Mrt-18: ZwerfvakantieGegok-2011-8

Zie de uitslag onderaan.

Daar was ie dan eindelijk, de laatste gokronde voor (of beter ruim na) mijn fietsvakantie in september-2011. Deze keer was ik echt opweg naar huis. Ik stapte op in Turnhout, fietste voor zeker de helft door Nederland en kwam 118 fietskilometers later in Steenbergen aan, waar ik sliep. Dat zijn dan wel mijn fietskilometers, het had duidelijk een stuk korter gekund. De fraaie verlenging zat aan het einde, maar ook al eerder slingerde ik door een paar leuke plaatsjes die ik tot dan toe steeds had gemist.

Zo’n 34 fietskilometers voor het einde kwam ik door 1 van die stadjes en daar viel mijn oog op dit klokkentoneeltje uit 8176:

Als je het hekende kon je meegokken.

Omdat het de laatste is uit deze serie, waren er dubbele punten te verdienen. 20 voor degene die het dichtste bij komt, 18 voor nummer 2 enz. Gokken kon van 14 t/m 18 maart 23:55.

De vraag was dus: ‘In welke woonplaats is de foto hierboven gemaakt?’

.
Uitslag
Harald had deze laatste gokronde met Oud-Vossemeer 100% goed. Ik geef toe dat die plaats maar 12 fietskilometers van Steenbergen is, en dat ik er zelf een stuk langer over deed. Na Halsteren en Tholen zag ik op de knooppuntborden een pont-verbinding bij Anna-Jacobapolder (naar Bruinisse). Dat leek me wel wat, maar die voer niet meer. Vervolgens bedacht ik dat het de volgende dag een zondag zou zijn en dat ik beter voor een Katholieke plaats in Brabant kon kiezen in plaats van een streng gereformeerde plaats in Zeeland of Zuid-Holland-Zuid. Vandaar dat ik in Steenbergen uit kwam. In het verslag komt daar meer over.

Bij deze wil ik Harald van harte feliciteren. De overige deelnemers overigens ook voor hun uithoudingsvermogen. Bij de eerste ronde heb ik een ‘gigantische hoofdprijs te weten gratis buitenlucht voor het zelf vullen van de eigen fietsbanden. (pomp uitbegrepen)’ toegezgd. Iedereen kent het verhaal van de vlinders in Brazilië, die door hun gefladder tornado’s over de USA laten razen. Ik doe dat wat voorzichtiger en duw morgenochtend een klein beetje buitenlucht richting Amsterdam-Noord.

Daguitslag:        EindKlassement na 8 rondes:
1. 20p. Harald (Oud-Vossemeer 0km) 1. 71p. Harald
2. 18p. Hanscke (Halsteren 9,5km)  2. 65p. Emigrant
3. 16p. Bertie (Roosendaal 23,7km) 3. 54p. Bertie
4. 14p. Cohler (Ossendrecht 24,9km) 3. 54p. Hanscke
5. 12p. Sjoerd (Wuustwezel 40km)  5. 50p. Cohler
6. 10p. Emigrant (Oosterhout 56km) 6. 49p. Sjoerd
7. 8p. Mack (Heusden 79km)     7. 32p. By The Way
                  8. 27p. RobSchimmert 
                  9. 14p. Kaat
                  10. 11p. Bob
                  11. 10p. Fruttekoek
                  11. 10p. Margo
                  13. 8p. Mack
                  14. 5p. Selmasalo

Geplaatst op 2012-03-18, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Ik ben er waarschijnlijk naast maar ik gok op wuustwezel.

 2. Roosendaal

 3. Dit is Heusden.

 4. Ik gok op Hasselt. En ja ik kan weer reageren maar nu via WordPress

 5. Sorry het moet Halsteren zijn

 6. Ossendrecht

 7. Het ziet er oud uit, ondanks dat futuristische jaartal. Iets met oud dus maar: Oud-Vossemeer?

 8. Een gedeelde 3e plaats, ik ben wel tevreden, ik sta op het ereschavot.

 9. Na de eennalaatste ronde gemist te hebben (gewoon gemist, maar niet omdat ik zat waar je dacht dat ik zat) heb ik deze laatste ronde meteen toen-ie online stond grondig aangepakt en ik moet toegeven, dat het terugvinden van het Smidsklokje me heel wat werk heeft gekost. Expres gewacht met mijn gok, die eigenlijk geen gok meer was (net als Linz am Rhein, die wist ik ook zeker) en met dat wachten goedgegokt, omdat niemand me voor was. De toegewoven buitenlucht is hier vanochtend aangekomen vergezeld van lente, heerlijk! En bedankt voor menig aangenaam zoekuurtje met de zwerfgokken de afgelopen tijd.

 10. Tja, het is hard, ik had stiekem al gerekend met een portie Hollandse lucht, en nu zit ik nog steeds in die boslucht! Maar gefeliciteerd, Harald, het is heel knap met één gemiste deelname.

 11. @Harald: Ik had een vaag vermoeden dat het zo ging. Dus dat just-in-time deponeren met een vraagteken. Ik kan zeuren over ‘gokken’ wat ik wil, deelnemers gaan toch zoeken en ik zou dat ook doen. Deze was echter lastig te vinden, vooral omdat ik aanvankelijk dacht dat ik deze foto in Tholen had gemaakt.

 12. @Hanscke: En Bertie is prima gezelschap lijkt me. Al met al vond ik het behoorlijk spannend.

 13. Ik had achteraf mijn bedenkingen over mijn gok Oosterhout. Wat op de foto staat is overduidelijk een protestants gebouwtje. De zig-zag-decoratie in de bakstenen hoort naar mijn gevoel bij West-Brabant (waar ik zelf ook vandaan kom).

 14. @Emigrant: Mijn indruk was dat Oud-Vossemeer protestants is. Er is wel een katholieke kerk en zelfs een openbare basisschool, maar daarnaast een veel grotere christelijke school en 4 kerken in de smaken hervormd t/m christelijk-gereformeerd. Er hangt ook een SGP-poster op hun verkiezingsbord, maar een detailuitslag voor Oud-Vossemeer binnen de huidige gemeente Tholen vond ik niet.

  Net over de waterscheiding ligt 4 km oostelijker Nieuw-Vossemeer in West-Babant-West. Bouwinvloeden zullen dus zeker uit Brabant kunnen komen. Die decoratie zie je overigens ook wel eens in Noord-Holland, maar zou wel eens haar oorsprong in Brabant kunnen hebben.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: