Sep-06: Gebruik het 2e Scherm

.. kondigen ze steeds vaker aan op TV. Diverse programma’s zeuren er om. Nou heb ik niet eens een echt eerste scherm, omdat ik naar het display van mijn laptop kijk. Het woord scherm hoort eigenlijk bij de beeldbuis van die diepe TV’s, die vroeger uit de wandmeubels puilden. In die buis werden elektronen op een fluroricentiescherm afgevuurd. Dat lichte vervolgens op en zorgde voor een het bekende lichtgevende aquarium.

Maar goed het woord scherm is wat algemener, hoeft ook niet alleen een afgeleide te zijn van fluroricentiescherm en is nog lang niet uit zwang. Met het tweede scherm is dat niet anders. Ik had er aanvankelijk wat weerstand tegen, maar zie nu toch wel de voordelen. Vooral de irritant glimlachende politici en fanatiek drammende presentators (m/v) kan ik met mijn tweede scherm prima weren.

De versie hiernaast doet het niet alleen bij de nieuwste platbeeld-TV of andere displays met weinig diepgang, maar zoals getoond ook bij de oudste zwartwit-beeldbuizen. Hij doet het ook bij herhalingen. Operating Systeem geen bezwaar. U mag opzoek gaan naar bijbehorende App‘s, maar dat hoeft niet. Geheel draadloos. Batterijen uitbegrepen. En met Apple-symbooltje 2x zo duur.

Advertentie

Geplaatst op 2012-09-06, in RTV-matig, Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Hahaha!! Dit is het scherm die mij het meest aanspreekt!

 2. Fruttekoek

  Kan ik er wel op swipen, of heb ik dan zo’n pennetje nodig?

 3. Fruttekoek

  PS: Ik vindt dat op het eerste scherm nog verdacht weinig over de eigen schaduw wordt gesprongen.

 4. Ik vind dit een superscherm. Heel geschikt om te plaatsen rondom een eerste scherm en een eerste-scherm-verslaafde.

 5. @Fruttekoek: You swiept je geng maar. Met een vilstift kan je er ook grafieken op tekenen.

 6. Het idee dat je zoeel naar het eerste als het tweede scherm kunt kijken, vereist meer concentratie dan een mens kan opbrengen.

 7. @Wllm: Als er om het 2de scherm gezeurd wordt, dan is het 1e scherm niet echt bekijkenswaardig. Zelf kijk ik op mijn laptop doorgaans naar een window of 5. Dus TV-beeld, daarnaast Teletext, en daaroverheen nog wat weblogs, google maps en wikipedia of dergelijke. Als er op het 1e scherm wat te zien is dan dubbelklik ik die displayvullend.

  Maar eigenlijk kijk oik TV meestal naderhand. Dan kan ik de oninteressante meuk doorspoelen. Nieuwsuur en bijvoorbeeld Kassa duren zo maar 5 tot 10 minuten. Maar in dat geval doet het 2de scherm het niet meer.

 8. De reclame van de Duitse ZDF televisiezender is: Mit dem Zweiten sieht man besser! Daar konden ze wel eens gelijk in hebben

 9. Voor overbodige programma’s scherm ik mij op een eenvoudige manier af. De knop niet op aan zetten

 10. Een tweede scherm? Ik mis iets, geloof ik. Wat voor tweede scherm? Waarvoor?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: