Okt-12: Regiogokje 212 (Gesloten)

Het is alweer een tijd terug dat hier ergens op gegokt of naar geraden kon worden. De vakantiegokken zullen nog wel even op zich laten wachten dus bij deze even iets anders.

BA    BE    EG    SC    WM

Yep een serie codes uit mijn omgeving Alkmaar / Noord-Kennemerland. Alles mag ingezet worden. Wikipedia, oude familieleden onder druk zetten, moem maar op. Die letters zijn redelijk duidelijk in mijn omgeving aanwezig en komen al tientallen jaren soms tot wel 100x voor. De vraag is waar worden deze letterscombinaties voor gebruikt? En voor de doorgokkers: Wat is de exate betekenis van elke lettercombinatie?

Mogelijk zijn er nog meer van deze combinaties, maar die vond ik niet zo snel en liggen misschien net buiten Noord-Kennermerland.

Bij deze een stukje foto waaropn zo’n code zichtbaar is. 2 witte letters van circa 7 cm op een zwart stukje grafeerplastic bekend van de naamplaatjes op de huisdeuren met een volgnummertje.


Uitslag:
Zie de oplossing met foto’s en kaartje in het volgende bericht. Daar kan ook gereageerd worden en hier dus niet meer.

Een echte winnaar is er niet. Ik zocht het woord Banken-Code of iets dergelijks. Sjoerd kwam het beste uit de bus met Bergen en Egmond, nadat Margo al wat eerder Bakkum goed had.

Advertentie

Geplaatst op 2011-10-12, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Ba=Bakkum
  Een wilde gok, oftewel ik heb geen flauw benul.

 2. Bergen Egmond Schagen Bakkum Warmerhuizen of zoiets en deze letterafkortingen komen ook voor in de postcode van de steden.

 3. Ik geloof dat Sjoerd hier veel gras voor onze voeten heeft weggemaaid. Alleen SC= Schermer misschien? Scharwoude niet, want dat heb je in Noord- en Zuid-uitvoering.
  Hoewel: Bakkum en Warmenhuizen zijn geen aparte gemeentes. Misschien slaan de codes wel op totaal iets anders.

 4. Behalve de oplossing van Sjoerd zeggen de codes me niets. Ja, British Airways en dergelijke maar die afkortingen bedoel je niet. Lijkt me..

 5. Er wordt al behoorlijk in de goede richting gegokt. Ik wil daarbij opmerken dat er misschien nog 1 zo’n code in Noord-Kennermerd te vinden is. Die heb ik nog niet gevonden. Het kan daarom ook heel goed zijn dat dit alle codes betreft. Vliegtuigmaatschappijen zijn daardoor uit te sluiten daar zijn zo’n 1000 codes van met 2 en 3 karakters en postcode letters al helemaal. Dat zijn er nog veel meer.

  Ik heb er een stukje foto bijgezocht om te laten zien dat de codes duidelijk zichtbaar zijn met witte letters van 7 cm hoog op een zwarte achtergrond.

 6. Zouden ze op bordjes staan die aan de oevers van de waterwegen geplant staan?

 7. Nee nee, toch niet, toen ik dat schreef had ik je fotootje nog niet bekeken.

 8. @Emigrant: Ik sluit niet uit dat circa 3 van de circa 300 stuks bij een oevertje te vinden is. :-)

 9. met wm kom ik op westermient uit maar dat ligt bepaald niet dicht bij alkmaar dus vast niet goed.

 10. @Sjoerd: Misschien helpt het een beetje als ik bij deze meld dat Schagen en Harenkarspel geen onderdeel zijn van het kanton/district Noord-Kennermerland, maar binnen Noordkop (met als hoofdplaats Den Helder) vallen. Noord-Kennemerland bestaat uit de gemeentes Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Bergen-NH, Langedijk, Heiloo, Graft-De Rijp en Schermer.

  En om het nog wat completer te maken: de districten Noord-Kennemerland, Noordkop en Westfriesland (hoofdplaats Hoorn) vormen samen de regio Noord-Holland Noord. Maar daar ging de gokvraag niet over.

 11. Ha die Kaat, leuk dat je me weer gevonden hebt. Zit hier nog wel even met dat geknoei van webzonderminlog. Moet nog zien of je een locaal voordeel hebt. Zo te lezen lijkt het er niet op. :-)

 12. Ik vond een NM11 wijkkast in Nijmegen. Zijn het codes voor telecom straat- of wijkasten?

 13. Op de valreep toch nog een zinnige gok. Helaas niet goed. Vanavond kom ik waarschijnlijk met een onderbouwde oplossing. Bakkum van Margo en Bergen en Egmond van Sjoerd kloppen. Waar het voor gebruikt wordt is nog niet goed. Dat terwijl het woord dat ik zoek gisteravond weer in het NOS Journaal zat.

%d bloggers liken dit: