Dec-15: The making of SBB-Ongein

Sinds enkele dagen is m’n zelfopgelegde drukte wat geluwd en bedacht ik weer tijd te hebben voor een langer bericht. Niet dat ik de voorafgaande flutberichten kort kon houden; dat zit niet in me. En eigenlijk is het gewoon lood om oud ijzer. Een langer bericht vergt meer tijd om te maken en bij elkaar te verzamelen. En op een korter bericht komen geheid meer reaxi’s, wat naderhand lees- en terugreageertijd kan vreten. Op kortere onvolledige berichten valt nu eenmaal beter te reageren dan op een dichtgetimmerd schier eindeloos verhaal. Dat laatste wil ik eigenlijk ook niet, maar halve waarheden door onvolledigheid staan me net zo tegen.

Iets langers te bedenken was niet echt moeilijk, er staan er nog zeker 50 in de virtuele wachtrij onder de hersenpan. Dus niet op papier of in de PC. Hooguit staat daar 1 kreet als: ‘SBB afstappen’. Dan weet ik later wel genoeg om het verhaal te componeren. En in veel gevallen hoef ik maar even door de stapel foto’s te scrollen en ik heb weer wat.

Dat van die SBB-Ongein zat me al een hele tijd dwars. Ik heb mijn ongenoegen daarover zo ongeveer een half jaar terug in het bezoekerscentrum van Staatbosbeheer kenbaar gemaakt en de lokale Fietsersbond-afdeling en de verkeerambtenaren van Bergen weten het ook en zijn er mee bezig. Maar omdat het zo lang duurt en het zo’n onzin is en ik er niets over in de krant lees wilde ik er zelf ook iets over berichten. Ik kon het moeilijk ophouden.

Dus wat foto’s opgezocht en binnen een uurtje stond het geheel online. Maar ja, door die voorgaande drukte was ik al een paar weken niet meer door de Schoorlse Duinen gefietst. Was daar in die tijd niet iets veranderd? Dat leidde gisteren tot een rondje fietsen. Het weer was goed te doen. Onderweg 17 flinke druppels en pas thuis barstte de grote bui los. Questie van goed mikken of stom geluk hebben of beide.

En jawel de bordjes stonden er nog en nu lagen er door de buien ook flink wat plassen. Echte mooie om een foto van te maken zaten er niet tussen. Ik kon ook moeiteloos fietsen en moest alleen op de Mariaweg af en toe van spoor wisselen om mijn ketting droog te houden. Ik keek daar omdat die weg ook uit schelpen bestaat en daar misschien ook wel zo’n mal bordje zou staan. Niet dus. En plassen waren er des te meer. Verderop tussen Groet en Camperduin was het niet anders. Ook die schelpenpaden deden niet onder voor het fietspad waar die afstapbordjes staan.

Dat vroeg dus om een uitbreiding van m’n eerdere verhaal en een grotere kaart. En dan zijn er 2 opties: nog een bericht maken of het vorige aanvullen. Eigenlijk hoort dat laatste niet omdat er al reaxi’s onder staan. Toch heb ik het wel gedaan omdat in een 2de bericht erg veel dubbelingen zouden komen.

Tijdens het fietsen bedacht ik nog een aangrenzend probleem-geval. Ik kon dat er aan toevoegen, maar dan wordt het nog een stuk langer en complexer en blijft er geen lezer meer over. Afgelopen zomer had ik daar al eens foto’s van gemaakt en misschien ga ik daar in februari eens over bloggen. Want eerst moet de zomerkermis nog, mijn 21-delige fietsvakantie, een uitstapje naar Zuid-Kennermerland, verkeersgedoe in de Schermer en de gebruikelijke zaken waar ik in Alkmaar regelmatig tegenaanloop of fiets. Het WWW is nog lang niet van me af.

Geplaatst op 2011-12-15, in Fietsen, Regiomatig, Webmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Heerlijk dat je op het www al je gedachten gedoseerd of niet, kwijt kunt…

  2. Tja joh, lange berichten vergen veel geduld van de lezers.
    De situatie van het Duitse bosfietspad kennen we, in het Reichswald kwamen we iets dergelijks tegen; ook in het grensgebied tussen Groesbeek en Kleve kom je lastige stukken tegen. Maar mooi is het er ook.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: