Okt-14: Rode Reclame BullShit

Net als nog een paar anderen heb ik goed gekeken, maar Felix Baumgartner kreeg géén vleugels! Hij had gewoon een helium ballon en een parachute nodig. Voor mij is het duidelijk, reclames zijn niet te vertrouwen.

Verder is Red Bull met AA-drink hier nog altijd de grootste zwerfvervuiler. Mensen (kinderen dus) die het drinken raken er zo van in de war, dat zij de afvalbakken -op vaak maar een paar meter- niet kunnen vinden. Compleet radeloos stoppen ze de lege busjes en flesjes dan maar in een of andere heg of gooien die in een perkje:

Advertentie

Geplaatst op 2012-10-14, in Milieumatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Red Bullet gewoon verbieden voor kinderen onder de 18…

 2. Red Bull gewoon verbieden.
  Bull redt zichzelf wel.
  Bovendien stinkt dat goedje verschrikkelijk. Alleen al om die reden zou het verboden moeten worden.

 3. In heggen en struiken zie ik altijd allerlei merken van drankjes en snoep. Wat in de mode is voert de boventoon, da’s logisch.

 4. streng hoor, bijna fundamentalistisch, ik vond het een gewaagde sprong, had niet veel last van de sponsor, wiens drankje ik nog nooit heb gedronken

 5. @Jan K: Je moet al mijn schrijfsels niet te serieus nemen. Zeker niet in dit geval.

 6. @Bertie: Deze blikjes en de AA-flesjes zijn hier al een tijd koploper in het zwerfvuilklassement. McDonaldsmeuk, Tjolk-pakjes, EuroSchopperbier en Marlboro lopen daar ver op achter. Het heeft niet alleen met mode te maken. Waarschijnlijk zijn het ook maar enkele kinderen en eerder jongens dan meisjes.

 7. En wielrenners en mountainbikers. Meestal grote mensen. (Mannen).

 8. @Ximaar: Ik vind het fascinerend dat op sommige hangplekken de jongeren die dergelijke troep achterlaten de volgende dag gewoon weer tussen hun eigen troep gaan hangplekkeren.
  @Bertie: Voor wielrenners en ATB-ers is dat verplicht, net als het al rijdend mond- en neusfluimen verspreiden.

 9. Daarom kijk ik ze altijd heel kwaad aan. Niet dat het helpt.

 10. red bull (AA drink) is niet alleen de grootste zwerfvervuiler het is ook nog eens een caloriebom van hier tot Tokio, er zit nog veel meer suiker in dan in cola.
  Het is dus ook nog eens een verschrikkelijke dikmaker.

 11. @Bertie en anderen: Toevallig moest ik vandaag even over het redbullweggetje en heb ik een foto gemaakt. Niet veel verder lagen er nog 4 met 1 AA-flesje. Verder op het weggetje een platgereden exemplaar en nog 1 plastic zak. Niet meer, maar ook niet minder.

  Over dat weggetje met straatstenen zie ik nooit wielrenners of mountainbikers. Miscchien doen die het wel, maar zeker niet hier. Je ziet hier vooral omwonenden en scholieren in alle leeftijden. De omwonenden zie ik er ook niet toe aan en dus blijven de scholieren als hoofdverdachte over.

  Zelf denk ik trouwens ook niet dat een wielrenner dergelijk suikerwater met flink wat cafeine koopt. Die weten wel beter en vullen daar hun eigen bidon mee, die ze zeker niet weggooien. Bidonweggooien gebeurt alleen in grote wedstrijden, maar dan op aangewezen plekken waar ze later verzameld worden.

  Helaas hebben de Redbull- en AA-reclames het meeste effect op scholieren.

 12. @Bytheway: En bij kinderen ADHD-versterker.

 13. Op de radio was nog een “deskundige” die zei dat als hij zou struikelen en niet goed zou springen, hij de verkeerde kant (in de richting van het heelal) op zou kunnen vallen, vanwege de gewichtsloosheid.

 14. @Mack: Ik vermoed dat de aantrekkingskracht van de aarde daar nog flink is, anders had ie nooit binnen zo’n korte tijd op een valsnelheid van 1342 km/h gezeten. Op 36km hoogte draaien ook flink wat satellieten om de aarde en doorgaans raken we die ook niet kwijt. Was nog wel leuk geweest als ie er 1 was tegen gekomen, en dan met een zetje uit de baan duwen. :-)

 15. Waarom vallen die satellieten dan eigenlijk niet? Volgens mij zitten die hoger.

 16. @Mack: Je hebt gelijk ik was een kilo in de war. Geostationaire satellieten draaien 36.000km is 36 Megameter boven het aardoppervlak. Dwz ze hebben een omwentelingssnelheid die gelijk is aan de aarde en dat voorkomt dat ze naar de aarde vallen of de ruimte in worden geslingerd. Bij de grootste satelliet, de maan is dat niet anders. Als de aarde daar geen aantrekkingskracht op uit zou oefenen, dan waren we die ook al een tijdje kwijt geweest. :-) En als zelfs daar de aantrekkingskracht nog merkbaar is, dan ik dat zeker zo op 39km, vanwaar Felix zich liet vallen.

 17. Ik heb Baumgartner niet gezien, wel over gehoord. Ik geloof dat ik het nogal een beetje absurd vond. En dat zwerfvuil waaronder die blikjes vind ik verschrikkelijk. Ik heb er in het verleden ook al eens over geschreven. Lege flessen Beerenburg, alles kom je tegen. Dat mensen zo diep kunnen zinken om dit te doen. Ook absurd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: