Mei-20: Tour de Corso 2011

Bijna 3 weken terug fietste ik het bloemenrondje door Limmen. Op maandagmiddag 2 mei was het daar uitstekend weer voor en deze keer was ik het eens niet bijna vergeten. Dat kwam door een Paul, een van mijn voormalige ‘bazen’, die me er op onbewust op attendeerde. Ik sprak hem bij een zuipfeestje. Tegenwoordig woont ie midden in dat Limmer corsogebied.

Ik heb het al eens gemeld, maar Limmen is lekker interactief. Je hangt niet langs een parcour om 1-malig 20 voorbijtrekkende trekkers met bloemstukken te aanschouwen. Hier staan de bloemstukken stil en mag je er langsfietsen. Het spul blijft er een week staan. Deze keer deed mijn tellertje het en mat ik 14 km. Met de auto kan dat ook, maar dat gaat zeker niet sneller.

Zie hier het foto-overzicht.

Aanvankelijk had ik de foto’s van een aantal jaren op fietsvolgorde gelegd. Maar dat fotobestand werd me te groot. Ik heb dit veranderd door voor elk jaar een fotopagina te maken en onderaan kan je klikken naar eerdere en latere jaren.)

De foto’s liggen op mijn fietsvolgorde. Dat wil zeggen, ik begin altijd vanuit Heiloo bij de OLV-kapel. (Hier een kaartje.) De route is in 1 richting en na heel veel geslinger door Limmen kom je dan bij het mooiste bouwwerk net in Heiloo uit.

Onderweg zie je heel wat leuk spul dat dit jaar gedomineerd werd door WikiLeaks (zit bij de foto’s), waarbij zo ongeveer iedereen dezelfde cartoon had hgebruikt. De eerste versie bij de verzekeraar Rotteveel (‘V‘ op het kaartje) vond ik het fraaist. En daarbij komt dat dat ‘gezeik van Wiki’ prima bij verzekeren en veel rottigheid past.

Verderen mochten de wereldleiders Berlusconi en Kadaffie niet ontbreken. Op nationaal gebied was er dan nog ben Saunders en op lokaal gebied Paul Vlaar (‘P‘ – By the way, mijn vorige baas heet wel Paul, maar geen Vlaar) de opstandige pastor van Obdam en nog iets over het ziekenverhuis MCA. Die mozaiekmakers werken in ploegen en bedenken daar aardige namen voor. Prikploeg ’t Bolle(n)tuig vond ik wel toepasselijk bij de obesitas van Billie Turf.

En ook deze keer was het bouwwerk aan het einde de klapper (‘H‘). Het duurde even eer ik het op de foto had, steeds stonden er mensen voor. Dat is niet zo gek, het was nogal groot. De Towerbridge stond in 2 tuinen en als de brug omhoog was konden deze mensen bij hun garage komen. Bij deze plek is goed te zien dat de pagode in 2008 nog net binnen het eigen erf bleef, in 2010 werd al een stukje van het oprijpad ingepikt, en in 2011 moest de voortuin van de buren er dus helemaal aan geloven.

Hier nog even de officiële website voor meer info.

Toch heb ik nog wel een puntje van kritiek. Na die laatste wordt je weer doorgestuurd naar het begin bij die OLV-kapel. Deze keer wilde ik dat ook om te bekijken of er op de tussenliggende meters van de Kapellaan nog wat te zien was. Dus niet. Probleem wat ik wel ondervond, was dat de Rijksweg (de voormalige N203) daar op de fiets of te voet (bij ‘KK‘ op het kaartje) niet over te steken valt. Echt veel te druk en met zonder tusseneiland. Ik had die oversteek niet hoeven te maken, maar veel fietsers die aan de zuidkant beginnen wel. En eigenlijk kunnen die mensen beter doorfietsen naar de volgende rotonde in Heiloo, waarop fietsers tegenwoordig voorrang hebben. Dat is een kilometer omfietsen, maar toch zal dat sneller gaan en een stuk veiliger.

Die hele Rijksweg is een behoorlijke ramp voor fietsend en lopend Limmen. In de wijken aan weerszijde is het behoorlijk goed geregeld, maar de oversteekbaarhied van die loeidrukke weg is over de volle lengte rampzalig. Je zou op z’n minst wel ergens een fietstunneltje verwachten of een rotonde. Geen van beide is binnen Limmen aanwezig. Het meest ‘gunstige’ is een kruising met verkeerslichten. Waarschijnlijk zal het aan de beperkte ruimte liggen. Best jammer.

Advertentie

Geplaatst op 2011-05-20, in Fietsen, Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Beleid noemen ze dat… Maar goed de rest van de tocht was het waard om gefietst te worden. Vooral die vrachtwagen vind ik er echt uitspringen.

  2. Erg mooi en origineel. Ik heb dit jaar voor het eerst sinds lang het bloemencorso in Haarlem weer eens bewonderd (eega had meegeholpen bij één van de praalwagens). was toch wel een heel fleurige en geurige aanblik.

  3. Zo’n stilstaande optocht vind ik veel en veel leuker dan voorbijtrekkende praalwagens, dat is meestal zo vluchtig.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: