Apr-25: LentePaddo

Het is alweer een flinke tijd terug dat ik iets over paddestoelen heb geplaatst. En eigenlijk dacht ik dat dat ook meer iets was voor in de herfst. Totdat ik een paar dagen terug deze tegenkwam langs het Zandersloot-fietspad tussen de Alkmaarder Hout en het Heilooër Bos. Hij heeft de afmeting van een volwassen pizza. Dat fietspad staat ook in m’n setje met kopfoto’s en is maar een paar kilometer van m’n huis.

Langs dit Zanderslootpad zijn allemaal ingegraven emmers te vinden met soms een kippengazen vangrail van circa 20cm hoog. Dat heeft alles te maken met de jaarlijkse paddentrek die hier gaande is. Het is dan de bedoeling dat de padden in de emmer belanden en vrijwilligers zo’n emmer met pad in de Zandersloot aan de andere van het fietspad legen.

En nu ik toch over padden heb, kan ik ook mooi deze foto van een zandpad kwijt. Ik heb ‘m een week eerder gemaakt in het waterleidinggebied van Bergen. De kans is groot dat een PWN-auto de schuldige is.

Advertentie

Geplaatst op 2011-04-25, in Regiomatig, Zwammatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Zulke kopfoto’s als jij hebt, of liever de kop zelf, hebben wij ook op de webpagina van ons instituut. Dat heet hier: Emo-Fläche. Ik heb het even gegoogled: er zijn maar drie vermeldingen! Toch hoor ik het hier heel vaak. Dat emo betekent blijbaar dat de kijker door die foto een bepaalde emotie moet krijgen, of in een stemming moet worden gebracht.

 2. Paddestoelen vind ik prachtig, padden echter lelijk…

 3. @Emigrant: De term kopfoto komt erg bij de web-log.nl en punt.nl-gebruikers vandaan. Je kan daar in de meeste gevallen een eigen foto bovein plaatsen. Ik weet niet of het de meest gebruikelijke naam voor zoiets is. Waarschijnlijk is het het in het engels gewoon een ‘header’. Die emovlakte is ook een aardig alternatief, maar idd vrijwel niet te vinden op het internet.
  Zelf heb ik een wisselende gemaakt met een javascript. Die doet het nog goed in web-log.nl, maar ik verwacht dat ie het niet meer gaat doen als de zaak eerweeks wordt overgezet naar WordPress.
  En in mijn geval klopt het dat ik er een soort thema in heb, te weten mooie fietspaden in de buurt. Het woord emotie gaat me daarbij weer wat te ver.
  Verbaljam heeft ook een wisselende, maar doet dat met php. Nanos heeft er ook een die wisselt. Net als bij mij gebeurt dat alleen als je nieuw op de pagina komt of van pagina wisselt. Dus even F5 om een andere te zien.
  Bvision (Sjoerd) gebruikt een soort filmpje waardoor je na enige tijd een andere plaatje ziet.

 4. Padden zijn meesters in het net doen of ze overreden zijn. Na die foto sprong hij vast weer weg.

 5. Prachtige paddestoel, je zou er met die maat bijna op gaan zitten. Zijn er overigens ook kabouters daar in de buurt, die zouden er onder kunnen wonen ;-)

 6. Het is de zadelzwam, je kunt hem eten (als hij jong is)

 7. @Selma: Bedankt voor de info. Ik wilde nog een zoektocht over het internet maken. In de Alkmaarse Hout ben ik deze nog niet tegen gekomen.

 8. by the way

  Een Afrikaner zou zeggen die beesten hebben recht voor pad, maar het blijft natuurlijk allemaal gezwam.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: