Mrt-02: Chantage en KoppelVerkoop

Dan heb ik het natuurlijk nog een keertje over de provincie. Ik twijfel nog steeds tussen wel of blanco stemmen. Dwz ik ga wel naar het stembureau omdat ik het eens ben met het recht op stemmen. Helaas valt er voor mij weinig te stemmen. Het gaat om provinciale verkiezingen en alle Noord-Hollandse provinciale politieke fracties hebben mij en de meeste andere fietsvriendelijke provinciegenoten flink in de steek gelaten.

Ook op andere zaken scoorden de provinciale politici slecht. Denk aan het Ijslandse fiasco van VVD-bankier Hooijmaijers. Je hebt keuze uit 2 soorten, de contactgestoorde nietsnutten als Elisabeth Post of de onbenullen als bijvoorbeeld Liesje Klomp. Ik heb begrepen dat de vergoeding voor deze semi-amateurs erg laag is, wat de ‘kwaliteit’ kan verklaren.


Het liefste kleur ik dan ook het hokje ‘Provincie NH opheffen’ rood. Maar die keuze krijgen we niet. Als ik op 1 van die malloten stem, dan ben ik het met hun wanbeleid eens en sta ik achter de Provincie.

Daarnaast word ik (en wie niet) gechanteerd door de nationale politici. En dat heeft alles te maken met de koppelverkoop, waarbij de eerste kamer door de provinciale politici gekozen wordt. De regeringspartijen willen dat ik provinciaal op de asfaltpartij VVD, het gluiperige CDA of de ondemocratische gedoogbeweging PVV stem, zodat zij met een noodvaart van 130km/h en oogkleppen op door kunnen regeren. Stem ik niet op dit supertrio, dan zakt Nederland af naar Afghaanse en zelfs wel Belgische toestanden.

De landelijke oppositie wil dat ik provinciaal stem om aan te geven dat deze regering weg moet voordat zij nog meer schade aanrichten. Helaas kan ik mijn stem niet ontkoppelen. Dus niet stemmen voor de provincie en wel stemmen voor de eerste kamer. Als ik zwicht voor de chantage van de landelijke politici, dan geef ik meteen te kennen dat ik achter de provincie sta en daar heb ik weinig zin in.

Advertentie

Geplaatst op 2011-03-02, in Kiesmatig, NH-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Het gaat ook om de eerste kamer. De provincie kan mij ook gestolen worden…

 2. Ik ben eigenlijk blij dat ik hier in Oz niet mag stemmen voor deze verkiezingen, want ik heb nog een kater van vorig jaar!

 3. Wat heb je uiteindelijk gedaan?

 4. Ik heb gestemd op een van de weinige partijen die het aanleggen van fietssnelwegen in de stadsregio ondersteunen.
  PS: Tijdens het Gelderse verkiezingsdebat vond de lijsttrekster voor de PVV (Marjolein Faber) dat het onzin is om ecoducten te bouwen voor die 300 vlinders die willen oversteken. Daarin moet ik haar gelijk geven.
  Mocht u op een verloren moment naar de TV-opnamen van dat stukje van het debat kijken en op de tribune iemand in een Fruttekoek T-shirt onbedaarlijk zien lachen, dan heeft u mij gespot.

 5. Dank voor je reactie, het moge duielijk zijn dat ik mijn stem heb uitgebracht ten behoeve van de Eerste Kamer. Ook ik heb mij gruwelijk geërgerd aan die koppelverkoop.

 6. door een uitgelopen verjaardag gisteravond was ik het stemmen bijna vergeten
  in een noodgang hebben we gasten onbeheerd achtergelaten in ons huis en hebben we alsnog onze kostbare recht vervuld
  kostbaar…daarom stem ik
  en wat je zegt over die koppeling, dat deugt zeker niet en lijkt me ook niet democratisch

 7. ik zag dat je op OBA zit
  en heb je inmiddels gelinkt
  was je een beetje uit het oog verloren

 8. @Assyke: Ik ben nog wel een paar keer bij je langs geweest op VKblog, maar kan daar niet reageren. Begrijp dat dat per 1 juni naar de nieuwe WordPressversie van Web-log.nl gaat omdat de Volkskrant haar blogdienst stopt. Zie ook dat je inmiddels zelf een WP log hebt. Ga ik eens verder lezen, want daar kan ik wel op reageren.

 9. @Trijntje: Het is een sociale Callantsoger geworden. Mijn 2de optie om op het stembiljet zelf een text (NH afschaffen om te beginnen met Elisabeth Post) met vakje aan te brengen is in het stemhokje gesneuveld.

 10. Een ongeldige stem telt geloof ik nog minder mee dan een blanco stem. En het systeem is nu eenmaal zo, dat de Eerste Kamer indirect gekozen wordt, maar wel gekozen op basis van eerdere democratische verkiezingen.
  Misschien kan het systeem beter, maar op dit moment is het zo, en is het toch een buffer tegen de mediahypes die tegenwoordig de Tweede Kamer zo beheersen.

 11. @Niklas: Maar dit jaar is het geen buffer, maar worden de provinciale verkiezingen verziekt door de mediahype rond de eerste kamer. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Zo wordt de VVD in Noord-Holland duidelijk niet afgerekend op haar wandaden.
  Als de 1ste kamer minder hyperig moet, dan is het veel beter om deze verkiezing voor de helft mee te rekenen en die van 4 jaar terug ook voor de helft. Krijg je minder uitschieters en kabbelt de 1e kamer 2 jaar na op de stemuitschieters.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: