Nov-17: CDAjax

Eigenlijk zou ik het bij deze 2 teletextpagina’s moeten laten:

Wat ik omcirkeld heb spreekt voor zich.

Voor de mensen die niet het logische denknivo van Cruijff hebben toch maar wat uitleg.

Zowel het CDA als Ajax staan op dit moment op plek 5. Beide zijn de oude hap en takelen de laatste tijd zwaar af. Ooit stonden beide moeiteloos op nummer 1 en nu dus niet meer. En beide krijgen meer aandacht van de media dan ze op basis van hun positie verdienen. Er hoeft niet iets te gebeuren of NOS-journalist Joep staat bij Ajax of het CDA op de stoep om verhaal te halen. Ander nieuws moet daarvoor direct plaatsmaken.

Ooit van het CDA een live congres gezien toen die partij nog op nummer 1 stond? Nou nu ze op nummer 5 staan dus wel. Al 2 keer een volle zaterdag op de TV. Met Ajax op plek 5 zouden ze dat het liefste ook doen, maar die houdt geen openbare congressen. Bij Ajax gaat vooral Telesport vol op het orgel met pagina’s onderstreepte texten.

Bij beide gaat het om oudzeer en regenten met lange tenen en korte lontjes. Zowel Cruijff als Van Gaal voldoen daar aan. In het verleden hebben ze goeie dingen gedaan, maar dat crediet zijn ze volgens mij al jaren kwijt door de sfeer van ruzie die de laatste decennia om beide hangt.

Met het CDA is het niet anders. Verhagen heeft die partij de laatste tijd meer ellende dan voordelen gebracht. Het zou mij niets verwonderen als het bestuur Klink of Hirsch-Ballin binnenhaalt om Verhagen ‘te assisteren’. Gaat natuurlijk ook niet werken. Bak met ruzie. Veel buitenspelzetterij, op de man spelen, links en en rechts passeren en vooral natrappen. ‘Onze’ Joep komt niet meer aan nachtrust toe.

(O ja, en een woordspeling over (in) Koppejan! ga ik hier niet maken. Ligt teveel voor open doel.)

Advertentie

Geplaatst op 2011-11-17, in Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Pfff…verder een mooie analyse.

  2. Eigenlijk zou je ze moeten dood zwijgen….

  3. Heel goed!

    Uit de eerste lijst zie ik ook hoe bijna misdadig het is dat de zog. ‘linkse’ partijen niet samenwerken in Nederland. Maar ja, het land was altijd al dol op kerkscheuringen, zelfs in het holst van de Tweede Wereldoorlog nog.

  4. Morgenochtend is er bij Ajax grote vergadering voor alle partijen. Waarschijnlijk zijn er twee ingangen….

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: