Apr-02: Twee April

1 april is voorbij, dus kan nu de schade worden opgemaakt. Landelijk laat ik aan de landelijke schadeëxperts over, ik beperk me -zo als wel vaker- tot Alkmaar. Zo werd hier op 1 april bekend gemaakt dat Alkmaar een wethouder van Trots op Nederland krijgt. Leuk verzonnen, maar helaas waar.

Een handjevol mensen heeft ooit op verhuiskont Den Dulk gestemd. Ik was al blij dat deze voormalige VVD’ster en voormalige Liberale Krachtster afreisde naar Den Helder. Zal zij nu Trots op Den Helder zijn? En toen bedacht OPA (Onafhankelijke Partij Alkmaar) c.s. dat Trots op Alkmaar Nederland ook mee mocht doen in het nieuwe Alkmaarse college. En ja, dan moet er maar iemand uit Haarlem komen om hier de boel te verzieken. Dwz Haarlem valt best mee, maar het haalt het niet bij Alkmaar. Met zo’n figuur kan de stad er alleen maar op achteruit gaan.

Een andere geen aprilmop was de eerste kaasmarkt, die geopend zou worden door Zorro. Daar was het uiterst rustig. Ik denk dat de meeste mensen bedacht hadden dat ook dit een 1 aprilmop betrof. Sta je daar -na 350km treinen uit Maastricht- op het Waagplein en dan blijkt het een grap te zijn. Nee dan maar het zekere voor het onzekere nemen en thuis blijven.

Verder had het Noordhollands Dagblad een onzalig artikel geplaatst over de provincie, die al hun verkeersgeld gaat inzetten op de N23 (Westfrisiaweg). Dus geen geld meer voor de N9 rond Alkmaar, geen geld voor de verbeteringen aan de N243 en N241 en geen geld meer voor de verbinding A8-A9. En dan te bedenken dat die hele Westfrisiaweg voor geen meter gaat werken. Je kan dan van Heerhugowaard-Noord via wat geslinger langs De Goorn en Zwaagdijk naar Enkhuizen en vervolgens over een smal dijkje richting Lelystad en Zwolle.

Kortom leuk bedacht van het NHD om de mensen zo op stang te jagen. Maar de lol werd al voortijdig gedrukt door een persbericht van de provincie, het ging wat hen betreft om een hoax.

Geplaatst op 2011-04-02, in Alkmaar, Overmatig. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Het was maar flauw met de moppen deze keer…

  2. Dat zijn veel moppen. Ik heb alleen die op mijn werk meegemaakt en die was leuk genoeg om te beschrijven.

  3. – Aan het eind van onze oppas-midweek verraste Mark (6) ons ’s morgens vroeg met: “er zit een gat in je ochtendjas!”…hahahahahahaha! (Die jongen heeft een niet te reproduceren aanstekelijke schaterlach)
    – Dat N23-verhaal is zó “achterkamertjes” dat het nog best uiteindelijk waar zou kunnen blijken…
    – TON (ik ben niet trots op die club, dus ik hou het hierbij)? Ik dacht dat die al lang in duigen gevallen was en gezonken!

  4. @Dwarsbongel: TON stelt niets meer voor, ook niet in Alkmaar. Maar dit is adhv de gemeenteraadsverkiezingen van een jaar terug, toen Den Dulk hier wat afvallige VVD-stemmen met wat PVV (die niet mee deed) -stemmen binnen haalde. Inmiddels is is Den Dulk weg en zou de TON in de huidige situatie echt geen enkele stem meer vergaren. Den Dulk is ook zo dom om niet naar Alkmaar terug te keren voor een wethouderschap. Daarmee vervreemd ze zich ook van haar fanclub.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: