Apr-20: Gül naar Mekka van Wilders

Het leven is 1 groot toneelstuk en politici en staatshoofden spelen daar serieuze rollen in. Het recente optreden van Gül vind ik daarbij fantastisch. Waar Wilders niet naar Turkije drurft, gaat president Gül van Turkije gewoon naar Venlo, de geboorteplaats van Geert en bedevaartsoord van zijn volgelingen.

Gül ging er naartoe om het Turkse paviljoen op de Floriade te openen. Ook al zo’n fantastische script. Wie heeft in hemelsnaam verzonnen dat de Floriade in Venlo gehouden moet worden? Of was het Geert zelf, die zijn Venlo zo beter op de kaart wilde zetten?

En zal ie dan vergeten zijn dat de Nederlandse blumenwereld om de tulp draait, onze cultuur-historische bloem die we uit Turkije hebben geïmporteerd. Gül zit daar niet mee en gaat lachend naar het hol van de PVV. Grote klasse.

Natuurlijk is er veel mis met Turkije als het om de Koerden, Aleviten, Armenen en Noord-Cyprus gaat. Maar met de PVV is minstens zoveel mis. Het is eenmanspartij die niet binnen een democratie past. Wilders duldt geen medezeggers in ‘zijn’ team. Kortom lood om oud ijzer door een potverwijtende ketelbink.

Geplaatst op 2012-04-20, in Kiesmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. joost tibosch sr

  Je bedoelt dat Wilders een moslimmepper en MOEmepper is, en dat hij met zijn zionistisch joods-christelijk denken zowel jodendom, christendom als humanisme verpest en palestijnenmepper is. Daarom zal zijn nieuwe Fitnaflutboek in ultrarechts Amerika ook met gejuich worden ontvangen en zal hij daar boegbeeld worden in de strijd tegen moslim Obama. Daar daar zal hij wel weer trots op zijn, dat is namelijk wat anders dan een provinciestadje Venlo.. en hij zal de centjes gretig opstrijken!
  Sorry, Wilders mag twitteren wat hij wil, maar zo’n reactie mag noch in Trouw noch in de VK worden geplaatst. Je ziet dus maar wat je ermee doet!

 2. @Joost: Ook ik wist even niet zo goed wat ik met je reactie aan moest en heb ‘m even offline gehaald. Hij is inmiddels weer ongewijzigd terug. Dat Wilders een weetiknietwat-mepper is bedoelde ik niet. De partij van Wilders is in mijn ogen niet democratisch, maar dictatoriaal. Hij laat geen leden in zijn partij toe en is daarmee erger dan de SGP die alleen mannenleden accepteert. Dat Wilders zonder intern weerwoord vreemde dingen in zijn hoofd haalt is dan ook niet verwonderlijk, de meeste dictators krijgen daar naar verloop van tijd last van.

  Verder zal je moslim bij Obama tussen aanhalingstekens bedoelen. Eigenlijk zat ik daar even mee en heb wat andere reacties van je nagekeken om daar achter te komen.

  De reactie vond ik daarnaast een beetje offtopic. Het ging mij er om dat Gül indirect het PVV-parlement van Limburg heeft opgeblazen. Vind ik toch een prestatie. De meeste andere staatshoofden die NL bezoeken gaan al nooit naar Limburg en zorgen al helemaal niet voor ophef.

 3. joost tibosch sr

  Nogal geëmotioneerd na weigering van mijn reactie elders dank voor je nuchtere reactie..die ook mij weer met twee benen op de grond doet belanden!

 4. Hij zet in ieder geval Limburg weer eens positief op de kaart.

 5. Venlo, tulp… ik denk niet dat Wilders zover heeft doorgedacht.

 6. Fruttekoek

  Ik ben niet uitgebreid op de hoogte van de wereldgeschiedenis, maar ik heb sterk de indruk dat er geen land ter wereld is met een schoon blazoen.
  Ik heb ooit in Turkije een t-shirt met de Turkse vlag gekocht (vind ik mooi) en draag dat soms ook als ik naar mijn werk fiets. Daarbij kom ik in twee “krachtwijken”/”prachtwijken”/”aandachtswijken”/”achterstandswijken”/”Vogelaarswijken”. De reacties zijn gemengd en op mijn werk wordt ik wel eens op aangesproken op het dragen van “die vlag”. Ik vraag dan of het, gezien de politieke toestand, beter wordt als ik een t-shirt draag met de Nederlandse vlag, Frankrijk, China of de zo populaire vlag van de USA.
  Nee dus.

 7. @Sjoerd: Het zou leuk zijn als Otokar volgende week de fabriek in Born nieuw leven in blaast voor hun batterijloze elecktrische auto, waarbij ook Draka gigantyische orders gaat krijgen. :-)

 8. @Fruttekoek: Tijdens de kernproeven van Frankrijk rond Bikini heb ik wel eens een lijstje gemaakt met alle landen die ik kon boycotten om iets. Die lijst is sindsdien niet korter geworden. Zo is Nederland voor mij geen echte democratie omdat ons staatshoofd haar/zijn functie via erfopvolging krijgt en ook nog eens onschendbaar is. Je mag hier wel op partijen stemmen, maar die partijen maken zelf uit of ze gaan regeren en met wie. Daar heb je als stemmer geen invloed op. En zo is er voor elk land wel wat te bedenken. :-)

 9. Fruttekoek

  Dat boycotten is zó vermoeiend dat ik het heb opgegeven. Sommige producten blijken in een “veilig” land geproduceerd te worden, echter in opdracht van een onderneming van een onderneming uit een “fout” land.
  Je moet tegenwoordig eerst de krant lezen om te weten of je de sperziebonen uit Egypte kan eten zonder gewetensbezwaren.

  Vwb Otokar zou het geweldig zijn als die ook nog hier als Dolmuş zouden worden ingezet.

 10. Fruttekoek

  PS: Uit zéér betrouwbare bron heb ik vernomen dat veel van de Nederlandse groenten in de winkel met enorme subsidie zijn geproduceerd terwijl dezelfde producten (met hogere kwaliteit en betere smaak) uit zich ontwikkelende landen gehaald kunnen worden met per saldo véél minder milieubelasting. Dat wordt echter bewust met veel regels onmogelijk gemaakt om de interne markt te beschermen, zodat de kleine boeren in zich ontwikkelende landen uiteindelijk het loodje leggen.

 11. joost tibosch sr

  Het boek van Wilders is vandaag al te zien en te lezen in de VS. Wat ik er zo uit begrepen heb gaat onze Wilders inderdaad megalomaan te keer tegen Obama en vindt zichzelf erg zielig door de bedreiging van de Islam. Hij kan zelfs pas als het licht uit is, stevig bewaakt, in een bioscoop op de laatste rij zitten en moet die bioscoop weer vóór het licht aan gaat, verlaten temidden van de door ons betaalde bewakers! Erg, hé!

 12. @Joost: Wilders heeft zichzelf in zijn eigen wereldje gevangen gezet. Daardoor komt ie slechter in contact met de bevolking en kan hij zijn eigen vooroordelen cultiveren. Erg jammer, ook voor hemzelf. Beter zou het zijn als zijn bewaking werd opgeheven. Is er ooit iemand geweest die een aanslag op hem wilde plegen? En zijn andere politici niet minstens zo kwetsbaar op dat gebied? Maar is het ook niet zo dat ie beter op zijn woorden let als ie niet meer op de bewaking kan rekenen?

 13. @Fruttekoek: Ik ben een antiglobalist. Dat gesleep met voedsel heeft alleen maar tot doel om een kleine groep mensen rijker te maken. Egypte heeft een prima interne markt, dus laat de Egyptenaren voor Egypte produceren en niet voor Nederlandse boeren met een vestiging in Egypte die het spul naar Nederland laat verschepen en dat alleen doet omdat Egyptische arbeiders goedkoper zijn dan Nederlandse die we hier via de WW moeten onderhouden.

 14. Fruttekoek

  Ik hink een beetje op twee gedachten; sommige boeren in de ontwikkelende landen zouden dolgraag in staat zijn om hun producten ook aan exporteurs te kunnen verkopen, maar die laatste groep kan vaak geen producten kwijt aan Europese landen vanwege extra heffingen én de Europese sibsidies op locale productie.
  Zo komen de boeren ook niet echt verder.

 15. Ha ha ha, die Gül! Ik kan toch niet even een weekend weg of er gebeurt iets grappigs.

  Zo, dus die arme Wilders ziet nooit het einde van een film? Maar het is nu toch wel duidelijk waarom het Catshuisoverleg zeven weken moest duren? Hij wachtte even op de ontvangst van zijn boek in de USA; nu hij weet dat het goed zit kan hij daar naar toe. Kan hij al die films inhalen.

 16. Heerlijk zo’n even lekker linkse kerk logje. Ik grijns en Fokke en Sukke zijn de kers op de taart

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: