Dec-17: NH Verbleekt

www.streepdoornatuur.nl
Dag Vogelenzang, dag Bloemendaal, dag Henk B.

Advertentie

Geplaatst op 2011-12-17, in NH-matig, Overmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 22 reacties.

 1. @Margo: Je laatste reaxi is tussen wal en schip gerold door mijn gepruts. Hopelijk is ie nu duidelijker, er hangt een link onder.

 2. Schittterende compilatie, en ook jammer maar helaas.

  Die link is ‘natuurlijk’ http://www.streepdoornatuur.nl/

 3. Nederland is aan het verblekeren.

 4. Maar het ble kan best gekeerd worden

 5. Ik zat eerst te kijken naar de delen die niet doorgestreept waren en kon daar geen verband tussen ontdekken!

 6. @Selma: Die link stond al achter het plaatje.

  NH’ers (en waarschijnlijk veel buitenprovincialen) moeten overigens niet zeuren. We hebben hier jaren bleekveldjes gehad. En van mijn moeder weet ik nog dat zij de lakens in de bleek legde. Men wilde toen blijkbaar verbleken. :-)

 7. Leuk, ouwetje ;-)
  wij hadden vroeger thuis ook nog een ‘bleek’, zoals de term luidde, maar die kon niet gebruikt worden vanwege het roet van de hoogovens.
  In voor-hoogovense tijden was Santpoort dé plek van de commerciële blekerijen, sloot aan sloot. Er zijn nog daar wel een paar te herkennen, voor wie het weet.

 8. Oeps, helemaal de roek vergeten en die is hier in veel plaatsnamen neergestreken. Ik heb er maar een paar toegevoegd, bRoek op Langedijk, bRoek in Waterland, grootebRoek, bRoekerhaven en spanbRoek waren me te lang en bedenken jullie er maar zelf bij.

 9. De bleek was hier in het zuiden ook alleen maar te gebruiken als de wind de goede kant op stond en je geen roet had van de mijnen.

 10. Broek zelf is ook in z’n geheel weg te strepen: het is een oud woord voor een nogal wilde beek (vergelijk het Engelse ‘brook’), maar ja, waar vindt men die nog, in Limburg misschien?
  Roeken zijn er sowieso niet (of zeer verdwaald) in Noord-Holland.

 11. Ik begrijp er helemaal niets van.

 12. @Bob en overige Thüringers: Ik had zin om een (geo)grafisch blogbericht te maken en kwam de actie streepdoordenatuur tegen bij Selma. Die actie is gericht tegen het bezuinigings- (wegstreep-)beleid op de natuur met minister Henk Bleker als kop van Jut. Bij de actie is het de bedoeling om dieren en plantennamen op borden weg te strepen. Selma klaagde er over dat mensen dat met de auto deden en niet gewoon op de fiets. Waarop ik bedacht dat ik die borden beter naar m’n blog kon halen, dan slijten m’n fietsbanden ook niet. Hierboven dus aangepaste plaatsnaamborden in Noord-Holland. En om er toch nog iets van te maken laat ik de letters NH verbleken. De actie is landelijk, maar dat was me teveel werk, vandaar dat ik me tot NH beperk. De kreet eronder is vrij naar Pipo.

 13. Grappig gedaan, al is de aanleiding minder geslaagd, maar dat laatste zal Henk B. worst wezen.

 14. HB zal er niet van verbleken:-)

 15. Hoezo niet, Bertie?
  Nomen omen est..

 16. Hij zal zijn naam hoogstens als een gùnstig voorteken zien.

 17. Bleker is nmm meer een kruiper of een gatlikker van Verhagen. Die wet zal ie ook niet zelf bedacht hebben, maar ambtenaren van het ministerie voor economie, landbouw en innovatie. Jawel dat superministerie van zijn grote leider Maxime. Maar daar zitten natuurlijk gewoon de landbouwvoorvechters in uit eerdere ministeries voor landbouw en natuur. Die club was onder Verburg ook al verdacht een hooguit onder Veerman ging het iets beter.

  Bleker zie ik dus eigenlijk als een soort ‘Hero’ Brinkman van het CDA, hij blaat net zoveel, maar doet uiteindelijk precies wat zijn baas van hem wil.

 18. Wat wil je ook met het CDA. En de lanbouwlobby is machtig!

 19. Christelijke Dieren Afmaakpartij

 20. Ik blij dat er postcodes bestaan, er gaan hier heel wat straten alleen nog maar “straat” heten. En dat lijkt me toch wat lastig voor de postbezorgers En die werkende moeders, studenten, vutters etc hebben het al moeilijk genoeg.

 21. @mrOoijer: Dat lijkt mij meer iets voor ZH Verbleekt. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: