Jun-03: De Hemelvaart

Het hemelvaren gebeurt tegenwoordig horizontaal, zeker hier in en rond Alkmaar. Gisteren heb ik een stukje door de Schoorlse Duinen gefietst waar ik een kudde gele fietstassen van Cycletours voorbij zag fahren. Inderdaad, allemaal Duitse radvaarders onderweg van Den Helder via de duinen naar hun kroesschip, dat ik al in Alkmaar had zien liggen.

Bij aankomst is dat nog zoeken aangezien er 4 van die kroes (echt ‘cruise’ kan je die omgebouwde binnenvaartschepen voor een fietser of 100 ook niet noemen) -schepen lagen. Op de foto (van vorig jaar) een van de andere schepen, die er nu ook weer lag. Klik er op om in te zoomen op hun fietsenstalling.

In de duinen zelf ergerde ik me nog eventjes groen maar vooral geel aan een grote gele politiemotor. Wat een optische milieuverontreiniging. Opzouten met dat lel. Levensgevaarlijk zo’n ding op de drukke ‘onverplichte fietspaden’ => ‘Dus niet brommen!’ Weet zo’n stakker dan niet dat de duinen vreselijk droog zijn en zo’n verbrandingsmotor zo de zaak in de hens zet? Goed dat ik geen mobieltje heb, maar anders had ik 112 gebeld om die zak te laten vervangen door een politiebiker op de fiets. Ik snap ook niet wat ie er zelf aan vind in die hitte zwetend in zo’n vies leer pak en een helm op.

Verder was het lekker fietsen en keerde ik voor de wind naar Alkmaar terug. Daar nog even gezien hoe vol het Waagplein was onder de hemelsblauwe lucht. Ik kreeg de indruk dat het voor de meesten die dag een hemel op aarde was.

O ja, en er was diezelde dag een ‘vestloop’. Niets van gezien, maar wie gaat er met dat warme weer zo op pad?

Advertentie

Geplaatst op 2011-06-03, in Alkmaar, Fietsen en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Hier nog een aardige fotolink naar de Vestloop.

 2. Die motorpolitie staat onder en boven de wet heb ik al vaker gemerkt. Regelmatig scheuren ze hier langs het kanaal op het fietspad met snelheden boven de 100 km/uur voorbij, auto’s ook overigens. Zonder sirene en zwaailichten natuurlijk, ook bij de spoorovergang heb ik gezien dat ze aan de linkerkant gewoon door de rode knipperlichten rijden zonder toeters en bellen. Goed voorbeeld doet goed volgen denk ik wel eens want vaak staat er een hele rij kinderen op de fiets te wachten…

 3. Je zou bijna hopen dat de zaak in de hens gaat, zou wat teweeg brengen als de hogere hand de schuldige is.
  Leuk opgeschreven log trouwens.
  Een vestloop? Is dat echt Alkmaars?

 4. Hoe komen die Duitsers toch aan al die fietsen?

 5. @Margreet: Een goeie vraag. Het theater heet hier De Vest en zal niets te maken hebben met het café De Vestibule. Ik denk dat het uiteindelijk van de vestingwal komt die rond Alkmaar ligt.

 6. In Amsterdam was er ’n petitie om snorscooters van ’t fietspad te verbanne:
  http://www.scooteroverlast.nl/

 7. @Baps: Die petitie ken ik, maar staat los van de schoorlse duinen. Daarin zijn met dit fantastische weer circa 20.000 fietsers per vrije dag te vinden waarvan 10% met electrische ondersteuning. 2 auto’s van bewoners, 1 politiebusje, 10 snorscooters, en 5 motorfietsen en die laatsten worden allemaal bereden door agenten. Snorfietsen zonder agenten tref je er niet. Alhoewel er ook luie boswachters zijn. Het wordt tijd dat er een petitie komt met http://www.leerdepolitiefietsen.nl.

 8. 30.000? Ik sta paf.

 9. @Emigrant: Dat was een ruwe schatting uit de losse pols. Ik heb het aangepast nadat ik er wat beter over nagedacht heb. Echte getallen zijn er niet, maar 20.000 fietsers met dit mooie weer op een vrije dag is zeker reëel. Ook vandaag heb ik weer hele stukken file moeten fietsen. Iets wat me hier in de stad bijna niet overkomt.

 10. Ik was een beetje vergeten hoe verwend ik ben met ruimte en rust in dit betrekkelijk lege land.

 11. De woensdag voor Hemelvaart grepen we, toen ik nog werkte, vaak de kans om sommige mensen te wensen wat we werkelijk van ze dachten: “Prettige hemelvaart!”
  In jouw geval geldt dat ook voor die motormuizende bromsnor…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: