Feb-12: ZwerfvakantieGegokt 2011-4

Zie de uitslag onderaan.

In Schwerin besloot ik om de trein te nemen naar Hannover. De redenen en afwegingen komen later in het verslag. De grap was dat ik verwachtte via Hamburg te moeten. Ik kocht dus een kaartje bij een automaat en stapte in een trein die kant op. Al snel moest ik overstappen, want er zijn geen directe treinen tussen Schwerin en Hamburg of Hannover. In die 2de trein trof ik een fietser uit Berlijn. Hij moest naar het Ruhrgebied en ging ook via Hannover. Alleen had ie een zeer complexe route keurig op papier. Reden was dat er tussen Hamburg en Hannover vooral ICE’s rijden en dat gaat lastig met een fiets.

En wat hij op papier had leek me ook goed te lukken. Was redelijk snel met korte overstappen. En anders gewoon wel gezellig zo’n tijdelijke compagnon. Ik kwam keurig in Hannover en hij redde het maar net. De liften waren steeds bezet met hangouderen en hij had zoveel troep mee, dat ie niet even zoals ik met de fiets de trappen af en op liep. Bij 1 station moesten we wel een heel eind lopen. We kwamen aan op spoor 101 en we moesen in een trein op spoor 301 verder. Dan is het maar goed dat je een fiets bij je hebt.

De tunnelgang was heel apart gepimpt. En achteraf het hele station. Later terugdenkend had ik daar een trein moeten overslaan om het allemaal goed te bekijken. Overigens om een andere reden weer goed dat ik dat niet gedaan heb. Maar ook darover later meer.

Hier een foto:

Met de vraag in welke plaats is dit station? Ik verwachtte erg veel goede antwoorden, dus wie het eerst goed gokt ging er met de de meeste punten vandoor. Bekend mag zijn dat nagokken prima is, maar per nagok gaat er een punt verloren. Meedoen kon van 7 t/m zaterdagavond 11 februari 23:55.

Uitslag
Eigenlijk was dit een zeer eenvoudige gokronde. Als je de kunstenaar er in herkende en je googled op zijn naam Hundertwasser en station (mag zelfs in het Nederlands) Dan komt meteen Uelzen bovendrijven. Daarbij had ik al een paar keer over Hundertwasser geblogd, omdat ik die tegenkwam in Magdeburg en Abensberg.

Beide blogberichten had ik onlangs opgezocht en opgefrist. (Door de verhuizing staan ook hier de foto’s bij de meeste oudere berichten nog niet goed.) Dat het systeem van WordPress vervolgens een RSS-feed geeft, waardoor Sjoerd weer op zo’n oud bericht begon te reageren had ik niet bedacht. Hij begreep in elk geval niet waar ik mee bezig was en heeft zijn gok niet aangepast.

Maar het kon nog makkelijker. Als je Een rechte lijn tussen Schwerin en Hannover tekent, dan ligt Uelzen precies halverwege. Niet dat de trein een strakke lijn reed, zelfs verre van. Die (trein)reis versla ik over een paar dagen.

Cohler was de eerste die het goed had.

Daguitslag:        Klassement na 4 rondes:
1. 10p. Cohler (Uelzen)     1. 31p. Harald
2. 9p. Emigrant (Uelzen-2)   2. 29p. Emigrant
3. 8p. RobSchimmert (Uelzen-3) 3. 23p. Bertie
4. 7p. Hanscke (Uelzen-4)    5. 20p. Sjoerd
5. 6p. Harald (Uelzen-5)    5. 20p. Hanscke
6. 5p. Sjoerd (Lüneburg)    5. 20p. RobSchimmert
7. 4p. Bertie (Lüneburg-2)   7. 19p. Cohler
                8. 14p. Kaat
                9. 12p. By The Way
                10. 11p. Bob
                11. 10p. Margo

Geplaatst op 2012-02-12, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Dat kan niet missen, dat is het station in Luneburg…

 2. Voor mij zou het net zo goed een cs kunnen zijn maar ik neem aan dat Sjoerd de lokatie kent.
  Lünenburg dus.

 3. Bahnhof Uelzen ?

 4. Ik ga dus ook voor Luneburg.

 5. Eindelijk wat tijd gehad om te googelen en naar aanleiding daarvan verander ik naar Uelzen. Een paar jaar geleden heb ik kennis gemaakt met het werk van deze kunstenaar. Ik denk niet dat er in vele plaatsen werk van hem te vinden is. Waarom wel in Uelzen weet ik niet maar daar kan ik het plaatsen.

 6. Uelzen, ben daar ook al eens in het station geweest en afgelopen december nog langsgereisd

 7. De uitslag heb ik onder het bericht geplaatst. Aan het dagverslag moet ik nog beginnen. Denk dat dat pas maandag gaat worden. Morgen ben ik waarschijnlijk weer eens aan het treinen. Omdat het een zeer aparte dag was wil ik het niet even snel afraffelen.

 8. Grappig blog…
  ben je in Schwerin niet gestuit op restjes van de familie van prins Hendrik?

 9. Ai, wat sta ik hoog in het klassement! Straks ga ik nog winnen, en hoe denk jij dan de hoofdprijs naar Duitsland verscheept te krijgen?

 10. @Selma: Veel meer dan het slot waar hij geboren is heb ik daar niet van gezien. https://ximaar.wordpress.com/fi11d05/#42
  In het slotpark statueerde wel ene Franz op een paard. Dat deed bij mij geen belletje rinkelen.

  Ik heb niet zoveel met koningshuizen, maar schijn toch vaak met hun historie in aanraking te komen. Eerder fietste ik dit rondje door Ratzeburg https://ximaar.wordpress.com/fi11d05/#42
  Nu las ik net op wiki dat Prins Henk daar ook vorst van was.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: