Nov-01: Zie ginds staat de Kerstman

.. hier alweer bij de Xenox in de schappen:

Jawel, Halloween is nog niet terug naar de USA. Sint Maarten is nog niet gevierd en Sinterklaas nog niet eens ingescheept. En bij deze winkel moest ik me begin-november langs stellingen vol met kerstballen wringen, om vervolgens nog meer Kerstmeuk te ontmoeten zoals bovengetoonde Kerstknuffels. En misschien staat het er al veel langer aangezien mijn vorige bezoek aan deze winkel nog ruim voor mijn vakantie was.

Af en toe scan ik deze zaak om uiteindelijk met koek en/of nacho-chips het pand te verlaten. En in dit complete rondje heb ik nul-komma-nix aan Sinterklaas-dingetjes gezien en zelfs geen lampion voor de 11de der 11de. Moeten die arme kinderen dus weer zelf in elkaar knutselen of hun vader is de klos. Ondertussen kunnen we wel een dansend rendier, dito Kerstman en bergen ballen kopen voor een boom die nog in het bos staat.

Advertentie

Geplaatst op 2012-11-01, in Overmatig, Shopmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. IKEA, tuincentra, Makro … Overal hetzelfde. Gelukkig nog zonder sfeerverhogende kerstliederen …

 2. @Margo: Ik begrijp dat ik hier gunstig woon zonder Ikea en tuincentra die me te ver lopen zijn. Hier in de stad zit wel een tuincentrum om de hoek, maar die verkoopt alleen planten en bomen en daar zag ik nog geen kerstboom tussen.

 3. Zeker 3 weken geleden had Wibra zijn kerstspullen al in de verkoop.

 4. Nou zeg, ik zou haast blij zijn dat we in een dorp wonen. Maar ik houd Blokker en HEMA scherp in de gaten!

 5. @Greet: Op een haar na gemist. Ik ben wel onlangs in de Kijkshop en Bazaar geweest (die hier onder de Wibra zitten) en daar zag ik nog geen hoho-gedoe.

 6. Zaak niet meer scannen, Gewoon recht bij de kassa’s naar binnen lopen, alwaar de hapjes uwer gading staan opgesteld. Je ziet, ik weet waar je het over hebt. De eetaanbiedingen van Xenos zijn soms bijzonder goed, maar laat de rest vrolijk links liggen.

 7. @Selma: Maar dan heb ik ook geen input meer voor mijn tertiale brompotberichtjes. :-)

 8. Half september had een Nijmeegs filiaal van een supermarktketen al bergen gevulde speculaas, chocoladesigaretten en marsepeinkikkers liggen.
  Toen ik heel gevat aan de kassière melde “zo, jullie zijn er vroeg bij, zeg!” antwoordde zij nog gevatterder “o, die liggen daar al een paar weken, meneer!”

 9. Een betreurenswaardige ontwikkeling. Voor mij was het altijd een verademing, vanuit het kerstgekke Duitsland enige dagen in het kersteloze Nederland op bezoek te gaan. Maar dat schijnt dus te veranderen nu.

 10. @Emigrant: In andere winkels als de Hema en de supermarkt is het me nog niet opgevallen en ook nog geen etalagevervuiling gezien. Het valt dus (nog) wel mee. Zeker omdat ik gelukking nog geen Kerstmuzak heb gehoord.

 11. Kerstbomen verkopen ze volgens mij niet meer. De kunstboom is weer helemaal in…

 12. Een kunstboom heb ik ook nog te koop. Versieringen krijg je er gratis bij. :-)

 13. De kerstgekte begon al in september j.l. Toen we in Spanje waren kregen we een mail wanneer en waar de Kerstmarkten plaatsvonden in Duitsland. Het moet niet gekker worden.
  Grtz Albert

 14. @Sjoerd: In mijn eerste commentaar hierboven tikte ik dat we hier een tuincentrumpje in de stad hebben. Ik liep daar vandaag langs en de man was een bord aan het aanbrengen met daarop ‘Kerstbomen!’ Niet dat die er al waren, maar het bord hangt in elk geval. Daar kan je maar nooit te vroeg mee beginnnen. :-)

 15. @Bertie: En dan mijn traditie verbreken dat ik hier nog nooit een kerstboom of ook maar kerstversierselen in dit huis heb gehad? Lijkt me beter van niet.

 16. @Albert: Gelukkig heb ik een prima spamfilter in mijn mailprogramma, want dergelijke mails komen er bij mij niet door.

 17. Ik laat het maar aan mij voorbij gaan.
  Tenslotte ben ik soms een beetje wereldvreemd.
  Vrolijke groet

 18. Door dit gedoe groeit mijn aversie tegen de kerst alleen maar

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: