Jul-05: Oververhitte Katalysator

Zal onze Mart S blij zijn met zijn gastenlijst van z’n afgelopen Avondetappe? Hij had iemand van de Telegraaf uitgenodigd, die over de vermeende Armstrong-affaire heeft geschreven. Verder was er ook zijn standaard Volkskrantgast en dus kondigde hij aan het einde van Nieuwsuur parmantig aan dat ie daar een nuchtere fietser uit Overijssel bij had gevraagd om de gemoederen niet al te hoog op te laten lopen.

En inderdaad de uitzending was nog geen 10 seconde gaande of deze laatste ‘katalysator’ blies zichzelf compleet op. Deze ontnuchterde had geen zin in die dopingverhalen, die ten kostte gaan van de wielrenners die nu hun best doen.

Wat mij betreft heeft ie gelijk en zou ik eerst maar eens afwachten tot er echt nieuws te melden is. Maar zo werkt de media niet meer. Sensatie is zo belangrijk dat alles aan de kanten wordt geschoven voor een verhaal dat nog lang niet bewezen is van bronnen komt die onbekend blijven.

Ik had me verheugd op de nuchtere gast, die verre van nuchter acteerde. Ik kreeg medelijden met hem, kon het niet aanzien en heb de uitzendig gestopt. Misschien ga ik die naderhand nog even via Uitzending gemist kijken, waarbij ik hele stukken zal doorspoelen. Ik zit niet te wachten op een uurtje speculeren, maar kan ook slecht tegen opgewonde standjes.

Geplaatst op 2012-07-05, in RTV-matig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Dan heb ik toch heel anders gekeken…. Ik zag beleving… Waarheid, wat het ook nog mag brengen en zijn, doet er niet meer toe.

  De Tour is NU. En vandaag bleef ik voor de verandering wel kijken, terwijl ik meestal ‘doorzap’…

 2. Doping is sensatie.
  Gelukkig dat het bestaat.
  Gelukkig dat het wordt gebruikt.
  Anders is er aan zo’n touretappe van vandaag toch niets te beleven?

  Maar ik wordt er dus helemaal kotsmisselijk van.
  Je kunt altijd zien aan de gemiddelde snelheid van de Tour de France of er doping wordt gebruikt.
  Vergelijk het maar met de andere jaren.
  Er was ooit een tourrenner Jos Lammerting genaamd, die het zo simpel uitlag.
  “Als je niet gebruikte kon je het peloton niet bijhouden”!
  En …………………….iedereen houd het peloton bij, toch?

 3. Ik kijk al jaren niet meer naar dit soort uitzendingen.

 4. @Grutte Pier: Ik had ook graag gezien dat het over de Tour ging, maar volgens mij wilde Mart een uur ouwenelen over de Tourwinnaar van 10 jaar terug. Die uitgenodigde fietser had daar compleet geen trek in met de opvatting: ‘Daar gaan we weer, elk jaar hetzelfde liedje, ik heb daar geen trek in.’ Vervolgens windt ie zich zo op dat ik Mart zie denken: ‘Wie heb ik nu aan tafel?’ En samen met de 2 andere gasten proberen ze deze oververhitte figuur zo tot rust te brengen zodat ze verder kunnen met het dopingverhaal. En in dat soort soaps waarin een verkeerduitgenodigede gast zichzelf en kijkers geen plezier doet heb ik geen trek. Waarschijnlijk is die fietser al wat dagen eerder uitgenodigd en ‘trof’ ie het dat vandaag een uurtje dopinggezever op het programma stond. Als ik hem was geweest had ik het bij dat ene statement gelaten met de vraag of Mart alleen hierover wilde praten en zo ja, dan was ik netjes van tafel gegaan. Maar blijkbaar was ie zo getript dat nadenken er niet meer bij was.

  Om zo’n heethoofd in Nieuwsuur aan te kondigen als ‘nuchter’ is natuurlijk ontzettend leuk (voor een minuut of 5 en dan ben ik er wel klaar mee.)

  Over die doping zelf ben ik na 30 jaar ook wel een beetje klaar. En dat die verhalen ‘toevallig’ altijd aan het begin van de Tour opduiken zorgt ervoor dat de Tour zelf flink wordt verziekt. Ongeacht wat de renners op dit moment doen.

 5. @Hartelijkehulk; Je moet je gegevens hier even aanpassen. In de websitenaam ontbreekt ‘hot’. Ik kan dat wel achter de schermen repareren, maar blijf zo aan de gang.

  Doping vind ik natuurlijk verkeerd. Probleem is wel wat men doping noemt. Heel veel wordt indrirect gemeten in zulke kleine propicolages dat de foutkans enorm kan zijn. Los daarvan is er een gigantisch verdachtmakingscircus in de media ontstaan, waar Story en Privé bij in het niet vallen. Mensen smullen daar schijnbaar van. Een keertje is niet erg, maar steeds weer is gewoon vervelend.

 6. Mart zap ik direct weg…

 7. Niet om aan te zien en te horen, die avond-priet-praat-programma’s over sport.
  En Mart ‘mag ik dat zeggen?’ Smeets kan ik al helemáál niet hebben, daar zap ik onmiddellijk van weg. Er zijn al genoeg grote ego’s…

 8. De achterkant van sport.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s