Okt-17: Verder met WordPress.com

Ik had me verteld. Achteraf gezien hield ik 5 verschillende webminlogs bij voor mezelf, waarvan ik er 1 compleet vergeten was. Daarnaast hielp ik wat kennissen met hun webminlog. Die laatsten zijn zeer loyaal en zeuren niet. Toch voel ik me ook voor hen verantwoordelijk, ik heb ze een keer aan een webminlog geholpen en vond dat toen een goeie keus.

De ellende van Webminlog mag overduidelijk zijn. Na 8 weken is maar een klein deel zichtbaar. Die zien er vervolgens niet uit en worden niet bijgewerkt, omdat de vullers van die weblogs niet in het beheer kunnen komen. Dat heeft trouwens ook weinig zin, want een weblog dat vandaag zichtbaar is is daarna zomaar weer een week op wit.

En als ze wel zichtbaar zijn, dan gaat het vaak maar om de laatste 50 berichten zonder enige foto’s. Weblog.nl heeft al eens gemeld dat het in dat soort gevallen om een belastingstest van hun servers gaat. Die blogs zijn dus niet volledig geïmporteerd en in mijn optiek kan dat inhouden dat er nog een volledige import daarvan gaat plaatsvinden. Met als reëele optie dat alles wat je er in de tussentijd aan doet wordt overschreven.

Van mijn 5 webminlogs zijn er 3 volledig slapende. Ze staan op wit en ik heb nog niet 1x iets anders op die plek waargenomen of het moet al een errorcode zijn geweest. Mijn hoofdlog (Xinix) is ook af en toe zichtbaar, circa 5 uur per week. Alleen de laatste berichten, zonder foto’s en ik kan niet in dat beheer komen.

Bij 1 weblog voor een vrijwilligersorganisatie lukte me dat wel. Die was zelfs volledig geïmporteerd met 196 berichten. Ook hier geen foto’s, maar ik was allang al blij. Had er geen export van gemaakt en nu lukte me dat dus wel. Vervolgens lukte het me om iets aan de vreselijke lay-out te doen, flink rond te kijken in het beheer en zelfs een doorverwijsbericht plaatsen lukte me zowaar.

Kortom ik was blij, maar achteraf met een dode mus. Nog geen dag later stond ie weer op wit en sindsdien is dat zo gebleven. En ook dat blog heb ik voorlopig verhuisd naar fietsmaar.wordpress.com. Als ik zin heb ga ik daar die 196 berichten importeren. Dat gaat overigens in overleg. Misschien wordt er nog voor een andere naam of een ander platform gekozen.

O ja, en het was me ook nog gelukt om de reageerinstellingen te wijzigen. Dwz bij geen van mijn weblogs en andere weblogs kan ik reageren. Ik beland in de moderatie, omdat mijn (‘nieuwe’) mailadres niet bij hen bekend is. Mijn berichten moeten dus de eerste keer goedgekeurd worden door mensen (zoals ik) die niet in het beheer kunnen komen. Een standaard WordPress-instelling die in dit geval dus erg onhandig uitpakt.

Dat het dus nog wel een maandje gaat duren is me duidelijk. Het gaat daarmee ook een maandje (of meer) duren eer ik een volledige export en import met foto’s kan maken. Daar stop ik nu dus nog geen tijd in. Op dit ‘tijdelijke’ wordpress-blog heb ik voldoende (800) berichten geïmporteerd. Foto’s doe ik af en toe, maar die moet ik van mijn harde schijf halen en aanpassen. WordPress heeft daarbij een andere breedte. Ik kon geen thema vinden die qua hoofdkolom aansloot op de oude Typepadversie van Web-log. Ik voorzie ook niet dat dat goed gaat komen met de WordPress-versie van Weblog.

Verder heb ik het redelijk druk met andere zaken. Dus ga ik maar even met dit tijdelijke blog verder. Ben zelfs al een beetje bezig geweest met wat wisselende kopfoto’s. En voor nu voldoet het prima. Het is me inmiddels ook duidelijk dat wat Weblog gaat leveren ook niet volledig aan mijn wensen zal voldoen. Er komen wel wat opties bij, maar niet veel en zeker niet die ik graag wil. Ik slik die wensen dus voorlopig even in.

Bij WordPress loop ik overigens tegen nieuwe eigenaardigheden aan, die bij de toekomstige versie van Weblog niet anders zullen zijn. Zo vind ik het hinderlijk dat er steeds versies van mijn berichten worden opgeslagen als ik even aan zo’n berichtje sleutel. Dat automatisch opslaan kan helaas niet uit. En ik moet oppassen bij afsluiten dat niet een testversie online wordt gezet ipv de oudere versie die wel goed is.

Verder schiet de cursor steeds omhoog als ik in langers berichten werk. Heeft FF en IE en komt omdat het systeem steeds bezig is om mijn mogelijk html of dergelijk uit de text te rossen. Waarom doet ie dat niet 1-malig bij publiceren? Het gevolg is dat ik blog zoals ik bij de Typepad-versie van Webminlog deed. Ik tik het in kladblok, sla het op mijn laptop op en vervolgens plak ik het in 1x in een nieuw bericht. Als ik zin heb gooi ik mijn eigen speller erover voordat ik het in een berichtje plak.

Dus ook die spelchecker hoeft van mij miet. Kan dus met veel minder toe. Het kan goed zijn dat bijvoorbeeld blogspot beter aan mijn wensen voldoet. Maar daar heb ik al jaren ruzie mee als het om reageren gaat. Dat wil ik mijn bezoekers echt niet aandoen.

Geplaatst op 2011-10-17, in Webmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 45 reacties.

 1. Het is maar wat je plezierig vind. Ik draai WordPress in een eigen domein en heb die problemen niet.

 2. @Sjoerd: Het staat er niet met zoveel woorden in, maar zolang ik niet volledig kan exporteren begin ik nog niet aan een eigen domein. Daarbij zal ik deze behouden om andere mensen te assisteren. Ik zie niet dat die kennissen ook allemaal een eigen domein gaan nemen of dat ik ze allemaal een plekje op mijn eigen domein ga geven.

 3. Het eenvoudigste lijkt me dat Wordmin ons onze teksten als export toestuurt. Dan kunnen we die ergens anders onderbrengen. De foto’s plak ik er dan zelf wel in. Maar dat is natuurlijk veel te eenvoudig.

 4. Dat het reageergeval af en toe moeilijk deed was voor mij de reden om op mijn blogspot log haloscan als reageergeval te installeren. Helaas inmiddels overgegaan in Echo en de werking daarvan is niet iedereen even duidelijk.

 5. Blogspot kan ik je niet aanraden, vanwege de foto’s ( die slaan ze op in Picasa met onherkenbare namen, waardoor je niet meer kan verhuizen ) Ook op andere manieren is verhuizen vanuit Blogspot, of een bestaand blog importeren in Blogspot een drama. Tot slot is het voor je bezoekers lastig om te reageren bij Blogspot.

 6. @Knutselsmurf: Via Frans54 hierboven weet ik dat het reageren bij blogspot al een jaar of 8 een probleem is. Mensen experimenteren er niet voor niet het Haloscan e.d. En eigenlijk is dat het 2de probleem wat ik er mee heb. Ik wil dat reacties aan een blogbericht vastzitten en niet op een andere plek staan. Bij mijn vorige blog zag ik vaak in de Google-zoekresultaten een koppeling tussen de woorden in het bericht en de reacties en op 2 domeinen kan je dat wel vergeten.

  Aan het picasa-probleem was ik nog niet eens toegekomen. :-)

 7. @Emigrant: Ik denk dat dat opsturen van een exportbestand idd erg lastig is. Iedereen kon dat prima zelf doen toen web-log nog bij Typepad in de lucht was. Bij mij nam het voor 1400 berichten een minuut of 3. Maar Weblog.nl heeft een heel ander bestand gekregen waar alles in 1x in zit en niet duidelijk is welk deel van wie is. Daar moeten ze hun administratie voor doorploegen en de codes zoeken die daarbij horen. En zelfs dan vraag ik me af of het wel gaat. Als het wel had gekund, dan hadden we waarschijnlijk ook onze oude wachtwoorden kunnen behouden.

 8. Tragisch…..
  Het valt me op dat wordpress redelijk goed werkt op een telefoon – ik bedoel, llezen en reageren- vindik een pluspunt :)

 9. WordPress werkt perfect op een smartphone! Ik maak zelfs logjes met WordPress op de iPhone, inclusief foto’s, filmpjes, linken. Ik ben al jaren fan van WordPress.

  (reaxi vanaf m’n iPhone)

 10. WordPress bevalt mij tot nog toe ook het beste. Ik begon ooit bij blogspot, en blog daar ook nog steeds. Ik dacht dat het uitblijven van veel reacties aldaar (heel af en toe komt er wel eens een reactie) gewoon lag aan het feit dat niemand mij daar leest of dat men geen reacties wil achterlaten.

  Ik blog verder al jaren met behulp van mijn favoriete browser plugin “ScribeFire”. Het is een plugin voor Firefox (en ook Chrome) waarmee je lokaal op je laptop/PC je teksten schrijft in een wysywyg editor, en met 1 druk op een knop kunt publiceren op een blog. Het ondersteunt zo’n beetje alle gangbare blog-platformen: wordpress, blogspot, …
  Volgens mij is het wel iets voor jou als ik dit zo lees.

  p.s. nee, ik heb geen aandelen in scribefire ;-)

 11. @Mark: Ik ben redelijk in html en tik dat net zo vlot in als al die wysiwyg-gevallen met hun beperkingen. Dat doe ik gewoon in kladblok, want die laat dat in tact. Met MS Word (wat ik overigens niet heb kan het ook, maar dan wel eerst via kladblok alle overtollige toegevoegde mso-codes verwijderen. Dwz als je het in kladblok plakt is die troep weg en kan het alsnog zo een weblog in.

  Probleem met WordPress.com is dat ze maar 1 html-mode hebben en die heeft kuren. Kijkt teveel over de schouder mee. Bij Typepad (van Web-log) had je naast wysiwyg 3 html-modes en 1 daarvan was niet lastig.

  Er staat overigens al een paar dagen een reactie van mij op jouw blog in de moderatie. Komt omdat ik er voor het eerst een berichtje plaatste. Die standaard wordpress-optie heb ik hier uitgevinkt. Eerstelingen mogen hier direct plaatsen. Mag ook zonder mailadres en er mogen meer links in. Dwz meestal staat dat op 2 tegen spammers. Maar als je dan een link in het bericht zet en een link in bij je naam, dan hangt ie ook in de moderatie. Op deze manier heb ik meer kans dat spam er door komt, en als dat te vervelend word schroef ik ‘m wel wat dichter.

 12. @Jolie ende Margo: Aardig, maar waarmee is dat vergeleken? Zelf heb ik niet zo’n geval en moet ik geheel op jullie afgaan. De vraag is dan ook wat voor systeem gebruik je: Androide, Zwarte Bessen, die Appel-meuk of nog iets anders? En wat doet het daarop beter: WordPress, Typepad (oude Web-log), Blogspot, Punt.nl of nog wat anders? (Ben daarbij niet geïnteresseerd in Hyves/Facebook en Twitter.)

  Scheelt bij WordPress ook het Thema? Ik heb daar wel rekening meegehouden toen ik dit thema koos. Er was een kreet voor, die ik me niet zo 1-2-4 kan herinneren. Maar zijn er WordPress-thema’s die het slechter doen?

  Wat dat betreft doet dit reaxi-vak het goed. Deze wordt groter als ik er meer in tik. Past altijd. Bij een aantal, zoals bij Mack, heb ik ruzie met dat vak. De cursor verdwijnt uit het het zicht. En zo zit ik onder het vak in het luchtledige te tikken. Er komt in het vak dan ook geen verticale scrollbar. Moet nog eens kijken welke thema’s dat precies zijn. En ik moet eens nagaan of dat aan IE8 ligt (IE9 is er niet voor XP en FF vind ik niet zo prettig werken, maar heb ik wel.)

 13. oei, dat is onbedoeld. Die is dan aan mijn aandacht ontglipt. Ik heb hem gevonden en meteen van mijn keurmerkje voorzien: approved. Dank voor je reactie :-)

 14. Die opvliegend cursor vind ik vervelend en de moderatie heb ik meteen al uitgeschakeld. Nog steeds maak ik mijn logjes van tevoren, meestal gewoon in een mailtje omdat ik niet alles bewaar.
  De blogspotmanier van reageren is zo klantonvriendelijk dat ik er zelden kom, jammer want ik ken er een paar leuke bloggers. Ook vraag ik me af waarom je van sommige weblogs lid moet worden, heeft dat een reden? Moeten de bezoekers gekeurd worden?
  Zabra heb ik nog maar één keer gezien en meteen weer afgesloten. Rampzalig, ik ben blij dat er niets belangrijks op staat behalve een paar versjes en verhaaltjes die ik overigens altijd meteen opsla.

 15. @knutselsmurf: De hoeveelheid ruimte die je bij picasa krijgt is ook ietwat beperkt als je veel foto’s gebruikt op je log. ik sla maar een deel van de foto’s op mijn log op via blogger/picasa, het is geen enkel probleem om ze bij b.v. imageshack te stallen en van daaruit op je log te publiceren.

 16. @Frans54: Eigenlijk is dat ook het stomme. Als ik mijn foto’s bij photobucket of dergelijke had gestald, dan was mijn import hier gewoon compleet geweest. Maar ook zo’n foto-staller kan er zomaar mee stoppen of in de problemen raken. Daarbij kon ik binnen Typepad alles opslaan, dus ook eigen html-pagina’s. WordPress.com of die foto-stallers laten dat niet toe. Het werkt ook sneller als alles op een website van 1 server komt. Maar ja, dan moet die het wel blijven doen. :-)

 17. Ik ben helemaal niet kapot van Imageshack. Ik heb het ook weleens gebruikt, en tot mijn verbazing zag ik dat mijn foto’s na 2 maanden verdwenen waren. Wat ik ook gemerkt heb bij het verhuizen van weblogs van VKbloggers, was dat imageshack opeens een foutmelding gaf, als de afbeeldingen vanaf een andere website gelinkt werden.

 18. Ik gebruik de iPhone 4 met Safari. WordPress wordt in een mobiele versie weergegeven maar je kunt ook de grote versie bekijken waarbij je het thema enzo ziet. Blogspot geeft op de iPhone dezelfde problemen als via een browser op de pc. Ik heb ook de pest aan dat gedoe bij Blogspot voordat een reactie wordt geplaatst. Typepad is ook goed bruikbaar als het gaat om lezen en reageren. Er is ook een WordPress app voor oa de iPhone waarmee je logjes kunt maken. Dat kan uiteraard ook zoals je het op de pc doet maar met deze app is het handiger.
  Jouw thema is Mystique, het maakt voor de iPhone niet uit welk thema je gebruikt.
  Ik snap niet waarom je bij Mack in het luchtledige zit te typen, hoe zit dat? Waarom zie je het gehele reactieveld niet?

 19. @Margo: Ik ben er al een beetje uit. WP zat niet voor niets te zeuren dat ik naar IE9 moet. Wat overigens niet gaat met XP. Met IE8 wil het vak (in het thema van Mack en nog wat andere thema’s) bij meer text groter worden, maar doet dat maar eventjes en schiet weer terug. Vervolgens zie ik niet waar ik tik. Als ik omschakel naar IE7 (compatiniliteitsknop) dan gaat het beter. Het vak wordt niet groter, maar ik kan er wel gewoon doorheen schuiven. Met FF7 groeit het vak wel bij meer text en doet ie net zoals dat hier met dit thema gebeurt met IE8.

  Kortom het thema van Mack is niet IE8 compatible. Terwijl dat nog altijd een van de meest gebruikte combinaties is, IE8 op XP.

 20. @Margo: Inmiddels een wordpressthema of 40 getest en alleen die van Mack geeft problemen met IE8.

 21. Van al de technische details snap ik niet veel.
  Ik volg wel ook een blog op blogspot, en ik reageer ook wel op; er wordt heel veel op die blog gereageerd, door heel veel mensen.
  Ik zelf doe het met mijn google account, en heb daar geen probleem mee.

  Over IE8 en XP, die combinatie heb ik ook.

 22. Dan moet Mack zijn thema wijzigen, zoveel is wel duidelijk! :-D

 23. Dat geklaag over het reageren bij blogspot kan ik niet helemaal volgen. Als je je niet aan wilt melden, druk je gewoon op “anoniem”, of je drukt op naam/URL.

  Wat ik daarentegen vervelend vind van het reageren bij alle anderen behalve Blogspot, is dat je een e-mail adres moet ingeven. Een adres dat nog nooit door een blogbeheerder voor het normale doel gebruikt is bij mijn reakties. Deze mail-adressen zijn dan wel niet zichtbaar voor normale bezoekers, maar zij zijn vrij eenvoudig te achterhalen door programma’s die op zoek zijn naar SPAM-adressen. En daardoor heb ik iedere dag 10-20 Spam-mails. Op mijn tweede e-mail adres, dat ik niet gebruik om te reageren, krijg ik überhaupt geen spam.

  (Daarom geef ik sinds een ongevere een half jaar geen echt e-mail adres meer in bij mijn reakties).

 24. @Bob: Op mijn weblogs (en dus ook op deze) hoef je geen mailadres in te vullen. Kan dus gewoon uit worden geschakeld, wat ik dan ook doe. Zelf vul ik bij jou steeds mijn gegevens bij anoniem in. Hij onhoudt daar geen letter van. Daarna moet ik soms tot 5x op plaatsen drukken. Dwz je drukt er op en de bladzij wordt ververst en vervolgens scroll je naar onder en zie je dat er nog niet geplaatst is. En dat laaste moet soms tot 5x worden herhaald. Bij goede blogs heb ik dat er natuurlijk voor over. :-)

  Laatst was het overigens helemaal raak. Na op plaatsen drukken gebeurde er helemaal niets. Kwam door een update van IE vermoed ik. Die had een standaard instelling veranderd, dat scripts op een ander domein als onbetrouwbaar werden gezien. Dat blogspot.com reacties plaatst middels een script van blogger.com werd dan ook niet meer geaccepteerd. Het duurde even eer ik vatte wat er mis was en vervolgens heb ik bloggers.com handmatig aan moeten merken als betrouwbaar domein en sindsdien lukt het weer. Het lijkt zelfs wat beter te gaan, nu plaatst ie vaak al na 2x op plaatsen drukken.

  En eigenlijk vind die gang van zaken best jammer. Ik hou niet van registreren, want ook dan moet je een geldig mailadres afgeven aan de club waar je je registreert. Had daar laatst over geblogd wat Gravatar betreft. En wat doen zij ermee? Mensen die voor het eerst langskomen hebben vaak helemaal geen zin om zich te registreren en gebruiken zoiets als anoniem. Gelukkig staat dat bij jou aan, regelmatig xi ik dat die optie er niet is door onwetendheid van de blogger.

  En over mailadres-misbruik; bij Typepad/Wordpress/Web-log/Ilse/Sanoma/PivotX en nog een serie kan ik kort zijn, die is er niet via mailspam. Ik krijg al jaren geen enkele mailspam, behalve via 2 mailadressen van een vrijwilligersorganisatie. Dwz op mijn eigen mailadressen krijg ik ze niet. En ik vul alleen mijn eigen mailadressen in. Ik heb ook jaren open en bloot en aanklikbaar mijn mailadres op mijn goedbezochte website gehad. En ook daar nooit last van ondervonden. Ik weet dat er mailadressen misbruikt worden, maar kan niet zeggen dat dat gaat zoals mensen vaak denken.

  Eerder denk ik dat het aan dombo’s ligt die hele series adressen in hun CC-vak of Aan-vak plempen ipv BCC te gebruiken. Die vrijwilligersorganisatie heeft jaren die fout gemaakt. En je hoeft maar 1 besmette PC te treffen en al die adressen liggen bij een spammer op tafell.

 25. @Margo: Als die XP/IE8’ers korte reacties plaatsen, dan is er niets aan de hand. Er zijn maar een paar gekken (zoals ik) die reageren als hierboven. :-)

  En eigenlijk zou je de maker van dat thema moeten informeren. Zij leveren ook andere thema’s die dat probleem niet hebben, dus kunnen ze het zo oplossen.

 26. @Trijntje: Zie ook mijn te lange reactie aan Bob. Als je het via een registratie van Google doet, dan heb je idd geen last. Dat is ook de reden dat de blogger zelf weinig problemen op zijn of haar blog ervaart. Zij moeten zich immers al registreren om er te kunnen bloggen.

  Het kan nog erger als bij Hyves en Facebook. Daar is reageren geheel onmogelijk als je je er niet registreert dmv een geldig mailadres. Ik begin daar niet aan en reageer er dan ook niet. Er is wel een oplossing voor. Dat is tijdelijk een mailadres bij hotmail aanmaken -> je daarmee registreren -> en als de registratie is gelukt dat hotmailadres opheffen. Ik ken mensen die dat doen, mij is het te omslachtig.

 27. Hi Ximaar, een herkenbaar verhaal. Dat eindeloze wachten op web-log en vooral de waardeloze – leugenachtige – informatie. Grr. Ik ben benieuwd wat ze doen met het geld wat ik (en vele anderen) hebben betaald om een reclame-vrij-blog te hebben. Ik heb betaald tot eind december 2011 maar gebruik hun blog niet meer sinds 22 augustus.
  Na drie weken wachten vond ik wel genoeg. Dus ben ik ook op zoek gegaan. WordPress leek me een goed alternatief. Een paar functies vind ik wat omslachtig maar het bevalt me wel.

 28. @Koen: Welkom medeslachtoffer. :-) Zelf betaal ik overigens geen cent aan Web(-)log omdat ik ze al nooit daarmee vertrouwde. Als je een duur abonnement hebt, dan zal je waarschijnlijk ook het geld terugkrijgen dat je voor die maanden dat het wel gaat werken teveel hebt betaald. Er is van het begin gemeld dat de betalenden leden gecompenseerd worden. Neem aan dat dat gaat gebeuren door een tijd geen abonnementsgeld af te schrijven. Het zal wel duur worden voor Weblog.nl, maar dat hebben ze aan zichzelf te danken. Als ze die financiële afspraak niet nakomen, dan is het helemaal einde verhaal. Ik ken een paar professionele webminloggers die er dan zeker een rechtzaak van gaan maken. En niet om het eigen gewin, maar om het principe.

 29. @Bob: Nog een kleine aanvulling en niet om maar steeds af te geven op blogspot, maar gewoon om je van volledige informatie te voorzien. Sterker nog als mensen problemen hebben met dit weblog, dan hoor ik dat ook graag.

  Ik had een reactie bij je ingetypt en vervolgens nog gekeken bij het rijtje opties. De optie Typepad is me nooit gelukt, en nu probeerde ik het via mijn WordPress-account. Vul netjes mijn account naam in en druk op plaatsen. Komt er een error melding dat ik bij WordPress ingelogd moet zijn. Oeps, dat ben ik alleen als ik blog en voor de rest niet.

  Vervolgens geen doorklik-optie om je er alsnog in te loggen en ook geen knop om terug te gaan naar het ingetikte bericht om daar weer te kiezen voor Anoniem. Het enige wat kan is de retourknop van de browser en dan is al het ingetikte zoek. En zoiets is gewoon zeer zwak programmeerwerk van blogspot. Geen idee waarom anderen wel gewoon een knop geven met “Klik hier om je aan te melden bij …” of een nette retourknop om iets anders te kiezen zonder dat je je reactie kwijtraakt. Ik heb dus alles opnieuw uit mijn duim gezogen. Maar gebruikersvriendelijk is duidelijk anders.

 30. Baas in eigen weblog, dan moet het maar een paar centjes kosten vanwege de eigen domeinnaam

 31. Dit is een testje van een reaktie zonder e-mail adres.

 32. @Hanscke: De kans is groot dat het op een eigen domein gaat uitdraaien. Alleen nu nog even niet. Dwz ik kan nog geen complete export met foto’s doen. Daarnaast heb ik diverse weblogs. En ik heb altijd nog het recht op een website bij mijn nieuwe provider. Die heeft dat toegezegd toen ze mijn oude provider overnamen. Ik heb daar nooit veel tijd ingestoken omdat het bij web-log voor mij prima werkte. Nu dat niet meer zo is ga ik daar ook weer eens mee prutsen en kijken of zij hun toezegging nakomen. Probleem is wel dat ik daar zo ongeveer de enige ben met een website, het zit officieel niet in hun huidige pakketten.

  Die domeinnaam is gekoppeld aan mijn familienaam. Ik zal hem dus in eerste instantie daarvoor gebruiken en er hooguit wat spul op plaatsen van dingen die hier niet lukken. Toch heb ik wel behoefte om mijn pseudoniem onafhankelijk te houden van mijn (te unieke) familienaam. Dat kan leiden tot een extra domein, maar die ga ik dan eerst goed inrichten en totdat dat klaar is ga ik dus hier dus verder. Onderwijl ga ik ook wat webminlogs van kennissen naar WordPress verhuizen. Die mensen zitten ook al bijna 2 maanden zonder. Voor een vrijwilligersorganisatie was ik al daaraan begonnen.

 33. Ik word er in ieder geval vreselijk moe van bij weblog. Bah.

 34. je kunt het beste voor WordPress je berichten opmaken in HTML bijvoorbeeld met Kompozer en dan de broncode koppiepezen naar wordpress html. Je kunt dan ook veel meer doen aan de opmaak

 35. @Eline: Ik maak mijn berichten al jaren op in HTML, maar de gratis WP-versie schoffelt alles er uit wat zij niet leuk vinden. En dat is erg veel. Bij WordPress op een eigen domein is dat anders, daar heb je de mogelijkheid om dat continu-html-corrigeren niet in te schakelen.

 36. De WordPress oplossing is iets meer te betalen en dan toegang te hebben tot de CSS codering. Die moet je wel eerst begrijpen; ik ben er in de zomervakantie niet aan toe gekomen …

 37. @Emigrant: Die 12-euro oplossing is gelijk bij WordPress.com en Weblog.nl. Je kan dan meer doen met de lay-out (style-instructies), maar javascript of inline scripting als onmouseover is dan nog steeds niet mogelijk, net zo min als het oploaden van een eigen html-pagina. (Dingen die bij Webminlog/Typepad prima gingen in de gratis versie.) En die gewone lay-outdingen waar je in CCS wel wat aan kan doen mis ik niet zo. Vind dat mijn lay-out er redelijk acceptabel uitziet. Voor mij komt het er dus op neer dat ik eerder 30 euro uitgeef voor WP op een eigen domein dat 12 euro voor dat CCS-beetje.

  Probleem is eerder dat ik 4 onafhankelijke domeinen nodig heb. En ik heb geen zin om voor al die 4 30 euro per stuk te betalen. Voor een paar zoek ik dan ook een andere oplossing met familie en een belangenvereniging.

 38. Coen van webminlog heeft vanmorgen een mail gestuurd waarin stond dat mijn probleem was opgelost. Inderdaad kan ik nu mijn oude weblog openen. Maar dat heeft de verkeerde titel meegekregen, het bevat maar een deel van mijn oude materiaal en ik kan het niet bewerken.

 39. @Emigrant: Er is afgelopen weekend zeker iets gebeurd. 2 weblogs waar ik mee bezig was bevatten opeens weer de foto’s. Toch onbreken nog altijd 90% van de berichten, alleen de laatste 50 zijn te zien.

  Bij 1 van die weblogs ben ik binnengekomen door een nieuw wachtwoord aan te vragen. Probleem daarbij is dat de bevestigingslink het alleen in Firefox doet en niet in Internet Explorer. Vervolgens is daarna in Internet Explorer wel in dat weblog te werken en geeft bij de gewone inlog Firefox juist weer problemen.

  Ook is het standaardthema niet goed het bevat erg veel bugs. Bij het kiezen van een ander thema blijkt dat opeens meer kan en dat het er beter uitziet.

  Het ziet er dus op het oog completer uit, maar onder de motorkap zitten nog duidelijk flinke problemen die o.a. browser-afhankelijk zijn. Het is dan ook maar de vraag of je er aan moet gaan werken als niet zeker is wat er nog gaat gebeuren qua afwerking. Kan me voorstellen dat eventuele recente wijzigingen worden overschreven als bijvoorbeeld alle berichten teruggeplaatst gaan worden.

 40. Niet verder vertellen: de enige reden waarom ik het wil bewerken is dat ik het wil exporteren. Maar dan wel graag alles, en niet de ongeveer vijftien teksten die ze nu hadden.
  Ik heb Firefox, maar zie nergens een dialoogbox om iets in te vullen.

 41. Probeer het eens in Chrome.
  Ik kreeg vandaag ook bericht dat mijn probleem opgelost zou zijn. M’n waslijntjesblog was er weer en alhoewel het er niet bij verteld werd heb ik de pagina gevonden waar ik een nieuwe inlogcode kon aanvragen en kon ik in de admin pagina. Daar het vreselijke thema eerst maar eens gewijzigd. Een logje maken lijkt niet echt te lukken en verder kan ik er nog weinig mee. Ik heb wel weer een export gemaakt. Het verhaal staat op Uitwijkpost.
  Wat in ieder geval positief is, is dat er toch beweging in schijnt te zitten.

 42. @Margo: Bij de 2 weblogs waar ik een geldig mailadres van heb is het al een week terug gelukt, op de manier die ik eerder beschreef. M’n andere weblogs staan gekoppeld aan mailadressen die niet meer bestaan. Dus een mail daarvoor komt nergens terecht en ook niet bij mij. Voor een paar weblogs vind ik dat niet zo erg. Alleen voor xinix ga ik wel een mailtje schrijven om het aan weblog uit te leggen dat ze info naar een nieuw mailadres moeten sturen. Dat heeft echter nog geen zin. De foto’s zijn er nu wel, maar 1300 van de 1400 berichten staan nog niet online.

 43. Het lukt mij helemaal niet om nog in mijn oude webminlog te komen. Nog steeds geen wachtwoord ontvangen en zelf een nieuw wachtwoord aanvragen werkt ook niet omdat de plek waar je wachtwoord moet intypen gewoon van het beeld verdwijnt.
  Heb inmiddels hier in wordpress maar een nieuw blog gemaakt en ben bezig mijn oude berichten ook in wordpress te zetten. Helaas heb ik telkens alleen maar de berichten uit de tweede helft van de maand van de oude archieven, maar dat is in elk geval al meer dan niets.

  Maar ik wilde je wel nog een tip geven m.b.t. het plaatsen van (test)blogs. Ik maak mijn hele blog in Windows Live Writer, inclusief eventuele afbeeldingen. Daar zit een spellingcontrole bij en de hele handel wordt door 1 klik gepost. En LiveWriter slaat automatisch drafts en recent posts op op je harde schijf.

 44. @Meiske: Wat livewiter doet doe ik al jaren met kladblok, ik zie in livewriter geen toegevoegde waarde.

  Om de eerste keer de wachtwoord mail te bevestigen heb je firefox nodig of een andere browser. Met internet explorer 8 krijg je de fout die je beschrijft.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: