Mei-09: Heerlykhyd Limmen

De Dag der Arbeid heb ik gevierd met een fietsrondje door Limmen. Rond Koninginnedag begonnen hun ‘Bloemendagen’, een route van 14km met her en der leuke mozaïeken.

Die staan hier in een foto-overzicht

Dat rondje is prima te fietsen, alleen was het weer wat somber. Ik had ook op Koninginnedag kunnen gaan. Toen was het wel prachtig weer, maar dan had ik weer last van drommen mensen die datzelfde rondje fietsen. Nu was het redelijk rustig.
Ik heb er niet teveel werk van gemaakt en heb de foto’s alleen een volgnummer gegeven in de volgorde zoals ik hem fietste. Zoals gebruikelijk begon ik op de gemeentegrens met Heiloo, bij buurtschap Kapel aan de Hogeweg. Vandaar richting zuid en de grote weg oversteken bij de Hervormde Kerk om aan de Dusseldorp-kant (oostkant) terug te zigzaggen richting Heiloo en naar huis.

Het laatste bouwwerk staat overigens in Heiloo en niet in Limmen. Opweg daar naartoe passeerde ik het nieuwe kombord hiernaast. En dan blijkt opeens Limmen ook zomaar een ‘Heerlykhyd’ te zijn. Zeker op een manier zoals Heiloo een paar jaar eerder een ‘Prachtstad‘ is geworden.

Het thema voor dit jaar was het 60-jarige bestaan van dit evenement. Een aantal mozaïekprikkers hadden dat gekoppeld aan het 60-jarige bestaan van Donald Duck. Het laatste kasteel ligt overigens in de Cher, een zijrivier die in de Loire uitmondt.

Advertentie

Geplaatst op 2012-05-09, in Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Mooie mozaïeken. Ik heb een jaar in Limmen gewoond, schooljaar 1981-1982.
  Ik heb de indruk dat de mozaïeken nog meer zijn uitgewerkt, nog kunstiger, dan in dat jaar.
  Toen maakte ik voor het eerst kennis van dit fenomeen.

 2. Daar maken ze er werk van, mooi. Het blijkt dan ook een Heerlijkheid :-) Een titel die van oudsher bestaan moet hebben, ik geloof niet dat een gemeenstebestuur dit zomaar mag verzinnen.
  Verder hoorden we nooit iets bijzonders over Limmen, alleen dat er familie woonde.
  Castricum was meer onze plek; als we naar zee fietsten.

 3. Th Balvers

  In die omgeving kom ik nog in deze maand…mooie aanbeveling

 4. Die val de Loire is schitterend…

 5. Wat een prachtige originele kunstwerkjes Leuk dat ik even mee kon fietsen. Ach ja die borden…. Zo woon ik plots in de Drentse hooglanden

 6. Dat wordt volgend jaar in de meivakantie naar Noord Holland. SVR Camping Stompetoren is ooit goed bevallen en dat lijkt me eenprima uitvalbasis om al dit moois te bekijken, te voet of als dat niet gaat op de fiets.

 7. @Trijntje: Ik ben wel eens rond 1980 langs de mozaïlen gefietst, (in 1978 had ik er een stageplaats in een ander jaargetijde) maar herinner me er weining meer van. De laatste 4 jaar ga ik er bewuster op af en fiets het volledige rondje. In die periode kan ik niet stellen dat het beter wordt, maar van iemand die meedoet heb ik begrepen dat er nu meer meededen vanwege het 60-jarige jubileum.

 8. @Bertie en Staartje: Ik heb het nog eens nagezocht. De gemeente Castricum waar tegenwoordig ook Akersloot, Limmen en De Woude binnenvallen heeft overal deze borden. Het schijnt van idee te zijn van een reclamebeurau en het gaat daarbij om heerlijk eten. Dat kan ook niet anders, want officieel is het nooit een heerlijkheid geweest zoals het aansluitende Heiloo. Ik dacht dus aanvangelijk dat dit bovenbord fout stond en aan de andere kant had moeten staan, waar Heiloo staat.

 9. @Theo B: Die bloemenmozaïeken blijven ongeveer een week staan. Helemaal aan de zuidkant is een bolbuarium bij de oude (hervormde) kerk, die zal wel langer open zijn.

 10. @Hanscke: Ik hoop dat het volgend jaar ook weer zo fraai is. En anders moet je een rondje fietsen door het aangrenzende Egmondbinnen. Daar staan erg veel bollenvelden in bloei en hun klooster is mooi.

 11. @Sjoerd: Die van de Val de Loire maken er immer erg veel werk van. Ze hebben ook het meeste bekijks omdat ze aan de grote Rijksweg zitten. Om deze foto te maken heb ik een minuut of 10 moeten wachten tot er geen mensen meer in de weg stonden. En dat op een rustige dag.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: