Jun-18: Kaeskoppenvervolg

Waarschijnlijk het laatste berichtje welk ik dit jaar over de Kaeskoppenstad tik. Ik was het eigenlijk niet van plan, maar deze foto:

zorgde voor mijn deviatie. En nee, dit is niet in het Kaeskoppengebied. Daar zijn niet zulke mooie oude gebouwen, het meeste is er 200 jaar nieuwer.

Dit is bij de Grote Kerk aan de andere kant van de binnenstad. Ik liep er langs richting Kaeskoppengedoe en zag toen deze groep richting kerk schrijden. Met wat kadetjes in een plastic zak. Het was duidelijk hun pause en ze gingen daarvoor op een zeer fraai plekje zitten.

Dus verwisselde ik mijn schoenen voor stoute en vroeg of ik een foto mocht maken. Natuurlijk vonden ze dat niet erg. Ik kreeg een kaart met webadres www.wrongelenwei.nl. Ze hoorden duidelijk wel bij de Kaeskoppenstad, maar speelden ook in andere delen van de binnenstad om mensen zo naar dat Kaeskoppengebied te lokken.

Op dat moment had ik geen idee wat ik met die foto moest. Achteraf vind ik ‘m qua kleur en achtergrond erg goed gelukt en kwak ik hem dus bij deze op dit blog. Neem aan dat de muzikanten deze minireclame zullen waarderen.

Zelf liep ik verder en ondanks dat ik er vroeg was, stond er al een rij van de Houttil tot de Bathbrug. Omdat het gebied nogal krap is kan niet iedereen er tegelijk in. Ik liep dus door en heb me vermaakt bij een soort hoedjewip met rubberenepkippen en koolmanden. Simpel, maar leuk bedacht. En ik was zo dom om daar weer geen foto van te maken. Als fotograaf zal het dan ook nooit wat met mij worden.

Iets eerder had ik nog wel een foto gemaakt van 2 jonge kraanaandrijvertjes:

Het ding stond er voor. De kinderen kwamen niet tot de as. Bij volwassenen lukt dat dus niet, die moeten erg voorover lopen en hebben dan de as in hun nek.

Advertentie

Geplaatst op 2012-06-18, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Th Balvers

    Ik ben met je meegelopen in een vervlogen tijd

  2. Die kraan moet ik een keer zien… Mmm, wellicht op youtube wat te vinden.

  3. Was ff an, je hebt een ijsje van Laan gemist ;-)
    Mooie plaatjes overigens!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: