Mei-05: Nationalisme

Deze akelig recente foto ter stede:

deed me afvragen welk promilage van Nederland (en de rest van de EU) in het bezit is van een volwassen Europese Unie-vlag en die ook nog eens op gepaste dagen volstok uitsteekt?

Geplaatst op 2012-05-05, in Kiesmatig, Ximatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Ik in ieder geval niet. (de Europese Unie en vieren, hoort daar trouwens geen delen bij??)

 2. Als ik vlag is het Europees. Ik heb overigens wel nog ergens een Nederlandse vlag liggen.

 3. Uhhhhhh… nee Ik vlag ‘akelig’ Voel me meer euro/wereldburger dan Nederlander. Dat dan weer wel

 4. Vlaggen met een munteenheid??

 5. @Sjoerd; Maar jij woont tussen België en Duitsland in een Eureregio. Ik heb eens nagedacht welke vlaggen ik hier het meeste zie bij particulieren. Dan is de Nederlandse vlag zeker op plek 1, niet ver gevolgd door de Alkmaarse. Op nummer 3 denk ik dat de regenboogvlag (vredes/pace) het wint van de EU-vlag, die ik hier nog nooit bij een particulier heb waargenomen. De Noord-Hollandse vlag evenmin. De regio Noord-Holland-Noord heeft geen vlag en het district Noord-Kennemerland ook niet.

 6. @Staartje: Bedoel je akelig weinig , of gewoon akelig? :-)

  Zelf heb ik 11 jaar terug de Nederlandse vlag mijner ouders georven en die moet nog altijd eerst een wasbeurt krijgen. Daarbij heb ik geen vlaggenstokgat, maar dat is van latere zorg. In ongewassen toestand mag ie niet naar buiten. :-)

 7. @Berie: Leek me een aardig geintje. Het bestand heb ik de eurovlag.gif genoemd.

 8. Ik vlag niet en dus ook niet Europees. Overigens is het wel interessant om te zien dat hier in Limburg naast het rood – wit – blauw de Limburgse vlag ook vaker uitgestoken wordt. Een Europese vlag heb ik hier nog nooit gezien.

 9. Een paar jaar geleden heb ik een echte heuse staande vlaggenmast gekregen en ik vlag met verve de Nederlandse vlag. Dit tot groot verdriet van eega die liever de Friese vlag gezien had. Als compromis hebben we voor door het jaar heen een Friese wimpel. Ik voel me niet Europees, dus ik zal never nooit europees gaan vlaggen.

 10. @Hanscke en Rob: Als het om provinciale vlaggen gaat, dan denk ik de dat de Friesche Vlag (niet de koffiemelk) het beste scoort. Die zie ik onderweg het meest ook buiten Friesland. De Drentse vlag zie ik ook veel vaker dan de Noord-Hollandse of andere provincievlaggen.

  In Duitsland valt me de vlag van Schlesswig-Holstein het vaakst op. Ook omdat ze daar simpel de Nederlandse vlag omgekeerd (met blauw boven) ophangen. Maar ook in Duitsland lijkt in het noorden meer gevlagd te worden dan in de rest van het land. Aansluitend wordt het hele jaar door overal in Denemarken gevlagd.

 11. joost tibosch sr

  Die Europese vlag, meestal in ons hoofd, zal nodig zijn als tegenwicht in de te verwachten anti- Europese en eng nationalistische verkiezingscampagne, die ons de komende maanden te wachten staat. En als dat mis zou lopen, kunnen we die vlag ook zelfs uit ons hoofd gaan zetten!

 12. Zuidelijker zijn Zwitsers zeer fervente vlaggers, vaak zelfs het hele jaar door.

 13. Ik had een vlag, om met tas aan het balkon te hangen toen mijn kinderen voor hun examens slaagden. Geen idee waar die nu is. Maar de vlag uithangen voor de koningin, neu, ik kan me eerlijk gezegd geen situatie bedenken dat ik het wel zou doen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: