Dec-30: Local Windows-Blogging

Tijdens mijn Kerstrondje bedacht ik er al iets over te tikken, die route ging niet voor niets langs Censa. En nu ik mijn foto-archief bekijk had ik het ook al eens afgelopen februari bedacht. Maar ook toen kwam het er niet van. Nu dus wel. Allereerst is het een alleraardigst loodgieterszaakje hier vlakbij in de Lindenlaan. Je wordt er goed geholpen en ze hebben er alle tijd en zelfs nog wat meer. Dat verklaart de aanwezigheid van barkrukken aan weerszijde van de toonbank.

Maar daar wilde ik het niet over hebben. Het gaat er om wat zij met hun etalage doen. Ooit had ik een stukje geschreven over ‘muurbloggen‘, om via die metafoor het een en ander over bloggen duidelijk te maken. Zelf lees ik nog wel eens de raamkrant bij het NHD tegenover het Waagplein. Als ik geeltjes zou meenemen en er zo commentaar bij zou plakken, dan is dat ook een vorm van bloggen.

Bij Censa is het niet anders. Zij hangen ook spullen achter de ramen die anderen op hun blog zouden plaatsen. Zo weet ik sinds kort hoe de organisatie van het ‘Censa-imperium’ in elkaar steekt.

Eerder hing op deze plek een tip voor het effectief schoonmaken van de WC.

En nog altijd hangen er andere berichten die de moeite waard zijn.

Ik denk dat ik wat stickers maak met van die facebookduimpjes en er her en der een paar onder ga plakken.

Advertentie

Geplaatst op 2011-12-30, in Alkmaar, Shopmatig, Webmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Het is natuurlijk de ultieme manier van bloggen…

 2. Prachtig!!
  Als er zo’n loodgieterszaakje bij ons in de buurt was, zou ik er wekelijks even de “updates” lezen. Dus.. Hou de lezer op de hoogte! :-)

 3. Ik wil een app waarmee ik zo’n aasgieren-organogram (een hark) kan tekenen voor de organisatie waarin ik werk. Briljant!

 4. Ik sluit me bij Jolie aan. Alleen zou ik ‘wekelijks’ vervangen door ‘dagelijks’ :-)

 5. Lijkt me een heel goed voornemen voor het komende jaar. Een vraag hierbij, houd je ons op de hoogte?

 6. @Allen: Omdat het zo dichtbij is kom ik er vaak langs en kijk ik er regelmatig even door het raam. En mocht er weer wat meldenswaardigs door te linken zijn, dan doe ik dat. Toch zal dat geen dagwerk zijn. De middelbare heren (volgens mij zijn het er maar 2) die dit zaakje bestieren beschikken over een gezonde dosis luiheid.

 7. Dat maakt ’n buurt gezellig. In de Jordaan heb je Drogisterij Hermanusje, en daar valt achter de etalageruit ook regelmatig wat te zien: http://www.hermanusjevanalles.nl/fotoboek/win024.htm
  Voor 2012 ’t allerbeste toegewenst!

 8. @Barrie: Ook een mooie etalage. Hier in de binnenstad is een kapperswinkel met flink wat vreemd spul achter de ramen. Meer een soort museum. Die moet ook maar eens op de foto.

  Hier nog even de beste wensen, want punt.nl ligt er al een tijdje uit. Dus meteen maar heel weinig storingen toegewenst!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: