Mei-02: Opgeruimd Staat Netjes

Gisteren was het op de Dag van de Arbeid koopzondag in Alkmaar. En waarschijnlijk in meer steden, maar daar ben ik niet geweest. Het is nog altijd prachtig weer, maar wel met flink wat wind. Dus liet ik de fiets in de schuur en wandelde de vrijwel lege binnenstad in. Wat een verschil met eergisteren. Aan de geparkeerde fietsen afgemeten was het gisteren nog drukker. Die dag bedacht ik de andere kant op te lopen, de lege Hout in.

Nu werd het dus de binnenstad en in vond het op de vrijmarktroute opvallend leeg en schoon. De vuilnisdienst had zich behoorlijk uitgesloofd, waarvoor hulde. Als je de muisaanwijzer boven de foto in het vorige bericht houdt, dan zie je daar de situatie van 1 mei. Hieronder een foto van het drukste deel van de vrijmarkt:


Op deze plek zijn dan de geparkeerde auto’s weg en is er langs die onderstraat aan weerszijde vrijmarktmeuk. Op het padje over de stadswal is het ook aan 2 kanten raak en natuurlijk lag het stukje gras daartussen compleet vol. Daar is dus niets meer van te merken.

Dat schoonmaken is overigens niet helemaal gelukt. Zo lag er in De Mient en het water voor het Waagplein een flinke verzameling (bier-)blikjes en plastic bierbekers. Zie hier rond het ‘Waag-eiland’:

Een drijvend eilandje waar zich al jaren nestelende meerkoeten op wagen. En ook op deze foto is -met een goede bril- de moederkoet met een 4-tal pullen te zien. Hier was trouwens niet de vrijmarkt. Dit was het zuipgebied. De gemeente had wel de straten opgeruimd, maar niet onder de geparkeerde auto’s. Er zal al veel direct in de gracht gekieperd zijn, maar ik zag ook dat er door de harde wind nog van alles in de gracht waaide. Er uit waaien deed niets.

Op de terugweg zag ik dat Truitje een upgrade heeft gehad:

En wees eerlijk, bij Koninginnedag staat een hoedje wel zo netjes.

Vanochtend las ik dat de opruimdienst van Obama ook heeft gescoort. Teletekst stond er vol mee. Het stoffelijk overschot van Osama hebben ze naast dat van Opa Buiswater-zaliger gedumpt. Eigenlijk was ik deze ‘Obama versus Osama’-soap al een tijdje beu en zelfs vergeten. Tom kwam een week terug met een aardige spotprent en met hem vraag ik me ook af wat meer ellende en verderf heeft gezaaid, de terreur gesponsort door de aanschaf van Arabische olie of die door onze aandelen in Amerikaans onroerend goed.

Tekenaar Tom had er nog een C-optie bij kunnen zetten met de Paus. Het Vaticaanse condoombeleid heeft mogelijk voor nog veel meer ellende gezorgd. En dus wordt Johannes (de aardig mompelende Pool) zalig verklaard. Kan niet lang duren of de Islampaus gaat Osama zalig verklaren. De Amerikaanse banken zijn al jaren zalig verklaard door gekken als Milton Friedman en zijn volgelingen.

Advertentie

Geplaatst op 2011-05-02, in Alkmaar, Milieumatig, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Het is allemaal aan me voorbij gegaan.
  Zaterdag was ik ff boodschappen doen in de Mare, normaal gesproken moet je op Koninginnedag over de hoofden heen (en terug) lopen om de diverse winkels te kunnen bereiken. Niets van dit alles, noord was uitgestorven, het was er zo stil dat ik dacht dat Bea de pijp aan Maarten had gegeven….

 2. @Beukmans: Ik ben wel door Noord gefietst via het Geestmerambacht en de Oude Kanaaldijk. Voor winkelen kom ik nooit in De Mare; te ver lopen. Ben wel via de Kneppelbrug, Geest en Molenbuurt naar m’n stadsuper gekluund. Dat ging verrassend goed. Met dit soort dagen is de Geest compleet verlaten.
  Kan het zijn dat ik je op 23 april met je hond langs de Zanderslootweg in Heiloo-Noord zag lopen?

 3. Ik heb gelukkig van dit alles niets meegekregen. Hou me er ook een beetje buiten. Maar die rommel in het water doet je beseffen dat we voor de varkens niet onderdoen…

 4. @Xiwel: Ik fiets altijd ff naar de Mare door de Rekerhout (woon vlak bij het kanaal), Geestmeerambacht kom ik niet zo vaak meer sinds mijn hond is overleden (vorig jaar vlak na Pasen). Dat je me hebt zien lopen met mijn hond is nagenoeg onmogelijk, alhoewel sommige mensen…..(grapje) ;)
  Fijne avond!

 5. Het geheel is aan mij voorbij gegaan. De rommel gelukkig ook.
  Zonnige groet

 6. @Beukmans: Ik zag daar iemand lopen met een witte hond die heel erg op je avatar leek en stond nog op het punt om om te keren en die persoon te vragen of ie weblogde.

 7. @Xiwel: Nee ik was het niet, wou wel dat het zo was want ik mis haar best wel :-(
  We zullen elkaar gerust wel eens hebben gezien, zo groot is Alkmaar niet.
  Het plaatje klopt nog aardig op mijn website (2007 natuurlijk dan hè).
  Met pet en/of zonnebril (en oordopjes) wandel/fiets ik regelmatig door en ook rondom de stad, je mag me altijd vragen of ik blog hoor ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: