Jun-14: Verlieswaarschuwing

Voor de minder oplettende bezoekers; ik blog al een jaar of 7 bij web-log.nl. (Wat ik voor de duidelijkheid meestal Webminlog noem). Aanvankelijk was dat een zeer simpel systeem en het trok veel verhalenschrijvers zonder enig techisch inzicht aan. Ik probeerde het destijds uit voor iemand, die ook niet bepaald door de html-wol geverfd was.

Toen mijn website terziele ging door een flinke organisatorische fout bij m’n provider, ben ik bij Webminlog gebleven en dat beviel me goed. Na enkele jaren kwamen er echter reclames* en kwam er een nieuw systeem genaamd TypePad. TypePad was niet meer zo simpel. Daardoor is ongeveer de helft van de Webminloggers afgehaakt. Vul een een willekeurige naam in voor .web-log.nl en je zult zien dat de helft niet meer bijgewerkt is in het afgelopen jaar of langer. Over die Spooklogs berichtte ik al in 2006 en daarna is het er zeker niet beter op geworden.

Best jammer, zo zijn er leuke schrijvers verloren gegaan en bleven de meer techneuten (zoals ik) over. Helaas bleek dat TypePad te duur en is de huur bij hen opgezegd. Webminlog gaat waarschijnlijk de volgende maand verhuizen (noemen ze migreren) naar een nieuw systeem; WordPress (WP). WP bestaat al jaren en kan je ook nu al gratis gebruiken. Daar heb je Webminlog niet voor nodig. Webminlog is nu bezig om er een eigen versie van te maken met meer mogelijkheden en wat reclame om dat te bekostigen.

Ik ben benieuwd en wacht het af. Bij de gratis versie van WP, die ik al eens heb geprobeerd, mistte ik belangrijke zaken als een voorbeeldknop onder het reactievak. De opmaak vond ik erg beperkt. De vrijheid die ik bij Webminlog had kon ik op geen enkele manier bij WP terugvinden. Denk daarbij aan indeling, kleuren, lettertypes en noem maar op.

Die vrijheid gaat de WP-versie van Webminlog ook niet krijgen (.. denk ik). Een van de leukste dingen was de mogelijkheid voor eigen html, styles en scripting. Jawel, allemaal techneutentroep. Maar als je er mee overweg kan, dan is er zo’n wisselende kopfoto mee te maken als hierboven. (Klik er op en je krijgt een andere te zien.)

Onlangs prutste ik nog dat Obading in de linker kolom in elkaar. Als je met de muis er over gaat veranderen de plaatjes. Echt nodig is het niet, maar ik vind het wel leuk om zoiets uit te vogelen. Wat ik al een tijdje heb is dat de links een highlight-kleurtje krijgen als je er met de muis over gaat. Zo zitten er nog wel een stuk of 10 dingen in dit web-log verstopt en die zullen het na de verhuizing niet meer doen.

Ik ben bang dat het er niet meer uit gaat zien en dat het flink tijd vergt om het op z’n minst toonbaar te maken. Of ik het weer zo krijg dat het naar m’n zin is, is afwachten. Eerlijkgezegd heb ik daar een zwaar hoofd in. Voor die tijd maak ik regelmatig een zogenaamde export-dump naar m’n harde schijf. Als het Webminlog niet lukt om iets van mijn web-log te bakken, dan verkas ik naar wat anders dat die dump kan importeren. Maar tot die tijd wens ik het team van Webminlog erg veel succes.

(* O ja, en dit is de gratis versie met reclame. Als u die reclame niet kan zien, dan ligt dat aan uw PC waar Javascript op draait.)

Geplaatst op 2011-06-14, in Webmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 42 reacties.

 1. Is het niet mogelijk voor een semi-professionele blogger als jij om ergens een fatsoenlijke blog-software-leverancier te vinden waar je dan een klein bedrag aan betaalt? Of zijn die ook niet beter dan de gratis leveranciers? Of zijn het precies dezelfde leveranciers die tegen betaling een paar extra’s bieden?
  Ik vind altijd dat ik niet moet zeuren, omdat de software gratis is. Alleen als er echt iets niet werkt vind ik het vervelend.

 2. @Bob: Het is een wat uit de handgelopen hobby. Met dat gratis spul van Webminlog/Typepad kon ik goed uit de voeten. Ik wacht ook eerst gewoon af wat het gaat worden. Misschien zijn er wel andere opties waar ik wat mee kan.
  Zelf schijn ik weer een berg webruimte bij mijn provider te hebben. Als het niet naar mijn zin gaat bij Webminlog dan ga ik dat ook eens onderzoeken. Een jaar terug wilde het nog niet werken en ben ik er niet mee verder gegaan.
  Ik weet ook niet of daar PHP of ander spul op kan draaien die vaak nodig zijn voor een eigen WP-blog. Er zijn nog tig andere opties.
  Bij Webminlog heb ik betalingen nooit vertrouwd, vandaar dat ik altijd bij de gratis versie ben gebleven. En die bood genoeg mogelijkheden. Heeft ook een voordeel dat mijn naam en adres nergens geregistreerd staan.
  En met professionele software gaat het net zo goed mis als providers/hosts er een potje van maken.

 3. Je kunt natuurlijk ook een wordpress blog nemen. Je komt daar ook een heel eind hoor. Dat is precies ook de reden dat ik destijds weg ben gegaan bij web-log. Overigens kun je bij WP wel degelijk een voorbeeld opvragen van je post.

 4. @Sjoerd: Ik kom dat bij geen enkele gratis WP-blog tegen en kon het destijds in het beheer bij wordpress.com ook nergens vinden. Webminlog heeft aangegeven dat het ook niet in hun WP-versie gaat komen. (Dat het op WP op een eigen domein wel werkt weet ik.)

 5. @Sjoerd: Ik kom dat bij geen enkele gratis WP-blog tegen en kon het destijds in het beheer bij wordpress.com ook nergens vinden. Webminlog heeft aangegeven dat het ook niet in hun WP-versie gaat komen. (Dat het op WP op een eigen domein wel werkt weet ik.)

 6. Duidelijk geschreven, ook voor de niet techneut maar wel doorzetter als ik.

 7. Duidelijk geschreven, ook voor de niet techneut maar wel doorzetter als ik.

 8. Prachtig, die opmerking achter het * ;)
  Ja, al dat systeem-gemigreer :-/ Ook niet slim van TypePad om te duur te zijn :-/
  Het enige “voordeel” van een “echte” weblog is dat je “meetelt.” De blogs van Edwin en mij zijn in een ver verleden wel eens geweigerd bij een soort van verre voorloper van OBA: we draaiden op zelfgeschreven software en dat vonden ze maar niks :-/ (Daardoor durf ik me ook niet meer te melden bij dat soort initiatieven: er zal vàst weer iets ontbreken in mijn blog, een facebook-, delicious of twitterknop ofzo ;-/)
  (Hè, fijn: even gegoogled, het “eerste onafhankelijke Nederlandse weblognetwerk” is ter ziele: “Latest result: Website is DOWN” Zo zie je maar weer, alles wat op uitsluiting gebaseerd is, is geen lang leven beschoren ;))
  Trouwens, wij zeggen ook altijd “webminlog” :-))) In ieder geval hoop ik dat de technische beperkingen en inspanningen zullen meevallen..

 9. Prachtig, die opmerking achter het * ;)
  Ja, al dat systeem-gemigreer :-/ Ook niet slim van TypePad om te duur te zijn :-/
  Het enige “voordeel” van een “echte” weblog is dat je “meetelt.” De blogs van Edwin en mij zijn in een ver verleden wel eens geweigerd bij een soort van verre voorloper van OBA: we draaiden op zelfgeschreven software en dat vonden ze maar niks :-/ (Daardoor durf ik me ook niet meer te melden bij dat soort initiatieven: er zal vàst weer iets ontbreken in mijn blog, een facebook-, delicious of twitterknop ofzo ;-/)
  (Hè, fijn: even gegoogled, het “eerste onafhankelijke Nederlandse weblognetwerk” is ter ziele: “Latest result: Website is DOWN” Zo zie je maar weer, alles wat op uitsluiting gebaseerd is, is geen lang leven beschoren ;))
  Trouwens, wij zeggen ook altijd “webminlog” :-))) In ieder geval hoop ik dat de technische beperkingen en inspanningen zullen meevallen..

 10. Ik heb niet zoveel ervaring en ben ook niet zo handig maar WP bevalt me prima.
  Voor een paar tientjes per jaar heb ik een eigen domein genomen en in principe kun je alles met de plug-ins (1000-enden)van WP.
  Als editor heeft knutselsmurf TinyMCE ingeplucht, een editor met zeer veel mogelijkheden om je blogs te schrijven.
  Omdat het open source is kun je als programmeur ook je eigen plug-ins ontwikkelen.
  Ben benieuwd waar je voor gaat kiezen straks.

 11. @Beukmans: Ik ook. :-)
  Bij Webminlog zit een editor die ik nooit gebruik. Ik schrijf alles in kladblok inclussief HTML-opmaak (eigenlijk XML). Vervolgens plak ik dat in Webminlog en publiceer het. Online schrijven kan het nadeel hebben dat je verbinding tijdens het schrijven wegvalt of dat er iets misgaat. In mijn geval heb ik dan altijd nog mijn kladblokbestandje.
  Daarbij gebruik ik in kladblok HTML die niet wordt ondersteund in de HTML-editor van Webminblog. Daarmee heb ik dus meer vrijheid. Html vind ik een simpele taal, eigenlijk simpeler dan MS-Word waar het altijd een heel gezoek is hoe ik tabellen moet maken en opmaken.
  Als ik naar een eigen domein overstap, dan blijf ik mijn berichtjes offline in kladblok maken. Ik zou dus goed toe kunnen met een versie zonder TinyMCE.

 12. @Jolie: Van dat netwerk had ik nog nooit gehoord.
  Oba is wel aardig zolang ze zich vrijblijvend blijven opstellen. Dwz het komt voort uit het VK-blog, wat ik altijd waardeloos heb gevonden. Heb er ook nooit gereageerd. Laatst reageerde er iemand bij Oba die de vrijblijvendheid van Oba wilde inperken, zodat het weer een soort VK-blog gaat worden. Als die persoon zijn zin krijgt, dan kunnen ze het woord ‘Onafhankelijk’ schrappen en gaat de Oba-link van dit log verdwijnen. Ik denk overigens niet dat de Oba-mensen zo dom zullen zijn. Was ook maar 1 persoon die die opmerking maakte.
  Dat Webminlog in 2006 de verkeerde keuze voor het te dure TypePad maakte heb ik van meet af aan dom gevonden. Ook in de gratis versie leverden ze de mogelijkheden waar TypePad in de USA 5 dollar per maand voor vraagt. Natuurlijk zal Webminlog daar kwantumkorting krijgen, maar dan nog gaan hun reclames nooit dat bedrag goedmaken en moest dat een keer vastlopen.

 13. @Mack: En anders kan jij nog altijd bij de schoonmoeder van je zoon bloggen. :-)

 14. Hèhè, ik schrijf ook eerst in kladblok en kopieer het bestandje dan naar de WP editor.
  Ik schrijf alleen niet in html heb me er eigenlijk nooit echt in verdiept.
  Binnen de editor kun je dan van alles met het bestand doen, van lettertypes t/m excel kolommen (regelmatig saven mocht de verbinding wegvallen). Ik ben tevreden met een eenvoudige opmaak maar kan me voorstellen dat anderen meer kleur aan hun schrijfwerk willen geven, is vaak ook leuker om te lezen en/of te bekijken.
  Was gisteren ff fietsen over Heiloo, Egmond aan zee, Bergen en weer terug, lekker in het mooie weer. Vandaag maar weer ff rustig aan doen, weer is ook minder.
  Fijne dag!

 15. @Xiwel hihihihi :-) [Re: je laatste reaxie ;)]
  En fijn dat je nooit van dat ‘netwerk’ gehoord hebt, des te beter, dat soort types mogen van mij best zo min mogelijk publiciteit krijgen :)) Enfin. Ja, dat ‘Onafhankelijk,’ dat is een belangrijk woord in Oba (maar nog durf ik me er, zonder twitter- en FBduim-knopjes en andere toetsers en bellen, niet te melden, eerst aanzien of en zo ja wat voor mensen daar geweigerd worden :))
  Ja, volgens mij kan ik me nog herinneren dat je over de migratie naar TypePad schreef, dat dat alweer 5 jaar geleden is!
  Het zou ook wel eens een verbetering kunnen zijn…..
  De laatste tijd valt het me op dat webminblog-weblogs weer slecht leesbaar zijn (die van jou als gelukkige uitzondering!) De basis CSS plakt teveel woorden op 1 regel, en ..het font in de browser vergroten helpt niet meer: dan scalet de hele pagina mee, en blijft het aantal van een woordje of 25 (net elders zitten tellen..) op 1 regel: doodvermoeiend lezen.
  Ik hoop dat de webminlogblogger via WP meer mogelijkheden krijgt om dat te voorkomen. Of dat Webminlog even een gewone designer inhuurt om wat basis-leesbaarheidsadviezen te geven.
  Leuk dat je nog steeds met Kladblok werkt :-) Van BBedit heb ik ook geen afscheid kunnen nemen, al heb ik nog zo geprobeerd om op DW over te gaan ;)

 16. @Xiwel hihihihi :-) [Re: je laatste reaxie ;)]
  En fijn dat je nooit van dat ‘netwerk’ gehoord hebt, des te beter, dat soort types mogen van mij best zo min mogelijk publiciteit krijgen :)) Enfin. Ja, dat ‘Onafhankelijk,’ dat is een belangrijk woord in Oba (maar nog durf ik me er, zonder twitter- en FBduim-knopjes en andere toetsers en bellen, niet te melden, eerst aanzien of en zo ja wat voor mensen daar geweigerd worden :))
  Ja, volgens mij kan ik me nog herinneren dat je over de migratie naar TypePad schreef, dat dat alweer 5 jaar geleden is!
  Het zou ook wel eens een verbetering kunnen zijn…..
  De laatste tijd valt het me op dat webminblog-weblogs weer slecht leesbaar zijn (die van jou als gelukkige uitzondering!) De basis CSS plakt teveel woorden op 1 regel, en ..het font in de browser vergroten helpt niet meer: dan scalet de hele pagina mee, en blijft het aantal van een woordje of 25 (net elders zitten tellen..) op 1 regel: doodvermoeiend lezen.
  Ik hoop dat de webminlogblogger via WP meer mogelijkheden krijgt om dat te voorkomen. Of dat Webminlog even een gewone designer inhuurt om wat basis-leesbaarheidsadviezen te geven.
  Leuk dat je nog steeds met Kladblok werkt :-) Van BBedit heb ik ook geen afscheid kunnen nemen, al heb ik nog zo geprobeerd om op DW over te gaan ;)

 17. @Jolie: Dit log is ook duimvrij en werd moeiteloos geaccepteerd. Neem aan dat jouw log daar op geen enkel bezwaar zal stuitten.
  Bij Webminlog is weinig veranderd, maar ene M W te Veluwe-Oost heeft onlangs voor een prefab-layout gekozen. Daarin is de tekengrootte niet te wijzigen en kan je alleen de zoomknop gebruiken. Bij veel WP-prefab-layouts is dat al jaren zo.
  En nu je met een browser een goede zoomknop hebt vind ik dat tekenvergroten minder belangrijk. Het zoomen zorgt ervoor dat de layout niet in de war raakt, wat bij tekenvergroten nogal eens gebeurde.
  Alleen moeten de bloggers nu wel rekeninghouden dat er niet teveel tekens op een regel komen. Daar mankeerd het nogal eens aan. Ze kunnen dat oplossen door een groter lettertype te kiezen dat bij de hoofdkolombreedte past. Doet eigelijk niemand.
  In de mail maak ik ook vaak zelf op in HTML. Kan je op overschakelen in Outlook Express. Vind ik makkelijker dan in hun opmaakmenu te zoeken. HTML is een zeer eenvoudige taal. Al het spul om die taal ‘toegankelijker’ te maken werken bij mij averechts. Het enig waar je op moet letten is de consequentheid in quootjes.

 18. @Jolie: Dit log is ook duimvrij en werd moeiteloos geaccepteerd. Neem aan dat jouw log daar op geen enkel bezwaar zal stuitten.
  Bij Webminlog is weinig veranderd, maar ene M W te Veluwe-Oost heeft onlangs voor een prefab-layout gekozen. Daarin is de tekengrootte niet te wijzigen en kan je alleen de zoomknop gebruiken. Bij veel WP-prefab-layouts is dat al jaren zo.
  En nu je met een browser een goede zoomknop hebt vind ik dat tekenvergroten minder belangrijk. Het zoomen zorgt ervoor dat de layout niet in de war raakt, wat bij tekenvergroten nogal eens gebeurde.
  Alleen moeten de bloggers nu wel rekeninghouden dat er niet teveel tekens op een regel komen. Daar mankeerd het nogal eens aan. Ze kunnen dat oplossen door een groter lettertype te kiezen dat bij de hoofdkolombreedte past. Doet eigelijk niemand.
  In de mail maak ik ook vaak zelf op in HTML. Kan je op overschakelen in Outlook Express. Vind ik makkelijker dan in hun opmaakmenu te zoeken. HTML is een zeer eenvoudige taal. Al het spul om die taal ‘toegankelijker’ te maken werken bij mij averechts. Het enig waar je op moet letten is de consequentheid in quootjes.

 19. Tja, die migraties (misselijke terminologie hebben ze) bij wsl vind ik niet prettig.
  Ik moet alles door ondervinding leren en dan is het een heel gedoe als er iets verandert. Bovendien blijft er een rare bug inzitten zoals die spooklogs.
  Inderdaad is er veel keus in design e.d, bij Punt trouwens ook. Die is nog makkelijker in gebruik maar het was niet ‘mijn’ weblog.

 20. Tja, die migraties (misselijke terminologie hebben ze) bij wsl vind ik niet prettig.
  Ik moet alles door ondervinding leren en dan is het een heel gedoe als er iets verandert. Bovendien blijft er een rare bug inzitten zoals die spooklogs.
  Inderdaad is er veel keus in design e.d, bij Punt trouwens ook. Die is nog makkelijker in gebruik maar het was niet ‘mijn’ weblog.

 21. Digitaal verhuizen, ik heb het nu 2 keer gedaan en ik vind het een crime. Ik weet dat je zuinig bent, maar het is mij wel een klein bedrag waard om nu een eigen stek te hebben. Erg computertechnisch ben ik niet, ik ga meer voor de verhalen. Voor het echte spelen met woorden, om iets moois te wrochten, heb ik nog net niet voldoende tijd, maar er zal ooit een toekomst zijn.

 22. @Hanscke: Geld is bij mij niet het probleem. En ik overweeg ook of ik WP op een eigen domein ga zetten voor meer mogelijkheden. Probleem is eerder dat je met geld niet de problemen af kan kopen.
  Zo komt er in de nieuwe WP-uitvoering van Webminlog een CSS-abonnement van maar 12 euro per jaar. Maar ik doe veel van mijn geknoei niet in CSS en ik denk dat dat maar een kwart van mijn problemen oplost. Daarbij moet ik eerst nog zien of ik zonder creditcard en SMS-er geld aan hen over kan maken.
  Maar ik xi het ook regelmatig misgaan met betaalde eigen domeinen. Je moet dan zelf updaten als er een nieuwe veiligere versie komt. Dat geldt niet alleen voor het CMS WP, maar ook voor de PHP-versie of plug-ins die je gebruikt. Vooral bij detelegravin.nl hebben ze maanden zitten knoeien om het na zo’n update van WP weer aan de praat te krijgen. De lol is er echt bij hen af en ze loggen vrijwel niet meer.
  Bij het Noordhollandsdagblad (inclussief Haarlems Dagblad) kon men 5 maanden niet reageren, omdat ze de nieuwe reageersoftware niet op orde kregen.
  Ik heb ook een zakelijke klant van XS4all foutje, was Planet Zakelijk overgezet naar iets veel goedkopers bij de digitale stad. Planet vroeg een schandalig bedrag en gaf nul komma nix aan service. We hebben hier in de buurt een bedrijfje dat alles voor je doet. Kost eenmalig 700 euro en daarna een jaarlijks bedrag voor hosting en domeinnaam. Kwaliteit waardeloos en al hun klanten die ik ken zijn er mee gestopt.
  Maar er zit ook nog wat anders bij. Als ik het beter organiseer, dan verplicht ik mezelf om er ook beter gebruik van te maken. Nu is mijn bloggen erg vrijblijvend em soms vind ik dat het al op een te hoog pitje staat. Ik zou meer tijd aan andere dingen moeten besteden. En met iets van mezelf verwacht ik dat ik juist minder tijd aan andere dingen ga besteden. Dat laatste is best een lastig dilemma.

 23. @Hanscke: Geld is bij mij niet het probleem. En ik overweeg ook of ik WP op een eigen domein ga zetten voor meer mogelijkheden. Probleem is eerder dat je met geld niet de problemen af kan kopen.
  Zo komt er in de nieuwe WP-uitvoering van Webminlog een CSS-abonnement van maar 12 euro per jaar. Maar ik doe veel van mijn geknoei niet in CSS en ik denk dat dat maar een kwart van mijn problemen oplost. Daarbij moet ik eerst nog zien of ik zonder creditcard en SMS-er geld aan hen over kan maken.
  Maar ik xi het ook regelmatig misgaan met betaalde eigen domeinen. Je moet dan zelf updaten als er een nieuwe veiligere versie komt. Dat geldt niet alleen voor het CMS WP, maar ook voor de PHP-versie of plug-ins die je gebruikt. Vooral bij detelegravin.nl hebben ze maanden zitten knoeien om het na zo’n update van WP weer aan de praat te krijgen. De lol is er echt bij hen af en ze loggen vrijwel niet meer.
  Bij het Noordhollandsdagblad (inclussief Haarlems Dagblad) kon men 5 maanden niet reageren, omdat ze de nieuwe reageersoftware niet op orde kregen.
  Ik heb ook een zakelijke klant van XS4all foutje, was Planet Zakelijk overgezet naar iets veel goedkopers bij de digitale stad. Planet vroeg een schandalig bedrag en gaf nul komma nix aan service. We hebben hier in de buurt een bedrijfje dat alles voor je doet. Kost eenmalig 700 euro en daarna een jaarlijks bedrag voor hosting en domeinnaam. Kwaliteit waardeloos en al hun klanten die ik ken zijn er mee gestopt.
  Maar er zit ook nog wat anders bij. Als ik het beter organiseer, dan verplicht ik mezelf om er ook beter gebruik van te maken. Nu is mijn bloggen erg vrijblijvend em soms vind ik dat het al op een te hoog pitje staat. Ik zou meer tijd aan andere dingen moeten besteden. En met iets van mezelf verwacht ik dat ik juist minder tijd aan andere dingen ga besteden. Dat laatste is best een lastig dilemma.

 24. Dat is heel interessant trouwens Xiwel, wat je meldt in je laatste reactie over de hosting bij XS4ALL.. (“schandalig bedrag en gaf nul komma nix aan service. “) Is dat recent? Is dom van ze, zo’n hiaat in de professionele dienstverlening zou eigenlijk gedicht moeten worden.
  En aha, dan snap ik waarom het blog van M.W. te V.O. anno nu zoveel woorden op 1 regel heeft: prefab-layout bij te klein font. Jammer, prefab zou eigenlijk altijd conform de basisregels moeten zijn.
  Je dilemma van ‘eigen domein vs hosting bij blogservice’ snap ik wel.. Inderdaad: wanneer de domeinhoster de PHP-versie of plugins update (of juist niet) heeft dat voor je blog (en al je pagina’s) consequenties.. Hoor ik van zoveel mensen… Bij een blogservice is dat ‘all in’, heb je er in elk geval zelf geen werk aan. OOk dat gedoe dat je priveeadres (+naam etc) via de ‘whois’ tot voor kort was op te vragen: ook een reden om er vanaf te zien (voor mij tenminste: om ervan te balen, en wel ns een blogservice te overwegen.)
  En inderdaad, het kan ook een tijdsverslindend project worden, bij een blogservice is het wat vrijblijvender.
  Ik hoop in elk geval dat je na de verhuizing eh migratie niet erg veel tijd kwijt bent.

 25. Dat is heel interessant trouwens Xiwel, wat je meldt in je laatste reactie over de hosting bij XS4ALL.. (“schandalig bedrag en gaf nul komma nix aan service. “) Is dat recent? Is dom van ze, zo’n hiaat in de professionele dienstverlening zou eigenlijk gedicht moeten worden.
  En aha, dan snap ik waarom het blog van M.W. te V.O. anno nu zoveel woorden op 1 regel heeft: prefab-layout bij te klein font. Jammer, prefab zou eigenlijk altijd conform de basisregels moeten zijn.
  Je dilemma van ‘eigen domein vs hosting bij blogservice’ snap ik wel.. Inderdaad: wanneer de domeinhoster de PHP-versie of plugins update (of juist niet) heeft dat voor je blog (en al je pagina’s) consequenties.. Hoor ik van zoveel mensen… Bij een blogservice is dat ‘all in’, heb je er in elk geval zelf geen werk aan. OOk dat gedoe dat je priveeadres (+naam etc) via de ‘whois’ tot voor kort was op te vragen: ook een reden om er vanaf te zien (voor mij tenminste: om ervan te balen, en wel ns een blogservice te overwegen.)
  En inderdaad, het kan ook een tijdsverslindend project worden, bij een blogservice is het wat vrijblijvender.
  Ik hoop in elk geval dat je na de verhuizing eh migratie niet erg veel tijd kwijt bent.

 26. Ik zie de bui begin juli al hangen en ik kijk er werkelijk met angst en beven naar uit, omdat ik in de verste verte geen idee ervan heb wat mij te wachten staat ondanks al die mooie inside-verhalen over de a.s migratie. Alleen dat woord al. Hoe krijg je het verzonnen en doet dus het ergste vrezen.

 27. @Jolie: Ik heb mijn eerdere reaxi aangepast. Het ging om Planet Zakelijk en is idd al een tijdje terug. Het ging om een 2-mansbedrijfje met gewone winkel, die hun website alleen als visitekaartje gebruikte. Daar betaalden ze 300 euro per jaar voor. Konden ze ook 24 uur hulp voor krijgen. Maar wat valt er te helpen aan een visitekaartjeswebsite en 50 bezoekers per dag? Dus wilde ik deze kennissen wel helpen met iets goedkopers in eerste instantie gewoon bij Planet. Ik werd heel professioneel van het kastje naar de muur gestuurd. Ik wilde in eerste instantie ook alleen het wachtwoord voor FTP-toegang hebben. Die kennissen wisten dat niet meer als ze het al ooit geweten hebben. Maar ook die info bleek zeer geheim. De persoon die hun site gemaakt en geupload had was al 5 jaar uitzicht. Het lag dus niet alleen aan Planet, maar met hen kwam ik er niet uit.
  En nu zitten ze dus voor 1/10de van het bedrag bij DDS. De overgang is probleemloos geregeld door DDS.

 28. @Jolie: Ik heb mijn eerdere reaxi aangepast. Het ging om Planet Zakelijk en is idd al een tijdje terug. Het ging om een 2-mansbedrijfje met gewone winkel, die hun website alleen als visitekaartje gebruikte. Daar betaalden ze 300 euro per jaar voor. Konden ze ook 24 uur hulp voor krijgen. Maar wat valt er te helpen aan een visitekaartjeswebsite en 50 bezoekers per dag? Dus wilde ik deze kennissen wel helpen met iets goedkopers in eerste instantie gewoon bij Planet. Ik werd heel professioneel van het kastje naar de muur gestuurd. Ik wilde in eerste instantie ook alleen het wachtwoord voor FTP-toegang hebben. Die kennissen wisten dat niet meer als ze het al ooit geweten hebben. Maar ook die info bleek zeer geheim. De persoon die hun site gemaakt en geupload had was al 5 jaar uitzicht. Het lag dus niet alleen aan Planet, maar met hen kwam ik er niet uit.
  En nu zitten ze dus voor 1/10de van het bedrag bij DDS. De overgang is probleemloos geregeld door DDS.

 29. @Rob: Toch zou het met jouw web-log redelijk goed moeten gaan. Als dat niet zo is, dan gaan ze met de meeste web-logs problemen krijgen.

 30. @Rob: Toch zou het met jouw web-log redelijk goed moeten gaan. Als dat niet zo is, dan gaan ze met de meeste web-logs problemen krijgen.

 31. Ik heb er nooit echt veel energie in gestopt en dat gaat nu heerlijk in mijn voordeel werken ;-) Degenen die het het zwaarst gaan krijgen zijn waarschijnlijk ook de “gelukkigen” met het meeste verstand van de achterkant.

 32. Ik heb er nooit echt veel energie in gestopt en dat gaat nu heerlijk in mijn voordeel werken ;-) Degenen die het het zwaarst gaan krijgen zijn waarschijnlijk ook de “gelukkigen” met het meeste verstand van de achterkant.

 33. @Pauline: Wrijf het er maar flink in. :-)
  Aan de andere kant weet ik het – of op te lossen (wat een leuke uitdaging is) – of te verhuizen naar iets anders (wat ik al eens eerder van plan was en door mijn luiheid nog immer niet heb ondernomen.)

 34. @Pauline: Wrijf het er maar flink in. :-)
  Aan de andere kant weet ik het – of op te lossen (wat een leuke uitdaging is) – of te verhuizen naar iets anders (wat ik al eens eerder van plan was en door mijn luiheid nog immer niet heb ondernomen.)

 35. Hoi, ik maakte me ook al zorgen over de migratie. Zou wel ergens anders heen willen, maar ik wil mijn blog van 5,5 jaar niet verliezen en er is geen optie bij web-log om een backup van het gehele ding te maken (die was er wel helemaal in het begin). Tips om de complete blog te kopieren/bewaren/backuppen zijn zeer welkom!

 36. @Lucienne: Ik heb op je webslog aangegeven hoe je bij de export-functie kan komen. Die werkt goed. Die migratie zal bij jouw log wel goed gaan, hij lijkt me redelijk probleemvrij.

 37. @Lucienne: Ik heb op je webslog aangegeven hoe je bij de export-functie kan komen. Die werkt goed. Die migratie zal bij jouw log wel goed gaan, hij lijkt me redelijk probleemvrij.

 38. Hee bedankt! Ik ga ook snel weer starten met schrijven. Heb eindelijk mijn proefschrift ingeleverd en nu weer ruimte in mijn hoofd. :-)

 39. Hee bedankt! Ik ga ook snel weer starten met schrijven. Heb eindelijk mijn proefschrift ingeleverd en nu weer ruimte in mijn hoofd. :-)

 40. Ik zie geen reclame en dat heeft niets met JAVA te maken: firefox heeft een heel effectieve add-on genaamd add block plus die dit soort ongein geruisloos om zeep helpt(soms wel even zoeken wat je moet laten blokkeren om niet teveel of te weinig buiten beeld te houden, maar werkt daarna perfekt). Wat me de laatste tijd wel opvalt is dat bij webminlog de feed bij nogal wat mensen verdwijnt, lijkt te gebeuren als iemand een wijziging in zijn lay-out aanbrengt.

 41. Ik zie geen reclame en dat heeft niets met JAVA te maken: firefox heeft een heel effectieve add-on genaamd add block plus die dit soort ongein geruisloos om zeep helpt(soms wel even zoeken wat je moet laten blokkeren om niet teveel of te weinig buiten beeld te houden, maar werkt daarna perfekt). Wat me de laatste tijd wel opvalt is dat bij webminlog de feed bij nogal wat mensen verdwijnt, lijkt te gebeuren als iemand een wijziging in zijn lay-out aanbrengt.

 42. @Frans54: Dat weet je niet. Neem aan dat je op ABP doelt, maar in je FF-Browser staat ook Javascript aan en wie weet bepaalt die ook wat je hier te zien krijgt. :-)
  Maar om de reclame hier te kunnen bewonderen moet je ABP en Javascript uitzetten. In dat geval zal het Typepad-reageervak dat gebruik maakt Javascript ook flinke kuren vertonen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: