Mrt-08: Drommels!

Even een simpel bericht (ga het weer eens proberen), omdat ik het deze dagen te druk heb voor het vervolg van m’n fietsverslag. Door die drukte staat mijn hoofd er even niet naar. Nou is er geen man overboord, ik heb nix beloofd en dat vervolg komt er binnenkort wel naar boven drijven.

In de tussentijd iets wat mij gisteren op Politiek24 opviel. Er was een andere tweede kamerkapitein en die deed mij direct denken aan het gezegde: ‘De Beste Russen staan aan Wal’. Zie hier het schermprintje:

En hiernaast zijn voor- en boegbeeld, zijnde kapitien Wal Rus.

Geplaatst op 2012-03-08, in Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. en zijn buik ligt ten ruste…

 2. @Sjoerd: Ik was (al heel snel) klaar met kijken en zette het scherm stil, juist op deze ‘pose’. :-)

 3. Mijn Reaxi is weg. Dat gebeurt me vanavond vaker. Zonnestorm?

 4. @Mack: Ik vond ‘m ook niet in de spambak. Zelf heb ik dat af en toe bij andere WordPress-blogs. Eerder had ik dat ook wel eens bij Typepad van Web-log en om die reden kopieer ik wel eens m’n reaxi als ie nogal lang is. Bij het niet willen plaatsen kan ik ‘m dan moeiteloos terugplakken voor een herplaatsing. Die zonnestorm is er nog niet, bij het weerbericht van DWDD begreep ik dat het dan 33025 graden ging worden. Zo voelt het nog niet.

 5. De gelijkenis is inderdaad treffend!

 6. Sorry, maar bij zo’n “postuur” en het bijbehorende gebruik des buikes moet altijd denken aan Tommy.

  (vooral het laatste stukje, vanaf 1:24)
  Excuses voor het ongemak.

 7. @Fruttekoek: Ik kon hem. Het is een mooi filmpje en voor mij een soort déjaverende reality TV. Zo’n 17 jaar terug kwam ik 2x per week op de luchthaven van Newcastle International (er steeg af en toe een een vakantievlucht naar Turkye-Zuid op). Eigenlijk was het altijd tenenkrommende humor om daar geholpen te worden voor weet ik niet wat. Een keer haalden we (vanwege het lange wachten) iets in hun afhaalrestaurant. Achter de kassiere stond op een meter iemand in haar nek te hijgen die haar met alles instueerde gelijk het filmpje hierboven. Maar daarnaast stond binnen armbereik ook een manager die er op toezag dat dat instueren op een correcte manier gebeurde. En alle 3 hadden ze de angst in hun ogen dat ze aan het eind van de dag op straat konden worden geschopt wegens fouten. Een tragisch/komisch aangezicht en dan valt het op jouw filmpje wel mee.

 8. @Alexandra: Waarschijnlijk kon de stoel niet verder naar achter.

 9. ‘Het is die wodka, Maroeska…’

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: