Jan-25: Windows-Bloggers 2

Eerder schreef ik al iets over een leuke leidingboer die aparte uitingen achter zijn etalages plakt. Vandaag enkele particulieren/amateurs die op een dergelijke manier bloggen. Deze kwam ik tegen in ons Karel Marxkwartier:Beter leesbaar:

Eigenlijk heet dat setje fraaie huurhuizen anders, maar daar kan ik niet zo snel opkomen. Door de autoluwheid kan je er prima wandelen, wat ik dan ook regelmatig doe. Deze gedichten zijn van Memomita Faiq-Benseddik. Ik ben vandaag, 26 januari (zonder het te weten nota bene op gedichtedag) zoals eerder beloofd even opnieuw langs gelopen om de naam goed te bekijken. Eerder las ik iets van Faiq-Binnendijk, maar daar vond ik in Google niets over. Ik weet inmddels ook dat ene Koos hier woont en dat hij niet de maker, maar de plaatser is.  Ik heb er (nog) geen geeltje onder geplakt met: ‘Mooi gedicht! Mvg.  https://ximaar.wordpress.com’

Bloggen hoeft natuurlijk niet alleen in text. Zo vind ik de regelmatige spotprenten van Tom Jansen en Fokke en Sukke ook blogs die de tijdgeest mooi weergeven. Hieronder nog een soort raamblog wat mij tegenstrijdig overkomt:

Moet ik zoiets nu vertalen met: ‘Eigen Fietsen Eerst’ ?

Advertentie

Geplaatst op 2012-01-25, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Soms zegt een plaatje meer dan duizend woorden.

 2. Dat windows-bloggen vind ik zo’n fraaie vondst! Ik zit er aan te denken om daar iets over te zeggen bij de prijsuitreiking van de Blogparel. Uiteraard alleen met jouw toestemming.

 3. Jammer, jammer, ik kan er niets van zien door computerproblemen. Misschien na het weekend.

 4. Raam-poezie. Heel mooi. Zou ze daar nu meer mensen mee bereiken dan met een willekeurige “conventionele” blog?

 5. @Peter: Geen probleem. Wat mij betreft lag ie voor de hand en ik bedacht het zo op te schrijven (met koppelteken) zoadt zoekmachines er verkeerd mee om gaan. Is redelijk gelukt, maar het leverde geen bezoeker extra op. :-)

 6. @Bob: Vergeleken met een gemiddeld blog zal het niet veel uitmaken. Van de 100 dagelijkse bezoekers blijven er hier maar 30 lezen en op veel blogs is het nog minder. Dat straatje kent geen stoep of voortuintjes en je kan er goed lopen, wat ook wel gebeurt. Kans is groot dat er dagelijk 100 mensen voorbij wandelen en 30 daarvan even naar het raam kijken. Als daar steeds hetzelfde blijft hangen, dan gaat het natuurlijk niet werken. Maar voor een weblog is dat niet anders. Wat ik ook wel goed vond was dat de gordijnen/vitrage er achter gesloten waren, zo dat je niet naar binnen sta te gluren.

 7. Kijk, dit zijn nu de observaties die het bloggen zo uniek maken ten opzichte van andere media. Het is klein en toch ontzettend leuk. Iemand neemt vervolgens de moeite om er aandacht aan te besteden. Complimenten!

 8. @Verbal Jam en anderen: Eigenlijk was het een ordinair vulblogje. De foto’s had ik een dikke week terug gemaakt, voordat ik een lichte griep opliep. Omdat ik geen zin had aan een moeilijk onderwerp (die laat ik nog even op de virtuele stapel) bedacht ik dit maar te plaatsen. Veel research is daar niet voor nodig en je krijgt er geen lastige discussie mee op de nek.

  Gisteren was ik al even de deur uit voor wat broodnodige boodschappen, en dat viel vies tegen. Vandaag voelde ik me beter en bedacht ik een klein wandelingetje te maken. Die dichtfoto is op maar zo’n 1000 meter van m’n huis. Dus werd het even die kant op. Daar zag ik dat ik de 2de naam verkeerd had gelezen. Nu vond ik wel iets over de maakster, die mogelijk in Amsterdam woont. Bovenin heb ik de text wat aangepast en een link toegevoegd. Een eigen website van haar of de plaatser vond ik niet. Mogelijk is die er wel op Hyves of Facebook, maar daar kom ik niet en ga ik geen linken naar plaatsen.

  Vanavond zag ik op DWDD dat het ‘gedichtendag’ is. Daar werk ik op deze manier aardig aan mee, zonder het zelf door te hebben. :-)

  Door al het googelen weet ik nu ook meer over die ‘Marxbuurt’. Ga ik nog een andere keer over bloggen.

 9. Mé (Memonita)

  Hallo, weet niet in hoeverre mijn reactie nog gelezen wordt…., maar ik ben de maakster van de gedichten. Memonita Benseddik.
  Faiq laat ik na een scheiding vier jaar geleden maar achterwege..:)
  Ik heb de gedichten in 1998 geschreven en won er in 1999 de 1e prijs in de categorie poëzie mee tijdens de El Hizjra literatuurprijs.Wanneer je googelt op mijn naam, kom je wel het een en ander hierover tegen.
  Wat ontzettend leuk dat iemand mijn gedichten achter het raam plakt. Geeft ook een onwerkelijk gevoel…..dat iemand mijn gedichten mooi genoeg vindt om dat te doen.
  Ik voel me daarom zeer vereerd door deze “raamplakker”. Bedankt!
  Overigens woon ik niet in Amsterdam, maar onder de rook daarvan….En ik ben een Marokkaanse, geboren in Utrecht…
  Ik ben erg benieuwd waar deze gedichten precies achter het raam zijn gehangen en door wie.
  Zou iemand mij hiermee op weg kunnen helpen?

  Een verbaasde en blij verraste dichteres……

 10. @Mé: Een mailtje is onderweg.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: