Jun-17: Rituele DansPartijtjes

Soms heb ik moeite om de hedendaagse politiek te begrijpen. Daarbij wil ik het deze keer eens over die Animal Cops hebben. De Dierenpolitie, die een grotere omvang krijgt dan de politie te Dieren. Het is een voorstel van de PVV. Het Ruttese minderheidskabinet wil hen de vriend houden, dus komen ze er.

Binnen de politie en breed in de samenleving ziet men dit niet zitten. Wat ik daarbij niet begrijp is, waarom wordt nu juist dit niet eens gepeild door Maurice (whats in a name) de Hond?

Gewoon een stelling: Wat heeft u liever – ‘Animal Cops en dus wat minder WAO?’ of ‘Animal Cops en een hogere staatsschuld is meer belasting?’ of ‘Animal Cops en minder geld voor de zorg?’ Die vragen stel je dan aan het hele volk, de bewuste PVV-stemmers en de bewusteloze PVV-stemmers. En ik denk dat in al die gevallen onder elke groep maar enkele procenten voor de Animal Cops zijn en zeker 9 produbbeltjes voor iets anders.

Zelfs de PVV zou niet om dit resultaat heen kunnen. Ze hebben hun pupulisme hoog te houden.

Vandaag begreep ik echter wat die Animal Cops gaan doen. Ze gaan overuren draaien om toe te zien dat er niet meer ritueel geslacht gaat worden. Dat doen ze alleen bij Marokkaanse en Turkse slachters en (omdat ze daar tekort manschappen voor hebben) niet bij de Joodse slachters. Die worden vast gedoogd.

Advertentie

Geplaatst op 2011-06-17, in Kiesmatig, Shopmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Respect voor alles wat leeft zou een politiek motto dienen te zijn. Zolang dat besef niet bestaat onder de mensen is elk initiatief voor een betere wereld gedoemd te mislukken ben ik van mening. Dierenpolitie is een lege huls zal nog blijken.
  Fijn weekend!

 2. @Xiwel en Margreet: Dat gaan ze dus waarschijnlijk niet doen. De bio-industrie is namelijk grotendeels legaal. Die Animal Cops is symboolpolitiek. De honderdduizenden dieren die gemarteld worden in de vlees-industrie zijn minder belangrijk dan enkele huisdieren die slecht behandeld worden, omdat ze vrijwel onzichtbaar zijn.

 3. @Bob: Volgens mij gaan ze helemaal niets doen met maar 2 dierendienders per provincie.

 4. @Margreet: Dank voor de toevoeging. En het CDA zal wel de bioindustrie verdedigen tot hun laatste zetel.

 5. @Beukmans: Net nog weer een TV-programma gezien over dierproeven, die de Nederlandse regering voorschrijft om voor onze veilige smaak- en kleurstoffen garand te staan.
  Het is ook niet mogelijk om te lopen zonder mieren te pletten. (Ook al doen Indiase monniken ook zo hun best.) Het blijft schipperen tussen belangen.

 6. @Verbaljam: Die discussie gaat volledig vastlopen op de tweeslachtige lintwormen. :-)

 7. Het zal ook de verklikkerij bevorderen, bij voorbeeld: Die oude mevrouw hier tegenover, die geeft haar Pekinees bonbons te eten, ga daar nou es wat aan doen!

 8. Ja, de PVV gaat nog wel een reden verzinnen om kosher slachten wèl te gedogen, dat denk ik ook.

 9. Twee politieke thema’s spelen momenteel tegelijkertijd, maar staan los van elkaar:
  1) de PvdD (Partij voor de Dieren) kwam met een wetsvoorstel om onverdoofd ritueel slachten te verbieden, en
  2) de PVV/Dion Grauss wil de “Animal Cops”.
  De PvdD ziet kamerbrede instemming (met vluchtroute) met hun wetsvoorstel, omdat het een logisch verhaal is.
  De PVV heeft in het gedoogakkoord de “animal cops” (een persoonlijke hobby van Dion Grauss, beoordeeld op populisme) afgedwongen, maar dat is volgens mij alleen bedoeld om de aandacht af te leiden van de wreedheden die Dion Grauss worden toegedicht t.o.v. zijn vrouwelijke partners, die als beesten behandeld schijnen te zijn…
  Daarom zag ik, in mijn interpretatie, vanavond op TV Dion Grauss ook namens de PVV het verbod op onverdoofd slachten claimen voor de PVV. Kan het lulliger?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: