Feb-01: Arkmatig

Het klapbord hiernaast kwam ik een paar dagen terug tegen en ik denk dat ie daar al wat langer staat en nog wel even zal blijven staan. Een opvallende aanbieding met de kennis van de Maya’s en het kapseizen der Concordia. (Ik heb wel even de schrijffout van het vaartuig aangepast.) Ik neem aan dat het een 40-daagse cruise is en dat mensen zelf hun duif mee moeten nemen.

En over Arkbestuurders gesproken, erder schreef ik wat over ‘Het Ei van Noach‘. Nu pas zie ik dat dat precies op 07-07-2007 was. Reageerders was dat (met mij destijds) niet opgevallen. Ik zal het ook niet met opzet hebben gedaan, want dan verwijs ik daar wel naar. De diepere betenis weet ik nog niet, maar dit kan geen toeval zijn.

In die tijd was ik 1 van de eerste die vond dat het IPCC overdreef. Later kwam aan het (Noorder)licht dat dat ook werkelijk zo was.

Advertentie

Geplaatst op 2012-02-01, in Klimatig, Milieumatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Die ark(e) ik weet het niet… Ik wil eerst weten wie de kapitein is.

 2. Zien we op die poster de fles champagne die kapitein Schetino gaat nuttigen in de reddingsboot?

 3. Ik wandel liever gewoon op de aardbodem dan op het dek van zo’n drijvend pretpaleis, dus niets voor mij. En klimaat mensen geloof ik so woe so niet. Veranderingen zijn er altijd al geweest.. De ijstijden zijn er ook geweest zonder dat men er een wetenschap van had gemaakt.

 4. @Hanscke: Het erge is dat ze zeker een punt hebben. Mensen maken er wereldwijd een potje van qua vervuiling en/of opwarming. Maar ons effect op het geheel is veel kleiner dan dit soort clubs ons willen doen geloven. Zo liegen vulkaanuitbarstingen er ook niet om en met een flinke zonneactiviteit stijgt de temperatuur op aarde ook aanzienlijk.

  De wetenschappers weten dat ook en maken doorgaans uitgebalanceerde rapporten. Daarna gaan dit soort organisaties er mee aan de haal. Het wordt opgeleukt en uitvergroot, anders haal je er het nieuws niet mee. Wetenschappers die daar niet moeilijk over doen worden door die organisaties belangrijker gemaakt en wetenschappers die er kanttekeningen bij plaatsen worden op zij gezet.

  Ik geef dus eigenlijk de media de schuld. Zij willen geen neutrale verhalen en dwingen dit soort organisaties tot overdrijven. Doen ze ook met criminaliteit en weet ik niet wat. Dus ik blame the messanger.

  Nadeel is dat mensen na 3x zo’n foute media-uitbarsting over bijvoorbeeld zeespiegelstijging denken; ‘Wat een onzin het water komt al jaren niet hoger hier op het strand, ik geloof ze niet meer’. Dat terwijl er wel een stijging is. Die was 10 cm tussen 1903 en 1953 en 7cm tussen 1953 en 2003. Als je dat doortrekt, dan krijgen we over 100 jaar een daling. En dat is net zo goed een foute aanname. Maar dat het 60cm (en eerder zelfs 300cm) in deze eeuw gaat stijgen is absolute lariekoek.

  Bron: http://www.geo.uu.nl/ngv/geonieuws/geonieuwsart.php?artikelnr=783

 5. Die Ark(e)cruise lijkt me wel wat maar dan zonder duif, die zou de boot meteen volpoepen.
  Het klimaat, tja, Gore Al had er zich beter niet mee kunnen bemoeien :-)
  Voor een leek lijkt het verklaren van klimaatsveranderingen almaar nattevingerwerk van geleerden die wishful thinking beoefenen en bewijzen zoeken/verzinnen om hun gelijk te verkrijgen.
  De autonomie van het klimaat is een oeroud gegeven en de veranderingen gaan te langaam om serieus over natte voeten te spreken.

 6. Namens onze vader Noach willen wij als zijn zonen via Interspace hierbij FF vermelden, dat de door hem gebouwde ark inderdaad ooit landde op de berg Ararat, waar vele geleerden en allerlei gekken nog steeds zoeken naar allang verdwenen resten. Wij zijn naast alle andere publicaties zeer ingenomen met het boek van Salomon Kronenberg, De menselijke maat, dat dichter bij de waarheid komt dan al dat gedoe van die meneer Al Gore, die niet kon verkroppen, dat hij de presidentiële boot had gemist…

  Hemelse groeten,

  Sem, Cham & Jafeth

 7. Zojuist gaf de spellingscoorector van ‘Interspace’ aan, dat Kro(o)nenberg met twee o’s gespeld dient te worden. Onze verontschuldigingen hiervoor, nu 1x beter thuis zijnde in het Hebreeuws.

  Sem

  Trouwens die Hedzer moet niet doen alsof hij de lolligste thuis is, want wij hij beweert Heiden te zijn en daar hebben we nix mee…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: