Dec-10: Alkmaar op z’n smalst

Door drukte blog ik wat minder. Heeft overigens niets met kerst vandoen, maar met vrijwilligerswerk, waar ik een krantje voor heb gemaakt. Leuk als zo’n club flink groeit, maar dat houdt ook meer krantjesvouwen en adresstickers-plakken in. Nog een paar dagen en dan is ook dat jaarlijkse ritueel weer achter de rug.

Mijn vorige blogbericht had hier ook al onder te lijden. Dat begon aanvankelijk als flutblogje. Ik zoek wat door de foto’s en tik er dan een paar woorden bij. Bij dat bericht werden dat veel meer woorden dan verwacht en daarmee nam het flutgehalte drastisch af. Deze keer eens kijken of ik het korter kan houden, dus meer fluttig.

Rechts een foto die ik een maandje terug in de binnenstad maakte. Als ik dat zie denk ik; dat wordt een bed van maximaal 75 cm breed te benaderen via het voeteneind. Er woonde een pianodocent. Dat wil nog niet zeggen dat ie daar een piano had, misschien gaf ie alleen theorie-lessen en gebeurde het afspelen ergens anders.  In mijn gedachte zie ik echter een  vleugel, die op de kant tegen de muur is geschroefd.

Dat doet me denken aan een paar maanden voor mijn vakantie. Niet ver van deze plek liep ik door een wat steegjes en hoorde daar ver van het winkel- en uitgaansdeel een draaiorgel. Laat ik zeggen dat ik dat daar al eens eerder had waargenomen, maar nu zag ik het ding in vol ornaat in een grote garagebox. Voor een personenauto is het al een tour om bij dat setje garageboxen te komen, en voor zo’n flink draaiorgel zal het ook millimeterwerk zijn om hem daar te krijgen. De voorgaande keer speelde ie overigens met de garagedeur dicht, dat doet ie doorgaans.

De man had hem deels zelfgemaakt en vooral zelf gestemd. Hij was draaiorgelstemmer. Er mee optreden mag ie niet, daar heeft ie geen vergunning voor. Kortom een zeer apart gesprek, een mooi aparaaat en Ximaar mocht/moest ook even aan de slinger. Normaal kan ik al geen wijshouden en om dit met een constante en juiste snelheid te doen viel dan ook vies tegen. Dus werd weer overgeschakeld op de motoraandrijving. Duidelijk weer eens wat anders dan een stereo-installatie of een blokfluit. Ik vouw nog weer even verder.

Advertentie

Geplaatst op 2011-12-10, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. Mooi! Korter hoeft niet fluttiger te zijn. Zwerffietser een mooi beroep!

 2. Schitterend is ook dat meneer vlieg die ruimte verkoopt, voor zo’n beest is het natuurlijk een hele ruimte.

 3. Zelfs voor een compleet vliegenvolk.

 4. @Blewbird: Beroep is het niet echt, Ik ben een gediplomeerd amateur.

 5. @Sjoerd en Bertie: Zelf ben ik gewend aan de vele lichtblauwe vliegborden, omdat die familie hier een grote makelaardij heeft. Jullie link was dan ook niet bij me op gekomen. Hier het aantal en verspreidingsgebied van de vlieg-familie.

 6. Leuk verhaal bij de foto, en zeker dat van de draaiorgelman.
  Maar als ik dan ‘mag niet optreden’ lees, word ik zoooo moe van Nederland.
  Ik ga me steeds meer verzetten tegen alles wat gewone mensen níét mogen, en wat politici en managers wèl mogen.
  Moet even een nette naam verzinnen voor het beroep van ‘verzetter/ster’, want ik ga er dagwerk van maken. Dat begint nodig te worden, bah.

  Overigens: stencil je ook nog?
  (krantjesvouwen en adresstickers-plakken…)

 7. @Selmasalo: Ik denk niet dat ie er mee zat. Ik begreep dat je er een vergunning voor moet hebben, omdat ze met zo’n bakje bedelen. Het leek mij dat die man daar geen trek in had. Hij gaat wel naar particulieren en draaiorgelbijeenkomsten. En voor hem is het een soort hobby naast draaiorgelstemmen.

  Ik heb een eenvoudig krantje gemaakt en die laat ik dubbelzijdig kopieren. Voor grote partijen gaat dat snel en is niet duur (4,2 cent per dubbelzijdig A4’tje). Vervlogens vouw ik het dubbel naar A5 en plak dat met een adressticker dicht. Dus een zeer eenvoudige effectieve methode, maar na 600 stuks wordt je ook daar mal van. :-)

  Ik heb er ook nog een aantal van een nietje voorzien die meegaan naar een markt. Dat nieten is veel vervelender.

  Is Govododogovo wat? (Goed Voordoen Doet Goed Volgen)

 8. Semasalo, je verzetsgedachte is sympathiek maar denk je dat het ook helpt?

 9. Bedoel natuurlijk SeLma…

 10. Ximaar, vul je het krantje zelf?

 11. @Bertie: Ja en dat was natuurlijk het meeste werk. Dwz ik stuur het wel rond voor commentaar.

 12. Bertie,
  dank je. Ja, ik denk dat het helpt in zoverre dat een orkaan soms opgebouwd is uit bewegingen die ooit begonnen zijn met het vleugelslagje van een vlindertje.
  Actie voeren met optochten en spandoeken, of als Occupy, ik juich het toe, maar daar doe ik niet aan mee omdat ik me er als persoon ongemakkelijk bij voel.
  Wel verzet ik me in het klein, gewoon in het dagelijks leven, elke dag.
  Door alles wat me tegen de borst stuit in deze maatschappij, maar wat als ‘normaal’ beschouwd wordt, níét te doen, of anders.
  Als je een idee wilt krijgen hoe dat zou kunnen, kijk dan op onderstaand blog. Het is iets wat iedereen kan ;-)
  http://selmasalo.wordpress.com/2011/11/25/ik-erger-mij-niet-aan-zwerfafval-ik-ruim-het-op/

 13. Ximaar, fijn dat de orgeldraaier (toch) gewoon gelukkig is, in zijn hokje.
  Tenminste, dat durf ik aan te nemen.
  Bescheiden wensen hebben maakt een mens gelukkig.
  En zelf muziek (kunnen) maken helemaal.
  Erg leuk dat jij hem hebt weten te vinden, en genoot van zijn werk.
  Dat zijn twee gelukkigen.

  Over je krantje wilde ik nog zeggen:
  wist je dat er digitale nieuwsbrieven bestaan? ;-) :-) :-D

  En over Govododogovo… dank je voor het meedenken,
  maar er zitten iets teveel GVD’s in, toch?

 14. @Selma: Dat van die nieuwsbrief is wat mij betreft achterhaald. Dit krantje is er wat mij betreft ook voor bedoeld om mensen maar onze verhuisde website te verwijzen, waar ze zich op RSS-feed of follow kunnen abonneren, dat eerste kan zelfs per gemeente. (We zijn actief in 6 gemeentes.) De reden is dat we na jaren van zeuren nooit verder zijn gekomen dan een kwart van de mailadressen en daarvan is de helft inmiddels niet meer bruikbaar door verwisseling van provider. De leden zijn behoorlijk vergrijsd en als ze al een mailadres hebben geven ze die niet door en een wijziging heb ik nog van niet een ontvangen. RSS-feeds werken zonder opgave van mailadres en leveren de mensen meer nieuws op. Follow werkt wel met een mailadres, maar daar hebben we dan weer geen bemoeienis mee, dat gaat buiten ons om. Maar ja, je moet mensen daardus wel een keer op wijzen en dat gaat via de regiopost.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: