Apr-22: Fietssnelheid Mens

Zeer regelmatig krijg ik zoekers op deze site met de zoekterm: ‘gemiddelde fietssnelheid mens‘. En dan denk ik: ‘Hoezo mens?’ Naast mensen is er een enkele aap die kan fietsen (zie youtubefimpje). Van andere 2- of meervoeters weet ik niet dat zij regelmatig trappend op een fiets te vinden zijn.

De verschillende fietssnelheden van mensen heb ik hier al eens vermeld. Die voor een aap is te zien op bovenstaand filmpje. 12 km/h is voor hen goed te doen als ze al op de fiets blijven zitten. Op de Nederlandse en Vlaamse wegen zul je weinig fietsapen aantreffen. Andere fietsende dieren evenmin.

Geplaatst op 2011-04-22, in Fietsen, Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Hooguit een paar snotapen die het fietspad onveilig maken…

  2. Ik wist niet dat apen ook konden fietsen :) En wat mijn snelheid is? geen idee, ik dacht dat 12 km per uur al heel wat was maar dat is zo te lezen in jou oudere log dus langzaam.

  3. Over de effectieve snelheid van diverse middelen van vervoer heb ik ooit interessante informatie gelezen in boeken van Ivan Illich.
    Die betrok inderdaad alle uren voor het verdienen van de kosten van auto-aanschaf en onderhoud bij het rijden er mee. Ook berekende hij de effectiviteit van het verplaatsen van grote groepen mensen van A naar B via verschillende vervoermiddelen via b.v. een brug. Eye-openers!

  4. Nou, ik kom toch aardig wat fietsende apen tegen. Vooral met een glaasje op willen die nog wel eens een Side ende gemiddelde snelheid hebben ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: