Sep-04: Thematig

Inmiddels is het me duidelijk dat het nog zeker een maand gaat duren eer mijn oude xinix.web-log.nl weer werkt en redelijk toonbaar is. En echt dat is geen grapje. Misschien is ie met een week online, want het onlinezetten gaat echt niet vlot. Dan kan het nog 1 of 2 weken duren eer de foto’s verschijnen. En hoelang het duurt eer ik in het beheer kan om daar het een en ander recht te zetten is al helemaal de vraag. Dwz er zijn enkele weblogs online. Die zien er allemaal niet uit en ik heb begrepen dat de bloggers daar ook nog niets aan kunnen doen.

Kortom ik ga hier maar even verder. Ook omdat Weebly (waar ik in de afgelopen week wat meer rondgekeken heb) ook niet alles is. De stap naar een eigen domein maak ik niet eerder dan na mijn vakantie en nadat ik zeker weet dat het nieuwe Weblog niet goed te krijgen is. Kan dus ook een maandje duren.

WordPress.com-thema’s
Sinds vandaag heb ik een andere wordpress-thema gekozen. Bij de gratis WordPress.com draait het daar qua lay-out om. Sommige thema’s hebben wat instelmogelijkheden, maar vaak kom je daar niet ver mee. Beter is het om eerst een goed thema te kiezen, aangezien je daar in 1x de pagina-indeling, lettertype en wat andere mogelijkheden mee selecteert.

Het meest gebruikte thema is twentyten. Zal wel in 2010 gemaakt zijn. Zeker geen slecht thema, maar mij stond het lettertype niet aan en de te smalle zijkolom. Op die manier worden laatste reacties en laatste berichten over 2 regels verdeeld. Doe mij dus maar een wat bredere zijkolom en meteen een smallere hoofkolom. Veel hoofkolommen zijn echt te breed. Regels worden daardoor te lang en dat leest vervelend.

Eigenlijk kennen de thema’s die ik gezien heb maar 3 hoofdkolombreedtes. ‘Te smal’ waardoor je er geen foto in kan zetten. ‘Net wat te breed’ zoals deze en twentyten, en ‘Veel te breed’ die nu te bewonderen is bij de halfopgeleverde webzonderminlogs. Daar krijg ik dus een tennisnek van. Maar thema’s hebben ook andere snaaksheden waar ik niet altijd op zit te wachten. Zo is er ook een twentyeleven (2011). Wel een beter lettertype, maar als je vervolgens op een bericht klikt dan raak je de zijkolom kwijt. Hadden ze nou niet moeten doen.

Reacties
Bij enkele thema’s zit een reactienummering. Ben ik een voorstander van. Hoef je niet te schrijven de reactie van Karel om 20:12, maar gewoon reactie #6. Helaas lieten die thema’s het afweten qua lay-out (op elkaar gedrukte regels) en mist in de berichten de optie om door te klikken naar de vorige en volgende berichten. Er schijnen 136 thema’s te zijn waar je uit kan kiezen. Had van mij niet gehoeven. Doe gewoon 1 thema met zelf te bepalen kolom-aantallen en breedtes, zelf te bepalen font en regelafstanden en zelf te bepalen kopfoto. Maar ja, dan zeur ik om iets wat in Typepad goed werkte. Daar was het allemaal redelijk goed selecteerbaar en anders kon je via een style-opdracht en of wat javascript de rest naar de handzetten.

Wat dat betreft heb ik dus nog wat hoop gevestigd op Weblog.nl. Uit hun schaarse berichten valt op te maken dat er meer in te stellen is. Ben dus benieuwd.

De instelling voor het tonen van reacties is redelijk onafhankelijk van de thema-keuze. Zo hou ik niet van inspring- danwel halverwege reacties. Liever zie ik de laatste reacties onderaan. Want ook iemand die halverwege reageert kan toch tot onderaan de reacties doorgelezen hebben eer hij of zij reageerde. Dat inspringen staat hier dus uit en het viel me op dat alle geprobeerde thema’s deze keuze respecteerden.

Reclame
Bij de verse weblogs van Weblog.nl zitten ook reclames. Dat was bij de vorige gratis versie al zo. Maar nu begreep ik dat het een groot flickerend vlak middenin een bericht was. Aanvankelijk zag ik die niet omdat doubleclick.com bij mij op de zwarte (onveilige) lijst staat. Bij Firefox had ik dat nog niet gedaan en zo zag ik daar dus die irritante reclamemethode. En als dat zo blijft, of als daar door de blogger niets mee in te stellen is, dan is dat een hele grote reden om daar mijn biezen te pakken.

Nou heb ik begrepen dat bij deze gratisversie van WordPress.com ook reclames getoond kunnen worden. Ik heb dat echter nog nooit ergens gezien en er zijn via OBA heel wat WordPress.com-weblogs die ik regelmatig bezoek. Mogelijk komt die reclame pas als een blog populair is. Als iemand een gratis WordPress-blog met reclames weet geef dan in het reaxivak even dat adres door. Ik wil wel eens zien hoe dat er uit ziet. En dan bedoel ik niet de reclame die de blogger er zelf op kan zetten.

Geplaatst op 2011-09-04, in Webmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 60 reacties.

 1. Er zijn ook thema’s bij WordPress waarin je ongeveer alles zelf kunt doen, maar dan moet je wel betalen voor de CSS-faciliteit. En vrij van reclames wordt je ook alleen als je iets betaalt.

  Prettige vakantie!

 2. @Emigrant: Klopt, maar laat ik nu even buiten beschouwing. Ik kan daar alleen wat over schrijven nadat ik zoiets heb. Vooraf is het giswerk.

 3. Met WP onder eigen domein kun je veel meer. Plugins installeren en je bent veel vrijer in de keuze voor bestaande thema’s of het zelf maken van het uiterlijk van je weblog (ik gebruikte voor http://www.knegjes.waslijntjes.eu Artisteer, voor Givamo gebruikte ik een thema dat bij WP.com niet gebruikt kan worden). De kosten kunnen de reden niet zijn, eigen domein 30 euro per jaar, daar koop je een hoop vrijheid en onafhankelijkheid voor.

 4. @Margo: Ik schreef ergens anders al dat ik pas met een eigen domein in de weer ga na m’n vakantie en nadat ik werkelijk weet wat de (on)mogelijkheden van de niet Weblog.nl zijn.

 5. Ik zou helemaal niet weten hoe dat werkt met een eigen domein. Nee ik ga gewoon door bij dat stelletje minkukels, net zo lang tot ze mij betalen om bij hen te loggen. ;)

 6. Ik vind het wel jammer dat je zelfgebreide weblog er niet meer is. Dat geeft toch een aparte sfeer, zo’n eigen ontwerp. En je herkent meteen dat iemand een beetje verstand heeft van html und so.

  Het is niet te geloven die puinhoop bij de migratie. Hoe hebben ze ooit kunnen denken dat dat in 1 nacht zou gaan. Wat zijn dat eigenlijk voor klungels?

 7. @Bob: Maar ook met zo’n thema valt er nog wel iets eigens aan te geven. Net de kopfoto op mijn manier aangepast.

 8. Ik weet zelf ook niet hoe ik een site live moet zetten onder eigen domein maar heb iemand die dit voor mij doet. Het schijnt heel eenvoudig te zijn want het is in een paar minuten gepiept. Jammer dat ze niet in de buurt woont, dan zou ik de kunst afkijken.
  Hoe lang ga je met vakantie Xinix? Alvast een fijne vakantie!!

 9. @Margo: Zoals gebruikelijk geen idee. Als het lekker gaat weken en als het tegen zit een paar dagen. De vertrekdatum heb ik wel een beetje in m’n hoofd, maar daar kan ik net zo goed van afwijken. Wat ik niet wil is dit in m’n hoofd meenemen. Vandaar dat ik ergens een soort grens stel. Prutsen aan dit tijdelijke is prima, maar serieus bezig gaan met een eigen domein maar liever pas na de vakantie. In de tussentijd krijgt WL het mogelijk in de lucht en kan ik dat ook eerst na m’n vakantie ‘bewonderen’. :-)

 10. WordPress installeren op een eigen domein is 5 minuten werk. Als je wil, kun je een week spenderen aan spelen met theme’s en plugins, maar het hoeft natuurlijk niet.
  Dat van die reclames bij wordpress.com klopt. Ik heb ze ooit gezien bij een van de OBA leden ( Moonfairy ) toen we haar blog aan het verhuizen waren. We hebben het nagezocht, en het staat inderdaad in de voorwaarden van wordpress.com Het is ook nog eens zo dat niet elke bezoeker ze te zien krijgt, dus dat je er zelf geen ziet, zegt niet altijd wat.

 11. @Knutselsmurf: Die tijdverspilling is zo. Ik hou van prutsen en bij mij zal ook zeker de meeste tijd gaan in het uitzoeken van de mogelijkheden. Daarnaast ken ik mezelf op dit gebied erg goed. Toen ik werkte ging de PC voor 22 uur uit, anders zat ik mijn dromen nog te programmeren en de kwaliteit van slapen is dat ercht minimaal. Daar ruste ik niet van uit.

  Op mijn werk heb ik ook immer afgebouwd eer ik op vakantie ging. Het liefst nadat een grote klus klaar was. Vlak voor de vakantie begon ik dus ook niet aan een nieuwe grote klus. Nu ik niet meer werk doe ik dat nog. Mijn rommel bij web-log goed oplossen doe ik dus liever na m’n vakantie. Dan denk ik ook helderder na en maak ik betere beslissingen.

  Met mijn vrijwilligerswerk ben ik al aan het afbouwen. Daar kan ik ook moeiteloos 80 uur per week in steken. Maar ook dat houd een keertje op. Morgenavond de laatste vergadering en daarna nog wat informatieve mailtjes o.a. over die vergadering.

  Gisteren heel wat gezeur van die muzikale groetster gelezen. Die is dus ook compleet overspannen. Erg dom om geen goede pauzes te nemen en flink te ontspannen (kan alleen door inspannen en goed slapen). Ik denk dat Coen daar slimmer in is, maar het kan ook zijn dat hij keuzefouten maakt door slaapgebrek.

  Dat van die reclames had ik ook zo begrepen, maar het is me nog niet gelukt om zoiets te zien. Was gewoon benieuwd naar hun methode. Doen ze er een banner boven, prutsen ze iets tussen de berichten of tussen de reacies etc. Bij de laatste versie van Web-log had men bedacht dat vooral mensen die via een zoekmachine kwamen reclames te zien kregen en de regelmatige bezoekers veel minder. Maar eigenlijk heb ik daar nooit wat van gemerkt. Het zag er altijd hetzelfde uit. Linksboven een wit vlak van een reclame die niet bij mij wilde laden. Niets meer en niets minder. Ze hebben daar eerder geexperimenteerd met een zogenaamd trekhoekie. Dat kwamen zoveel klachten over dat dat na een maandje testen stopte. Die dingen kom ik in het algemeen bijna niet meer tegen.

  In de paar gemigreerde blogs zag ik uiteindelijk een reclamemethode die me echt niet aan stond. Dergelijke reclames werken ook niet, behalve dat ze bloggers wegpesten naar een betaald abonnement. En in dat geval vist Web-log vaak achter het net. Ze waren tot nu toe niet concurrerend op dat gebied.

 12. Xi, ik lees je meestal op m’n iPhone, nu ik hier kijk valt het me op dat de lettertjes wel erg petieterig zijn. Kun je ze misschien iets vergroten? Anders vergroot ik het hele scherm hoor, ook geen probleem.

 13. @Margo: Daar heb ik nog niet naar gekeken. Binnen geen van de thema’s zag ik een mogelijkheid tot het aanpassen van het font en de grootte daarvan. De letters zijn idd iets kleiner dan bij twentyeleven. Neem aan dat je die beter op je iPhone kan bekijken. De letters op mijn vorge web-log waren op de PC iets kleiner. Van beide heb ik geen weet hoe ze dat omzetten naar een iPhone-versie. Blijf dus nog maar even zoomen tot ik er mijn vingers achter krijg. :-)

 14. Die muzikale tante speelt steeds valse noten, ze haalt stelselmatig en wel per direct iedere reactie op haar eigen blog weg die ook maar enigszins kritisch is.

  Ik schreef dit op haar bovenste logje: Haal jij nou serieus alle reacties weg die een beetje kritisch zijn?? Hahaha niet te geloven, en dat werkt bij een helpdesk!!

  Hij is binnen een halve minuut weg.

  http://melodysmusic.wordpress.com/2011/09/05/%E2%99%AB-diepte-%E2%99%AB/#comment-290

  Triest dat zo iemand bij een helpdesk werkt. Alleen slijmreacties laat ze staan..

 15. @Margo: Ik schreef hierboven al dat ik haar veel langer via het web-log forum ken. Dat waren overigens allemaal vrijwilligers. Ik heb er ook wel eens een medeweb-logger geholpen. Hoe het exact zit weet ik niet, maar ik had de indruk dat zij de helpdesk het afgelopen jaar mag ‘versterken’ vanwege de migratiedrukte. Of dat nog gedeeltelijk vrijwilligerswerk is weet ik niet. Ik weet wel dat ze het benodigde inlevingsvermogen mist. Denk ook dat ze vrijwel niet is ingewerkt of dat zij van Coen (die het beter snapt) weinig aanneemt omdat die leeftijdmatig een kleinkind van haar zou kunnen zijn.

  Ik denk ook wel dat ze het goed bedoeld en haar best doet. Maar dat ze uiteindelijk het oude vrouwtje vooraan de file is. En bij de filemelding op radio zegt: ”Welke file ik zie niks.” :-)

 16. Of op de radio hoort van een spookrijder en dan zegt: Één spookrijder?? Ik zie er een heleboel!! :-)

 17. Dit ziet er verder prima uit, maar ik wil wel 1 plek waar al mijn logjes staan, en niet verdeeld over twee of drie.

 18. @Margo: Ik begrijp zoiets ook niet, behalve als je kwaad bloed wilt zetten, dan is dat de ideale tactiek. Weblog heeft ook al die reacties afgeschermd bij de migratiemededelingen. Maar dat had niet met het commentaar te maken maar met het feit dat er een gigantische gegevensstroom op gang kwam. Zal best, maar dat hadden ze al makkelijk kunnen oplossen in de tussentijd. Ik denk wel dat het beter uitkomt om de boel dood te zwijgen. En dat doet mevrouw Melody dus ook. Ik vind het al irritant, kun je nagaan hoe jij het vindt. ;)

 19. @knutselsmurf: kun je daar dan even een stappenplan voor maken? Voor de velen die weblog voor gezien houden en onder eigen domein met WP verder gaan? Daar zou iedereen je ontzettend dankbaar voor zijn. En heel lief! :-)
  @Mack, blog nou zolang op dat WP.com blog dat je opgestart bent. De oude meuk (ik bedoel alle oude, mooie logjes…) kun je daarna (als, indien, wanneer …) naar dat WP blog importeren. Je laat je toch niet monddood maken?? En je gaat toch onder geen beding weer door met webminlog?

 20. @Margo en Mack: Omgekeerd kan het ook. Als ontsnapt.weblog.nl in 2012 weer in de lucht is, kan je (als je weblog mooier en/of beter vindt) gewoon de WP.com-logjes naar weblog.nl exporteren.

 21. Ik vind het wel fijn dat emigrant en jij ergens anders weer verder gaan.
  Als één van jullie weet of Onderweg/Henk50 ook ergens anders is te vinden nu, dan hoor ik dat graag! Ik mis die weblog.

 22. @Trijntje: Zodra ik het weet meld ik het op deze plek. Ik zet ze ook in m’n linkenlijst, boven bij Linx.

 23. Laat iedereen die uitwijkt naar Blogpost of WP of iets anders, z’n nieuwe blogadres even hier: http://bit.ly/nr8mi2 neerzetten. Dan weten de lezers hem/haar weer te vinden. In een reactie, dan maak ik er morgen wel een logje van.

 24. Had ik deze omstandigheid eigenlijk in de blogwet opgenomen?

 25. @Mack: Kijk het hier even na.

 26. Hoe haal je dit nou tevoorschijn??

 27. @Margo: Gewoon uit de Google-cache.

 28. Dus iedereen kan zijn oude weblog berichten uit de Google cache halen?? Hoe vind je dat dan?
  Dan hoeft niemand bang te zijn dat alles verloren kan raken, want het staat nog in de Google cache?

 29. @Margo alles kan, maar deze methode is nogal omslachtig. Zo staan er alleen populaire berichten in en moet je ze zoeken op bijvoorbeeld een trefwoord. In dit geval niet moelijk webadres van mack en blogwet ingevuld en daarna op ‘cache’ geklikt.

 30. Google weet alles.

 31. Die gene die al zichtbaar zijn, die zijn nog niet live heb ik het idee, want dat moet allemaal ook nog gebeuren… kortom duurt mij te lang, dus ik ben voor een eigen domein gegaan… ;)

 32. Hallo, ik heb je weer gevonden… Ik kan je geen raad geven want ik ben niet zo heel erg handig in het maken van websites. Het is nu bijna een jaar gelden dat ik voor een eigen domeinnaam gekozen heb en ik ben er zeer mee in mijn sas. De kosten zijn inmiddels weer betaald voor een jaar en dar stap ikzelf heel amkkelijk overheen. Ik ga in ieder geval je link verandern bij mijzelf. Enne, als je opeens verdwenen bent, veel plezier op vakantie. Ik kijk uit naar de mogelijke zwerfgok.

 33. Begin het langzaam een beetje te snappen bij WordPress… maar ik heb dan ook wel een vriend thuis zitten, die dat veelvuldig gebruikt… dus met alle vragen kan ik zo terecht bij hem… maakte het voor mij toch wel even makkelijker…

 34. @Hanscke: Door familiemstandigheden was ik een paar dagen weg en ben ik nu weer even thuis. Of ik op vakantie ga en wanneer is me ook zelf nog niet duidelijk.

 35. @Aline: Ik had je link net voor mijn afwezigheid aangepast. Het beheer van Weblog.nl zal niet zoveel afwijken van dat van WordPress, omdat zij ook een WordPressversie aanbieden. Moest zelf even wennen dat ‘bestanden’ hier ‘media’ heten.

 36. Ik geloof dat mijn geduld het nu zojuist ook begeven heeft. Was het laatst nog “voor het einde van deze week”, nu krijgen we maandag een nieuwe update! En ze zijn nu bij weblog nr 160.000 van de 390.000. Ligt dit nu aan mij of zijn dit amateurs? Sanoma zou toch bij een dergelijk probleem moeten ingrijpen en die Coen versterking moeten geven? Ik heb nu het idee dat ze het geen bal interesseert en dat ze het Coen wel laten oplossen, maar dat het vooral niks mag kosten. Zie ik dat juist?

 37. @Mack: Het gaat idd nog wel wat weken duren. En ik begin me af te vragen of dan al niet 80% op een andere locatie aan het bloggen is.

  Mijn indruk is dat ze Coen in het diepe hebben gegooid. En als het hem nu een maandje lukt, dan wordt ie alsnog gekielhaald.

 38. Xiwel/nix/maar: Ik heb zojuist een eigen domein aangevraagd zonder enige kennis van zaken. En een weblogpakket erbij via webloggen.nl Dus zeg me alsjeblieft dat dat goed komt!

 39. Ximaar, help jij Mack op weg met een weblog onder eigen domein? Alsjeblieft, want ik heb hem ertoe gedwongen. Anders heb ik het gedaan.

 40. @Marckgo; Idd weer lekker in de weer. Nu maar hopen dat de blogsoftware van WordPress is, want dan kan je eenvoudig je oude berichten importeren. Veel success en het wordt inmiddels tijd dat ik langdurig op vakantie ga. :-8

 41. Jaaaa…we hebben je gevonden!!! En weet je hoe? Dankzij jouw reactie op Uitwijkpost met ons nieuwe blogspotadres, waar ineens traffic vandaan kwam.

  Een hele fijne vakantie gewenst!

  PS de klantenservice van Weblog is inderdaad echt om te huilen. Jij en ik hebben ervaring met helpdesk/klantenservice en weten dat het zo echt niet moet. De communicatie is wel verbeterd sinds het “nieuwe helpdeskitem” (stiekum al oud) nog open was voor reacties en daar een discussie is ontstaan.

 42. Arme web-log.nl-bloggers, ik leef met jullie mee.. (en ik merk aan de zoektermen in de stats dat men jullie mist en zoekt (tenminste dat is mijn conclusie bij zoektermen als “[naam+]’s weblog” ;-))

  Heel tof dat je een eigen domein aanvraagt Mack! (Goed gedaan Margo ;-)!) ik zou willen dat ik iedereen Edwins blogsoftware kon aanbieden, maar hij heeft het (al jaaaaren) te druk met z’n werk om het “multi-user compleet” te maken, tegen Leora zeg ik al iedere keer “Reken maar op 8 jaar, dat duurde het bij mij ook” ;-)) Geintje hoor, beter zo dan dattie zonder werk zit ;-))

  Tragisch hoe web-log.nl met z’n klanten omgaat. Dat niet-toestaan / wissen van reacties is bizar. Misschien wel dommer dan die mislukte migratie. Als je op elk bericht antwoordt “Het spijt ons en onze reuze-excuses voor de overlast” zijn mensen misschien nog bereid een paar weken blogvakantie te nemen.

  Enfin, ik heb me op je WP-blog geabonneerd, ziet er goed uit Xiwel! Als je wilt dat ik de link wijzig, let me know. Anders laat ik de oude nog even ‘in ere’ :-)

 43. @Natascha en Jolie: Mooi dat jullie me gevonden hebben. Verwacht overigens niet teveel van mijn activiteiten hier. Door familie omstandigheden heb ik mijn vakantie een dikke week uitgesteld (ik lijk web-log wel), maar het is de bedoeling dat ik zo spoedig mogelijk vertrek. Denk nu dat dat hopelijk rond komende woensdag is. Tot die tijd en tijdens mij vakantie is hier niets te beleven. Daarna ga ik eens kijken hoe het er voor staat. Hopelijk is na zo’n 3 tot 4 weken het spul bij web-log op de rails en dan kan ik het verschil bekijken tussen dit en wat web-log aanbiedt.

  Ik moet nog zien of de extra’s die web-log gaat geven opwegen tot hun manier van reclame maken. Uiteindelijk kan ik dan kiezen voor web-log, voor deze wordpress.com of voor wordpress op een eigen domein.

  Linken wijzigen mag altijd, maar of het veel nut heeft weet ik dus niet. Als ik een keuze heb gemaakt, dan geef ik uiteraart de nieuwe plek door. Dat systeem van Margo werkt op dit moment wel aardig en als ik ook maar een kleine verhuizing zie dan geef ik die daar door.

 44. @Jolie en Edwin: Als het over CMS’en gaat, dan denk ik dat Worpress iets heel behoorlijks aanbiedt. De meeste bloggers die ik ken zitten niet op een multie-user omgeving te wachten. WP zou wat dat betreft een nog eenvoudigere versie aan kunnen bieden. Als er meerdere bloggers zijn die samenwerken, dan kunnen ze beter elk een weblog openen en via de zijkolom naar elkaars berichten verwijzen.

  Stop je mensen bij elkaar zoals bij detelegravin of aboutblank, dan werkt dat ik mijn ogen niet echt goed. Men gaat zich met elkaars schrijfstijl bemoeien en erger nog met de inhoud. Hoe dan ook raakt de persoonlijke band met de blogger meer zoek.

  Bloggen bij bedrijven zie ik om die reden ook overal de mist in gaan. Hier is het politiekorps er wel eens aan begonnen, laatste bericht is zeker maanden oud en en waarschijnlijk alleen van 1 persoon. Bij wethouders gaat het ook binnen no-time mis. Blogtalk.nl vind ik echt het grootste fiasco op dat gebied. Daarbij komt dat deze groepsmensen opschuiven richting twitter en facebook. Kunnen ze alleen kreten slaken en hoeven ze niet meer na te denken over een onderbouwd verhaal.

 45. Ha Xiwel, (oh wat heerlijk, die optie om je per mail op reaxies te abonneren :-)) Ja, nee, dat Multi-user in de door jou bedoelde zin zie ik ook niet zitten. Krijg je ruzie van. Zelfs in de beste vriendschappen, denkik.

  Wat ik bedoelde met Multi-user was meer dat het systeem zó (goed) werkt, dat het eenvoudig op om-het-even-welke-lokatie te installeren is, of, dat E’s webserver ZO groot/goed zou zijn dat hij er een heleboel Blogs op naast elkaar kon draaien. Nu draaien alleen mijn en E’s blog er op, Leora een eigen weblog geven, waarbij ze niet per ongeluk al mijn en E’s blogs kan wissen, *ZO* ver is het nog niet… ;-)
  Eigenlijk had ik dus beter het woord “Single-user” kunnen gebruiken, maar dat had héél cryptisch geklonken (mijn weblog is immers al single-user ;-))

  Ja, die verschuiving (FB e.d.) zie ik ook.. kDenk dat ik er het karakter niet voor heb (ik maak vaak (ook helaas hoor..) teveel werk van 1 blogje, 10 x herschrijven, dagen over nadenken en dat soort dingen, en dat gaa nie met FB en twitter ;-))

 46. @Jolie: Ik vat ‘m. :-)

  Zelf denk ik dat er alttijd nog een markt is voor een zeer eenvoudig blogsysteem. Dwz blogse.nl vind ik net te minimaal. Maar iets met een zeer simpele menustructuur en waarin geen opties zitten als trackback die mensen toch niet gebruiken. Aanvankelijk was het Jorissysteem zoiets en dat zorgde voor de populairiteit van Webminlog. Met hun overstap naar Typepad zijn enorm veel van die mensen afgehaakt. WordPress gaat dat niet oplossen, ook die zit vol met teveel toeters en bellen.

  Zelf vind ik het een ramp dat ie in het beheer maar blijft verversen en ik weer naar beneden moet scrollen. Kan het nergens uitzetten. Bij Typepad lukte dat me uiteindelijk wel.

 47. Het valt me toch wat tegen, zo’n eigen domein. Ik heb nu een eigen site, maar ik kan daar geen logjes plaatsen. Er staat wel een demologje met iets van “deze site is geclaimd door een van onze klanten” (ik dus) maar daar reageert ook al geen hond op. Nee, dan vond ik web-log beter.

  Ik denk ook niet dat ik mijn lezers hiermee behoud. Die zullen dat toch ook wel een keer zat zijn. Bij weblog komt er af en toe nog te staan dat dit weblog snel weer online komt en er staat iets meer tekst. Dat is toch afwisselender.

 48. @Mack, stuur mij even ’n stukje dat je erop wilt hebben, en ik stuur je de HTML-code terug, OK? En eh, hier KAN ook niemand op reageren ;-) Dan krijgen ze VIPint. aan de telefoon ;-) De reacties moet je wel per mail ontvangen, want ik kan geen CMS installeren ;-)

  @Xiwel, ja, die toeters en bellen (trackback enz) En dat je bij WP-systeemupdates allerlei vormgevingsproblemen kunt oplopen :-/ Het klinkt me niet ideaal..
  Ergens ben ik blij dat E. geen tijd heeft om zijn blog-systeem af te maken (heeft hij tenminste opdrachten in deze econ. zware tijd) maar aan de andere kant voldoet het redelijk aan wat je omschrijft (en dingen zoals verversen-in-het-beheer (lijkt me een ramp) e.d. zit er niet in) Maarja.
  Het lijkt me trouwens ook een hele verantwoordelijkheid, blogs van anderen hosten -dat bewijst Web-log.nl nu wel weer ;-} En ook onze laatste servercrash door de kapotte voeding. Er kan zoveel misgaan.

 49. Jolie, ik snap er geen bal van. Ik zie helemaal nergens iets dat ik kan webloggen. Ik moet kennelijk nog een dienst koppelen aan het domein ofzo? Terwijl in de folder stond dat het allemaal zo eenvoudig was. ;) webloggen.nl

 50. Je domein is een ding en wat eronder hangt is dan bijvoorbeeld WordPress. Zo doe ik het althans. Zoals web-log het domein was en Ontsnapt het weblog, snappie?

  Ik heb er ook de ballen verstand niet van hoor.

 51. Ja, maar er staat dat ik voor 2,95 per maand en eenmalige instelkosten van 9,95 kon webloggen.

  Als ik ga klikken kom ik bij de goedkoopste al op 59 euro per jaar. En dan heb ik 50 MB? Volgens mij is dat niks?

  Ik denk dat ik maar even moet wachten op de helpdesk. Dat begint al goed.

 52. Ha Mack, het is ook moi duister hoe dat verder moet als je je hebt aangemeld bij webloggen.nl/Vipinternet, als ik op hun Voorbeeldpagna’s klik, blijft het browservenster ……wit.
  En een Helppagina kan ik ook niet vinden ;-/

  Heb je geen URL gekregen waar je kunt inloggen? Als het goed is moet je ergens een CMS-link kunnen aanklikken, en dan zou het zichzelf moeten wijzen..

  Hmm, ik zie zelfs geen info hoe ik je een HTML-pagina kan sturen zodat jij die kunt uploaden…

  (ik zou bijna denken dat je via de Achterdeur weer bij web-log.nl zit ;-))

 53. Ja het is waardeloos. En ik heb zojuist perongeluk Linux besteld. Ik heb er nu al weer genoeg van.

 54. Ja, ik heb wel een mail met inloggegevens. ik kan ook wel inloggen maar dan zie ik niks over webloggen. Alleen over domeinregistratie en diensten koppelen, webhosting weet ik het allemaal.

 55. Het wordt nu een wedstrijd wie het eerste in de lucht is. Ik of web-log.

 56. @Mack, Nou, ik wed…. YOU! :) Gewoon een mailtje aan de Helpdesk / servicebalie sturen. Je hebt ervoor betaald, zou ik als eh, goede Hollander zeggen, dan moet het werken ook!

 57. @Jolie: Maar schrijft Mack wel algemeen beschaafd ITIL, zodat ze hem begrijpen? :-)

 58. @Xiwel.. Beschaafd ITIL? :-)

  (Met 1 letter (-kast) verschil klinkt dat als een nieuwe App van Apple: iTIL, zegmaar, iets als, “doe nu uw belastingaangifte via iTIL” —Maar ik vrees dat hier mijn fantasie iets op hol sloeg ;-))

  @Mack, spreek jij ITIL? Onbeschaafd mag ook denkik, na zoveel tijd uit de lucht ;-))

 59. Ik snap heel veel, als ze het me uitleggen. Maar inderdaad, de helpdesk. Is er natuurlijk niet ondanks ook hier de belofte dat je binnen 24 uur online bent. Behalve in het weekend dan.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s