Mei-25: AH-Erlebnis

Het begon een weekje terug toen ik het ‘reclamebord’ hier rechts zag. Ik ben mobielvrij, maar denk wel te weten wat er met al die app-gevallen wordt bedoeld. Met deze ‘Maurits-App’ zal je na kunnen gaan waar Maurits uithangt. Nou zonder die App weet ik dat ook wel; gewoon op de hoek Mauritskade-Willem de Zwijgerlaan.

Niet veel later zag ik deze strip van S1ngle in de krant:

Dat kan natuurlijk ook. En heel recent begon Verhagen zich er ook nog eens tegenaan te bemoeien. De aandachttrekker.

Maar bij App is mijn eerste asociatie natuurlijk Appie Happie, het banaanaangedreven troetelkind van Dik Bruynesteyn. Van hem staan wel dingen op het internet, zoals hier. Maar eigenlijk verwacht je van zo’n groot Karikaturist (dus met grote K) wel meer. Helaas was zijn toptijd ruim vInt. (Voor het Internet.)

Wat ik helaas ook niet kon vinden waren zijn gesproken sport-columns voor Vanavond-Laat-Sport. Een erg leuk radioprogramma, dat ik als onsportieveling graag beluisterde. Dik maakte mooie tekeningen, maar qua sportzwammer stond ie ook zijn mannetje. Aan het eind sloot ie altijd af met de (strijd-)kreet: ‘Zet ‘m op, witte muizennn!’ Geen idee waar dat op sloeg. Nu met het internet denk ik dat het hier iets mee te maken had.

Geplaatst op 2011-05-25, in RTV-matig, Webmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik dacht dat je het over de column van Anton Grunberg van gisteren zou hebben, en het feit dat voor Duitsers AH nog steeds Adolf Hitler betekent…

  2. @Maria Trepp: Die link had ik nog niet gelegd. Heeft Anton ook nog over bananeverkoper Albert Hein geschreven?

  3. Tsja, Appie doet het goed de laatste tijd, en let niet eens meer op de kleintjes…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: