Jun-12: Leuke Naam-combinaties

Sinds mijn ouders overleden zijn lees ik na de millenniumwisseling regelmatig de overlijdensberichten. Voor die tijd liet ik dat vooral aan mijn vader over en nu moet ik het dus zelf doen. Tegenwoordig gaat dat eenvoudiger via het overzichtstabelletje onderaan. Is dus zo gepiept en een automatisme geworden.

Daarbij valt me op dat er leuke combinaties zijn van vrouwen die met een ‘toepasselijke’ man zijn getrouwd. In de afgelopen maanden heb ik daar enkele van opgeschreven. Ze zijn dus echt niet verzonnen.

mevrouw Leegwater-Waterdrinker

mevrouw Jong-Verdwaald

mevrouw Praat-Krom

mevrouw Vader-Zeldenthuis

(Jan Stroomopwaarts houdt namen bij van mensen die daarbij een passend beroep hebben gekozen.)

Geplaatst op 2012-06-12, in Ximatig en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Dat zijn leuke dingen; de mensen worden er waarschijnlijk vaak op gewezen :-).
  Een paar maanden geleden was er nog een programma over op de radio. Iemand had een bijzondere voor- en achternaam, een schunnig combinatie waar veel om gelachen werd. Ik weet niet meer hoe het was.
  Je snapt de ouders niet; als je bijv. Sely heet noem je een zoon toch geen Peter?

 2. @Bertie: Maar deze dames hebben er met hun huwelijk destijds zelf voor gekozen. En eigenlijk is er weinig mis mee, behalve dat het leuke situaties oplevert als zoiets omgeroepen wordt. Nou is de kans ook heel groot dat ze niet hun dubbele naam hebben gebruikt, maar alleen de achternaam van hun man of van hun vader.

 3. @Ximaar
  “Nou is de kans ook heel groot dat ze niet hun dubbele naam hebben gebruikt, maar alleen de achternaam van hun man of van hun vader.”
  Je bedoelt de naam van hun man of hun eigen naam.

 4. @Nanos: (Je zat even in de spambak.) Ik schreef het zo op om verwarring te voorkomen. Maar ik had ook kunnen schrijven hun eigen achternaam bij geboorte. :-)

 5. Dit komt echt heel veel voor. Op Schiphol zag ik het regelmatig in vliegtickets langs komen. Eén van de leukste: Ridder-Van Kasteel.

  @Bertie: heel veel ouders doen dat expres, dat is gewoon triest. En als de voornaam gewoon een wettelijk geaccepteerde is, kan de ambtenaar van de burgerlijke stand die niet weigeren, zelfs als er een rare combinatie ontstaat.
  Ik had een buurman vroeger die A.D.Rem heette, dat hadden zijn ouders expres gedaan. Op Schiphol had ik een keertje een Fries gezin met de achternaam Anders aan de balie, hij heette Iets (in friesland een normale voornaam). Dat vond hij zo lollig om Iets Anders te heten dat hij zijn dochter Iemand Anders had genoemd. Kijk, dat laatste snap ik niet, dat dat mocht….

 6. @Natascha: De naam ‘Verdwaald’ had ik nog nooit gehoord of gelezen. Lijkt me wel leuk als zoiemand omgeroepen wordt.

 7. @Xiwel: de keer dat meneer Fockbottom omgeroepen moest worden was wel genant…..

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: