Aug-09: LinkedIn Strayclist

Vandaag heb ik (na anderhalf jaar) mijn LinkedIn-account beëindigd, dus zeg maar LinkedOut. Het was een testje onder de naam Strayclist. Die naam (zwerffietser) gebruik ik vaker. De informatie die er stond klopte maar gedeeltelijk. Onjuiste naam, onjuiste school maar wel juiste bedrijven waar ik gewerkt heb met juiste functies.

Via die bedrijfsnamen kreeg ik regelmatig uitnodigingmails. Daar zat ik niet op te wachten en ik had het versturen van mails al tot een minimum beperkt. Dus zat er niets anders op dan de stekker er compleet uit te trekken en dat viel niet mee. LinkedIn heeft het opheffen van een account behoorlijk verstopt.

Maar net als bij Facebook (dat me ook niet aanstond en waar ik een virus door opliep) is het me ook bij LinkedIn gelukt om het account te beëindigen. Twitter heb ik nog wel, maar daar heb ik nog geen overlast van. Ook daar staat alles uit. Ik verzamel geen cyber-vriendjes of -vriendinnetjes en ga mezelf ook niet als cyber-stalker bij andere Twitteraars aanmelden.

Mensen die me kennen of willen leren kennen kunnen gewoon een mailtje sturen. Dat kan via een berichtje hieronder met invulling van een geldig mailadres. (Dat adres wordt niet getoond op deze site, ook niet in zoekmachines.) Maar je kan ook rechtsboven in het menu op Ximaar klikken en daar vinden de echte LinkedInners halverwege mijn (oude) CV (met schoenmaart en profiel) en onderaan een mailadres.

Advertentie

Geplaatst op 2011-08-09, in Webmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Ik ben nooit LinkedIn geweest en Facebook (ben er laatst een kijkje gaan nemen) trok me ook niet aan. Ik twitter sinds een tijdje wel met plezier, maar ik hou m’n gevolg en degenen die ik volg overzichtelijk klein, zodat ik niet dagelijks overspoeld word met tweets die me niet interesseren. ;)

 2. Ik ben sinds vandaag overal los van en dat voelt erg prettig kan ik je melden.
  Overigens heb ik je advies opgevolgd vwb een blogrol die ik overigens beperkt wil houden. Wie ik lees volg ik via oba, wel zo makkelijk, degene die ik irl wel eens spreek zal ik er in zetten.

 3. Ik vind die sociale media rare dingen, ik heb ooit een hyves-account aangemaakt om de kleindochter van een verzetsvriend van mijn vader te voorzien van foto’s van- en informatie over haar vader en- grootvader, prompt volgden er verzoeken om vriend te worden met allerlei lui die ik niet kende en ook niet wilde kennen dus…….met heel veel moeite weer weg.

 4. @Fulps V: Aan Hyves ben ik nooit begonnen, maar volgens mij is het verschil met Facebook erg klein.
  Mijn reden om bij Facebook te beginnen had ook te maken met een ver familielid. Een circa 50 jarige kleindochter van de tante van mijn moeder. Ik heb haar in werkelijkheid een keer ontmoet en via haar moeder kreeg ik te horen dat zij op Facebook zat. Uiteindelijk vond ik haar daar dan ook en even later dus haar mailadres.
  Vervolgens bleek die verre achternicht alleen maar foto’s op te laden van haar kleinkinderen. Ik had daar weinig mee. Verder speelde ze vaak Facebookspelletjes. Dwz dat denk ik, want ik werd door Facebook steeds uitgenodigd om met haar (en haar kennissen) mee te spelen. Daar had ik geen zin in. Dat hele gedram van Facebook stond me niet aan en na een aantal maanden heb ik die dus al veel eerder de nek omgedraaid.
  Ik kan haar nu dus gewoon mailen, maar die behoefte heb ik ook niet.

 5. @Beukmans: Ik ga het bewonderen. Een blogrol of linkenlijst geeft eigenlijk ook iets weer over degene die die linken plaatst. In 7 jaar bloggen heb ik er veel op mijn lijst gezet en gingen er ook weer diverse af. In mijn lijst staan ook andere links waar ik wat mee heb. Zo ben ik verzot op goede spotprenten en eigenlijk is dat ook bloggen, maar dan in tekenvorm.

 6. @Marjelle: Op mijn twitteraccount verschijnen alleen automatische links naar m’n berichten op dit weblog. Voor de rest doe ik er niets mee. Ik heb ook geen mobiele telefoon en doe dus alles met de PC. Twitter heeft dan wienig te bieden.

 7. Ik twitter en ik faceboek een klein beetje en ik vraag me daarbij steeds maar af waarom ik dat doe, want mijn weblog houd ik daarvan streng gescheiden. Het is idd heel moeilijk om ergens vanaf te komen. Bij Hyves is me dat ook nog niet gelukt.

 8. Als echte ICT’er moet je alles eens proberen. Hyves, Twitter, facebook, LinkedIn, Google+… And why not. Ze mogen alles van me weten wat ik wil vertellen.

 9. Ik kreeg idd nog wel eens uitnodigingen van LinkedIn, tewrijl ik er toch uitgeschreven meen te zijn. Zien mensen toch nog mijn profiel dan?

 10. Gefeliciteerd, ik heb het anderhalf jaar geleden gedaan, stoppen met Facebook en LinkedIn. Geen enkel probleem. Iedereen die me nodig heeft weet me toch te vinden.
  Lekker ouderwets.

 11. Bij Hyves kreeg ik drie keer de vraag of ik wel zeker, heel zeker, absoluut zeker was dat ik er mee wilde stoppen.
  Nu zit ik bij Facebook, op proef, met summiere informatie. Het is niet onaardig maar alleen geschikt voor korte chatberichtjes naar kennissen die te ver wonen. Grappen maken, fotootje, van die dingen.
  FBvrienden heb ik haast niet en wil ik ook niet, ik zou niet weten hoe ik die bij moest houden

 12. @Sjoerd: Maar gelukkig ben ik geen echte ICT’er, ik hou meer van allroundheid. Ik probeer wel dingen uit om te zien of ik er aan heb. Maar de hoofdregel blijft: ‘Soft- en hardware is er voor mij, ik ben er niet voor de soft- en hardware.’ (Software = applicaties, operatingsystems, firmwere, inkt. Hardware = PC, mobieltjes, camera’s, kranten, vorken en klopboren.)

 13. @Laurent: Ik kon in Google geen profiel van je vinden. Maar toen ik bij LinkedIn ging zoeken kwam ie met de kreet: ‘It looks like you have an account. Would you want to Login?’ En dat geeft mooi aan dat je dus nooit compleet uit hun systeem raakt.
  Dit logje heb ik overigens geschreven om het woord Strayclist in Google naar deze website te laten verwijzen en daarmee de LinkedIn (die bovenaan stond) te laten duikelen in de zoekresultaten. En dat lijkt inmiddels te werken.

 14. @Bertie: Bij je Facebook zal ik niet langs komen. Hun 2 hoofddomeinen staan in mijn browsers al een halfjaartje op de zwarte lijst. (Daardoor zie ik die Like-knopjes ook bijna niet meer.)
  Met chatten of messenger heb ik overigens ook nooit iets gehad. Facebook en Hyves zijn een soort tussenvorm. Je kan er ook gewoon weblogachtige berichttjes plaatsen, maar ik zag dat maar zelden gebeuren.

 15. by the way

  Met dit alles heb ik niets, ik weet ook niet wat ik er wel aan zou hebben, al dat afstandelijke gedoe. en ik begin er ook niet aan. zelfs mailen levert al de nodige onzin op, maar ook gelukkig veel nuttige info en dat heeft weer de voorkeur boven bellen, je kan het lezen en beantwoorden wanneer je daar zin en tijd voor heb.

 16. @Xiwel: nee, maar ik kreeg eens een uitnodiging van iemand die zelf dan wel in LinkedIn staat, dus misschien dat die meer zien. Op Google heb ik wèl een account, maar met een andere usernaam.

 17. @By the way: Er is een verschil. Dat Facebook- en Hyvesspul is een soort weblog met extra gedoe om mensen flink bij elkaar te laten buurten. Van dat webloggen komt dus meestal niets. Mensen zetten ze er wat familiefoto’s op en melden soms wat ze de hele dag doen. Facebook moet officieel met je eigen voor- en achternaam. Dat vertikte ik dus verzon ik daar de naam Stray Clist.
  LinkedIn is wat serieuzer. Het is een soort CV-site en bedrijven gebruiken die om aan personeel te komen. Maar je kan zo bijvoorbeeld ook collega’s met een bepaalde expertise opzoeken. Moet dus ook onder je echte naam, wat ik (omdat ik het alleen maar testte) dus ook mooi vertikte. T vond ik daar trouwens ook.
  Vandaag ben ik weer eens uitgehoord door het CBS en op alle vragen over werk en uitkering (of ik dat had of zocht etc.) beantwoorde ik ontkennend. En daarmee heb ik feitelijk ook de vraag beantwoord wat ik aan LinkedIn heb. Dus niets. :-)

 18. Ach ja, het is gewoon leuk speelgoed, laten de mensen (en ik☺) er zoet mee zijn.
  Ik las dat Facebook minder privacygevoelig is dan Hyves maar je krijgt op de duur het idee van: ik heb al zoveel wachtwoorden en informatie gegeven, dan kan dit er ook wel bij.
  Het leukgedoe vind ik niet leuk☻ maar is door kranten en bloggers overgnomen, helaas.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: