Mei-18: Strategische Uitplaatsing?

Eerst maar een foto uit eigen toestel:

Locaal bekenden zullen er het pannenkoekenhuisje in de Alkmaarse Hout in herkennen. Het verschil met een week eerder is de openbare en gratis te gebruiken afvalbak aan de linkerkant. Die staat er dus net een paar dagen. Verderop zijn nog 2 van die bakken net buiten het ‘omhekte’ wandelgebied van de Alkmaarse Hout geplaatst.

En ik ben de schuldige. Een paar maanden terug was er een wijkavond en heb ik hier om gevraagd. Een paar jaar terug had ik dat ook al eens gedaan, maar toen gebeurde er niets en deze keer staan ze zomaar langs het fietspadje, dat ik vaak loop en waar ik regelmatig zwerfvuil aantrof.

Als je dat wilde oprapen en weggooien, dan moest je eerste door die hekken het park in lopen. Daar barst het van deze bakken. Maar die staan dus uit de (fiets-, winkel- en ziekenhuis*-)route waarbij dat hekjeszigzaggen duidelijk niet drempelverlagend werkt. Dus vroeg ik of er een paar langs het fietspad geplaatst konden worden.

De versgeplaatste bakken waren al goed gevuld en voldoen duidelijk in een behoefte. Klein probleempje bij de bak op de foto is dat ie in de binnenbocht staat. Dat is op z’n minst onhandig en in de buitenbocht is ruimte zat. Zal ik hier ook nog over zeiken of moet ik blij zijn met het behaalde resultaat?

(* Zolang het ziekenhuis er nog staat. Op een ander (fiets-)logplek heb ik iets over McHAL geplaatst.)

Geplaatst op 2011-05-18, in Alkmaar, Milieumatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ik verwacht dat jij nog wel een keer voorgedragen wordt voor een lintje.

  2. @Mack: Ja, om me vast te binden. :-)

  3. U kunt daar voor zorgen, @mack. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Wie en hoe? Dat kunt u hier te weten komen.
    Kent u iemand die een lintje verdient?

  4. Wat je hebt moet je koesteren! Dus ik zou zeggen, lekker laten staan. Pas als blijkt dat het helemaal niet werkt, dan aan de bel trekken.
    Succes!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: