Mrt-16: Vul een fout mailadres in!

Let op dit bericht was aangepast. Geen mailadres invullen geeft inmiddels hetzelfde gezeur. Beter is het om een onbestaand mailadres in te vullen als dwwrfwrfwrf@wordpress.com (WordPress heeft dit gedeelte hersteld.)

Sinds gisteren krijg ik steeds de kreet:

That email address is associated with an existing WordPress.com account, please log in to use it.

voor mijn kiezen op de wordpress.com-blogs. Na wat speuren begrijp ik dat zij het plaatsen van reacties een dag terug hebben aangepast op een manier die ik niet wens.
Ik zie er het nut niet van in en het komt niet overeen met de instellingen op dit blog, dat mensen hier zonder in te loggen kunnen reageren:

Op het forum klagen veel mensen en ik zie daar nog steeds geen verklaring verschijnen of dat er iets aan wordt gedaan. Er is inmiddels wel een verklaring en die heeft met misbruik van gravatar.com te maken. Gravatar.com is van dezelfde makers als wordpress.com, maar je hoeft het niet bij elkaar te gebruiken. Zo kan je gravatar ook buiten wordpress.com om gebruiken en helpt de vervelende ‘oplossing’ van wordpress.com niet. Er is dus duidelijk op een verkeerde plek een oplossing bedacht die in mijn ogen erger is dan het mogelijke kwaaltje, waar op dit blog geen sprake was.

Het was hier nooit nodig om een mailadres in te vullen. Die hoef ik niet te weten en ik vind dat gravatar.com en wordpress.com dat ook niet hoeven te weten. Want wat doen zij met die info? Helaas was het nodig om een zelfgemaakte avatar via gravatar te tonen. Dat was volgens mij dan ook de enige reden dat reageerders hier hun mailadres invullen. Om die reden heb ik voorlopig avatar-tonen de nek omgedraaid. De helft had al geen eigen (gr)avatar en die dingetjes worden hier voorlopig niet meer getoond. Kortom je kunt bij het reageren het mailadresvakje leeg te laten.

Reageren kan op dit moment het beste op de volgende manier:
1. Tik in het reageervak de text die je wilt delen.
2. Klik daar vervolgens op Ctrl-A (selectreer alles) en daarna Ctrl-C (kopieer het naar het PC-geheugen)
3. Klik op Reactie plaatsen.
4a. Gaat dit goed, dan zijt ge klaar.
4b. Krijg je de melding als hierboven,
5. Klik terug (via bijvoorbeeld de backspace-knop)
6. Ga naar het reageervak. Als die leeg is, plak dan je reactie terug met Ctrl-V.
7a. Je kan bij WordPress inloggen door op de W te klikken. Daarna moet het reageren gewoon lukken.
7b. Je kan het mailadres weghalen, waarna het reageren moet lukken.
7c. Je kan een onzin mailadres (csfdwdfwdkwk@wordpress.com) invullen, waarna het reageren moet lukken.

Geplaatst op 2012-03-16, in Webmatig en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 29 reacties.

 1. assepoester

  dank je voor de tip
  heb hem gedeeld

 2. Op hoeveel adreslijsten staan we inmiddels? Honderden of duizenden?.

 3. @Bertie: Een compleet peloton big brothers are watching us. Voor een groot deel wordt er niets mee gedaan. Als het maar even kan vul ik zoiets niet in, alleen door die gravatar deed ik het de laatste maanden wel. Die is gekoppeld aan een weggooi-account waar mijn achternaam niet in vermeld is. Dus als ik gezeur krijg, dan dump ik dat mailaccount en neem ik een andere.

 4. @Assepoester: Je kan wel een URL/website invullen, daar doet het systeem nog niet moeilijk over.

 5. Ik vind dit het enige vervelende van WordPress, dat gedoe iedere keer met het plaatsen van een reactie. Sta ik met Uitwijkpost ingelogd dan reageer ik automatisch met Uitwijkpost, tenzij ik dat eerst weer aanpas. Doe ik even snel iets, heb ik niet in de gaten dat ik met het verkeerde account sta ingelogd. Wil je daarna je inloggegevens wijzigen is je reactie foetsie.

  Was het vroeger niet zo dat je bij iedereen bleef ingelogd zoals je je bij dat blog altijd reageerde? Wat jij nu noemt kwam ik gisten ook tegen.
  Is het voldoende om de gravatar functie uit te schakelen?

 6. @Margo: Nee, het heeft zelfs niets met gravatar van doen. Ik heb het/had verplicht invullen van mailadressen uitgeschakeld. Maar als mensen daar niets meer invullen, dan wordt ook hun avatar niet meer getoond. Dus heb ik het tonen van avatars ook maar uitgezet.

 7. Ik heb mijn wordpress account aangepast

 8. Inmiddels ben ik er achter dat het niet invullen van een mailadres nu dezelfde fout oplevert. Dus vul ik vanaf nu een nep adres in als dwwrfwrfwrf@wordpress.com

 9. Ja precies, Zat net tijdens het reageren bij Laurent over dit ontwerp hetzelfde te bedenken, je kunt waarschijnlijk een nep e-mailadres invullen.

 10. Je vraagt je wel af waarvoor een mailadres nog toe dient. WP kan immers niets met een nepadres?

 11. Een nepadres werkte net niet. ALs het zo blijft is het afgelopen met reageren. Nu eens kijken of het hier wel mag.

 12. Ja dus. Rare lui bij WordPress.

 13. @Nanos en Bertie: Inmiddels heb ik een verklaring gevonden van een ‘staff’-medewerker die overal hetzelfde antwoord plakt behalve in of onder het langste forum-item wat ik hierboven heb gelinkt. Het lijkt er op dat ze een paar mensen hebben geholpen door het een heel leger aan reageerders flink tegen de zin te maken.

  chrisrudzki, Staff, Mar 15, 2012, 8:08 PM:
  We’ve recently updated our commenting system.

  Now if someone tries to comment with an email address that’s attached to a WordPress.com account, they’ll need to sign into WordPress.com before they can comment.

  If commenters have forgotten their password they can request a reset:
  http://wordpress.com/wp-login.php?action=lostpassword

  If someone tries to comment with an email that’s not tied to a WordPress.com account, they won’t need to sign up for an account (unless you’ve enabled this option at Settings -> Discussion).

  I apologize for any frustration. Don’t hesitate to contact us again if you need anymore help. :-)

  Chris Rudzki komt over als de man van Melody Rudzki. :-)

 14. Grutte Pier

  Hmmm, de ‘stafmedewerker’ lijkt me ook niet goed geïnformeerd. Ik juich de aanpassing toe, en wel om het volgende:

  .com en Gravatar zijn onlosmakelijk verbonden. Derhalve was het heel simpel een ID-theft te doen op .com, ik leg dit verder niet uit. De goede lezer begrijpt me. En je moet er dan even induiken om eea te kunnen onderscheiden.

  Het verbaast me dan ook hooglijk dat de aanpassing pas nu is doorgevoerd……

 15. @Grutte Pier: Voor mij mogen ze zo’n aanpassing doen, maar dienen ze ook te respecteren dat dit door mij uit te schakelen is. Dat aanvinkvakje (alleen inteeltreageerders) is er en had ik om die reden leeg gelaten. Aan het IP-nummer heb ik voldoende en meer om na te gaan of ik geflest wordt. Nu dwingen ze mij en anderen tot het invullen van nepnamen wat me ook niet verstandig lijkt. Sterker nog ik heb ook uitgeschakeld dat je hier een mailadres moet invullen, maar dat werkt ook niet meer. En als dit al werkt dan geldt het alleen voor het handjevol medebloggers op wordpress.com. Op WordPress op een eigen domein, blogspot en mensen zonder blog werkt deze oplossing niet.

  Ik heb een paar tikfouten uit uit je reaxi gehaald, maar had ook je complete reaxi en identiteit kunnen veranderen. Dus dat lost het in elk geval niet op. :-)

 16. Gister gebruikte ik ergens een blabla@bla.nl adres. Vandaag kon ik dit niet meer gebruiken.
  Al mijn bestaande e-mail adressen die ik eventueel gebruik voor internet(en dat zijn er bar weinig) worden niet meer geaccepteerd… Het gaat de verkeerde kant op op deze manier.

 17. Het gaat blijkbaar langzamerhand de Chinese kant op: iedereen mag alleen nog maar zijn eigen aantoonbare en goed achterhaalbare zelf zijn.

 18. @Rode Ster en Emigrant: Ik heb een schermschot toegevoegd met mijn instellingen op dit gebied, waar wordpress dus niet meer naar kijkt. Op het forum las ik iemand die schreef dat ze wordpress.com aan het verfacebooken zijn. Die reageerder wil dat net zo min als ik. Ik ben niet voor niets voor 100% met facebook gestopt.

 19. Tjonge jonge wat een gedoe. Eens kijken of dit geplaatst wordt.

 20. @Hanscke: Als je mailadres niet gebruikt is voor een wordpress.com- of een gravatar-account, dan is er niets aan de hand. Je hebt nu het vakje voor je website leeggelaten, maar omdat je daar doorgeens geen wordpress.com-account invult zal dat geen probleem moeten opleveren. Dus eigenlijk maakt wordpress.com het alleen haar eigen klanten tegen de zin.

 21. nu zonder mailadres

 22. Gewoon even kijken of het werkt…of niet werkt.

 23. Gigantisch irritant iig, als je inderdaad een gravatar wilt gebruiken.

 24. @Thérèse: Test gezellig verder. :-)

  @Laurant: Probeer hier maar eens een (gr)avatar te gebruiken.

 25. ‘I apologize..’ Die Chris, over fantasie gesproken :-).

  Is bij anderen ook de inlogpagina veranderd? Is niet zo erg maar na het mislukte weblogavontuur heb ik weinig vertrouwen in nieuwigheden.

 26. @Bertie: Klopt, ik denk dat ze hem zo gemaakt hebben dat ie via het blauwe W (zonder V) logootje beter te gebruiken is.

 27. Hoe is de stand van zaken nu? Wat moet je nu doen wil je op een WordPress account reageren zonder zelf een WP account te hebben? Ik kreeg gisteren klachten dat er niet gereageerd kan worden op mijn 365instagrams.wordpress blog. Geldt dit trouwens ook voor WP onder eigen domein?

 28. @Margo: De stand der zaken is zoals hierboven in het verhaal. WordPress negeert de 250 negatieve reacties op hun forum. Schijnbaar werk Melody daar nu. :-)

  Die stappen die onderaan staan is een methode om er mee om te kunnen gaan als bezoeker. Bij dit blog gaat dat goed, want ik heb de instelling uit staan dat je met een nieuw/ander mailadres in de moderatie wordt geparkeerd. Bij veel blogs staat dat standaard nog aan en dan moet je de eerste keer met zo’n nep adres wachten op goedkeuring.

  Bij WP op eigen domein moet je geen last hebben. Bij wordpress.com doorgeschakeld naar eigen domein zoals bij de Vluchtstrook van Laurent heb je wel last.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: