Jun-16: Kraanmatig

Wubbo Ockels heeft gisteren de nieuwe ouwe kraan ingewijd. Ik heb dat niet gezien daar ik bij een andere opening was in een buurgemeente. Op de terugweg heb ik de kraan wel even op de foto gezet:Hij staat nu op het Waagplein:

Dit weekend maakt ie deel uit van Kaeskoppenstad, een soort rollenspel rond het Fnidsen. Dat trekt zoveel publiek dat er van kraanfotomaken niets terecht gaat komen. Het is een leuk jaarlijks evenement, maar ik ga er alleen in als het wat rustiger is. En die kans is helaas klein.

Die kraan wordt later verplaatst naar de ‘Kraanbuurt’, een 35 meter kort straatje langs de voormalige Bloemenschuit tussen De Mient en de Huigbrouwerstraat.

Voor de fietsers een hoofdroute tussen Oudorp en de V&D en tussen Overdie en het Waagplein. O ja, en fietsknooppunt 74 is ook bij die Bloemschuit te vinden. Die belangrijke route is regelmatig gestremd. Allereerst als er Kaasmarkt is of als er een evenement is op het Waagplein.

Die Kaaskoppenstad zal er ook voor zorgen dat je als fietser flink om moet fietsen via de Grote Kerk of de Bierkade. Zoals gebruikelijk gaat dat zonder omleidingsborden. Maar veel fietstouristen zitten daar niet mee, dan zie je nog eens wat van de Binnenstad.

Enkele dagen terug was de Kraanbuurt geblokkeerd door een flinke moderne telescoopkraan,

die onze mobiele stadspoort op z’n plek (rode cirkeltje op de luchtfoto) hees. Die dient als toegang tot de Kaaskoppenstad.

Meer info over de kraan en de scholieren die hem gemaakt hebben is hier te lezen.

Advertentie

Geplaatst op 2012-06-16, in Alkmaar en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Lijkt me leuk om die eens in werking te zien

 2. Het is best leuk als je het nog nooit hebt gezien (kaeskoppenstad) maar idd. erg druk en ook niet aan mij bestemd. Leuk blog weer Ximaar en ik zie dat je net als mij soms ook problemen hebt met ei en ij (of doe je het erom) ;)

 3. @FT: Nee mijn Hollands is erbarmeleik en ik heb het dus maar even aangepast.

 4. Waarom was het speciaal Ockels die dat kwam doen?

 5. Is het een waterkraan?
  Zo ja; kunnen er ook smurfen door?

 6. In een van de kranten las ik er iets over.
  In Alkmaar is altijd iets te doen, ook zonder stoplichten :-)

 7. Ach ja, al die stadsfeesten, dorpsfeesten en dan de oudheid erbij halen. Aan mij niet meer besteed. Kamper ui(t) dagen, in Kampen Granaetfeest in Dokkum, ik heb het gezien. Het hoeft voor mij niet meer. net zo min als het dorpsfeest in mijn dorp. Elke twee jaar bijna dezelfde wagens. Zou ik oud worden of blasé zijn?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: