Jan-23: Größte Produktion der Welt

En dan heb ik het natuurlijk over de fietsen van Opel:

Stalen Leenros

De fiets hierboven kwam ik tegen op versbestraatte Paardenmarkt hier in Alkmaar. Ik dacht even dat Opel weer begonnen was met de fabrikage van de Opel Leenfiets. Verder op de fiets zag ik Pointer, dus goegelde ik nog even op de Opel Pointer. Geen resultaat. Pointer schijnt een Nederlandse fietsenfabrikant te zijn.

Deze fiets stond op een plek waar je vroeger auto’s kon parkeren tegen 2,30 euro per uur. De auto die langsrijdt komt uit de parkeergarage onder De Vest, die heeft ‘maar’ 1,60 euro per uur betaald. De fiets staat hier nu gratis en je bent er een stuk flexibeler en vooral sneller mee als je de krappe binnenstad wilt bezoeken. Om die reden zie je steeds vaker vouwfietsen. Ze worden uit de auto getrokken op de transferia of in de buitenwijken waar je niet voor parkeren hoeft te betalen.

600 meter verderop heb ik nog even het Opel-schild in de etalage van de NL-zaak op de foto genomen. Daarbij viel me het zwetserige bovenschrift op wat me een leuke titel voor dit berichtje leek.

Advertentie

Geplaatst op 2012-01-23, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. (maar dan wel met een k, Produktion)

 2. Bedankt Bob: Dit is een van mijn taalmanco’s. Leenwoorden uit het Latijn schrijft ik het liefste met een c en of q zoals ‘consequent’ ipv het lelijke ‘konsekwent’. Maar in dit bericht hoort dat natuurlijk niet. Fabricage had ik al aangepast en de k in Produktion heb ik over het hoofd gezien.

 3. Schitterend!
  Die fietsen. Maar de pk’s van die Paardenmarkt: das war einmal (zucht…)

 4. Mooi karretje, zou heel goed passen bij de kleur van onze Vectra :-)
  Ik wist niet dat Opel dit maakte.

 5. Ik ga wel te voet…

 6. Valt het jou, XINIX, en anderen ook zo op
  dat zodra het krisis is, er in verhouding veel
  meer reclames voor automobielen op de
  treurbuis (met dank aan Komrij) komen?

  Bij de de dip van 2008-2009 was dat het
  geval en in de huidige (dubbel)-dip lijkt ‘t
  des te erger, want in de *-reclames lijkt ‘t
  of er geen krisis bestaat…

  Je zou toch meer reclames voor fietsen
  verwachten? Opel of geen Opel, of…
  zijn/waren sommige fabrikanten aldoor al zo
  slim om een vélopcipé auto schijnen te zijn?

 7. Ja, en dat niet alleen: de auto’s zijn goedkoper dan ooit. En voor wie een rondje dealers doet, en af kan dingen, nog goedkoper. In de race om maar iets te verkopen geven dealers ook van alles weg: 5 jaar all-inclusive-garantie en zulke ongekende fenomenen.

 8. Nog dit: met auto’s gaat het de kant op van printers:
  als de vulling op is kun je goedkoper een nieuwe printer kopen want de inkt kost meer.

 9. @Hedzer: Mij viel het niet op, omdat ik geen TV-reclame zie (kijk niet via Kabel of Digitenne en onderdruk de online-reclames voor 99%)

  Maar ik wil het zeker van je aannemen. Auto’s lijken idd qua aanschaf een stuk goedkoper te zijn doordat ze kleiner zijn geworden. De SUV lijkt een beetje uit te zijn, wat ik dan weer als lichtpuntje zie.

  De totale kosten van een auto zakken waarschijnlijk niet door de stijgende brandstofprijzen en de stijgende parkeertarieven. Misschien gaan deze autootjes ook korter mee en dat kan het ook duurder maken.

  Over de ‘crisis’ heb ik andere ideeën, die ik binnenkort eens in een logje ga zetten. Om een crisis te lijf te gaan moet je natuurlijk niet bezuingen. Dat zorgt voor afname consumptie is toename werkloosheid, is afname belastingopbrengst is verder bezuinigen.

  Als milieu-freak vind ik het bezuinigen prima. De wereld mag van mij wel een flink aantal stappen terug doen en daarmee de overconsumptie beperken. Over een langere periode valt te zien dat het autogebruik niet meer toeneemt. Blijft al een paar jaar hangen rond 95 miljard bestuurder-kilometer. Het aantal auto’s neemt wel toe, maar die worden per stuk minder gebruikt. De files zijn ook afgenomen door meer asfalt.

 10. @ Selma: Prima metafoor van die goedkope printers en dure inktcartridges.
  Wellicht is het mogelijk binnen afzienbare tijd je eigen 3D-auto te printen die dan dure benzine slurpt? Als Iran blijft dreigen met afsluiten van die straat van Hormuz schieten de prijzen omhoog!

  @Xinix: Ik haat, op een enkele originele speelse spot na, al die televisie- èn radioreclame,
  maar er was LICHT of beter gezegd LUMIÈRE! Ik had tot ergernis van vrouw (vooral) en zoon (soms) meestal ClassicFM aan staan, want betrekkelijk weinig reclame en af en toe de Kaffeecantate van Johan Sebastian Bach of mijn geliefde Mozart- of Gustav Mahler-klanken. Verleden week viel hij langdurig uit via de kabel en zocht ik naar Radio 4 als alternatief, hoewel die veel te veel kletsen tussendoor. Wat schetst mijn verbazing toen ik op een leuke zender stuitte met klassiek, light jazz, wereldmuziek en af en toe een klassiek geworden hit. De zender heet FIP, is Frans en staat waarschijnlijk voor France International Paris en is online gemakkelijk te vinden of op de FM op 105.1 Ongeveer sinds een week laat ik hun mix lekker over me komen, want slechts kort nieuws 10 minuten vóór het hele uur, dat ik met mijn ‘rest-Frans’ inmiddels voor driekwart weer kan volgen. En wonder boven wonder géén reclame… Alleen af en toe een zoetgevooisde stem van een mademoiselle of jeune premier die enkele beschaafde hip-hop-nummers aan- of afkondigt. Ik ga hip-hop zelfs waarderen op m’n ouwe dag. De zender is zeer internationaal georiënteerd. AANRADER dus.

  Wat de crisis betreft moeten we inderdaad blijven consumeren, maar met mate, denk ik dan. Het doet me genoegen dat het uitpuilende straatvuil van Napels inmiddels door onze overcapaciteit vooe een deel hier verwerkt wordt. Napolitanen blij, want de straten weer vrij, Camorra (plaatselijke maffia) kwaad, want die verdienen aan het dicht houden van door hun opgekochte stortlocaties ter plekke en ach, bij ons kunnen er wel wat extra containers met balen bij…

  Waar ik me wat auto’s betreft vooral aan erger (zelf nooit maar een rijbewijs willen halen) zijn al die tweede, derde en eeen enkeling zelfs vierde wagentje zo dicht mogelijk bij de voordeur, want ja de boodschappen en de kinderen…

 11. Dank voor de FIP-tip, Hedzer. Een mooie zender, inderdaad. Ik kan hem via de PC beluisteren.

 12. Was nog flink zoeken, maar FIP staat voor ‘France Inter Paris’. Niet te verwarren met RFI, Radio France Internationale, hun wereldomroep te Parijs. Beide gewoon van Zarko’s staatsomroep.

  Zelf luister ik af en toe naar France Radio Bleu op de middengolf, die in de avond- en nachturen aardige muziek heeft. Overdag is die zender 3x nix, alleen maar praten.

 13. Ik ben heel erg aan het zoeken geweest naar FIP, want je advertentie ( ;-) ) ervoor is erg aantrekkelijk, maar mijn radiootje is waarschijnlijk te zwak, en rond de 101 fm zijn er teveel te sterke Nederlandse zenders met het bekende Engelstalige gejank…

 14. Hier hetzelfde probleem als bij Selma. Toch bedankt, we zoeken verder op de andere radio’s.

 15. @Bertie en Selma; Zoiets zit waarschijnlijk niet op de kabel en uit de lucht kan je het ook vergeten. Voor FM geldt een afstand van maximaal 80km, daarna gaat het signaal rechtdoor de ruimte in en moet je in NL een antenne hebben op 120 meter hoogte om het nog op te kunnen vangen.

  Je bent dus aangewezen op een schotel of op het internet en die link heb ik boven al geplaatst bij de reactie van Emigrant.

  France Radio Bleu kan je wel ’s avond en ’s nachts goed op de middengolf ontvangen (ik meen 1387 kHz).

 16. @Mack: Een fraai filmpje. Mogelijk hou je me voor zo’n figuur, maar dan ken je me slecht. Mijn fietsen (ik heb er anderhalf) kwak ik in de schuur en maak ik nooit schoon. Laat staan dat ik aan poetsen denk. Ik denk dat het nog zeuren wordt met mijn gewone fiets met doorgesleten voorband. Een nieuwe band ligt klaar, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen. Om die reden fiets ik de laatste 2 maanden op een vouwfietsje. Doordat die gewone fiets buiten in de regen heeft gestaan is de ketting gaan roesten. Ik moet nog zien of ik die nu na 2 maanden nog in de rondte krijg. De man in het filmpje zou mij aan kunnen geven als fietsenmishandelaar.

 17. Nee, daar hou ik je niet voor. Maar ik moest wel aan je denken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: