze sneeuw was zelfs van eind-November. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: