Nov-30: Nog een Verkeersbordje

Deze trof ik een paar dagen eerder in 1 der winkelstraten:

Dus met bijbehorend paardkeervak. Zal wel tijdelijk zijn. Ik zag ook dat ze al in Weert, Den Haag en Den Helder waren waargenomen.


Vooral het symbool op de weg is duidelijk. Toen ik dat zag moest ik denken aan een voorval op een prachtige zomerse dag. Hier langs de gracht zag ik een drietal mensen in tuinstoelen bij een klein tafeltje zitten …  op een parkeervak. Misschien was het huis te warm en hun platje te krap, of waren ze naar deze plek uitgeweken omdat ze daar nog wel lekker in het zonnetje zaten.

Terwijl ik me afvroeg wat de parkeerwachters hiervan zouden maken, zag ik dat 1 van de personen niet in een tuinstoel, maar in een rolstoel zat. Het was inderdaad zo’n parkeervak voor rolstoelzitters, aangeduidt met het bord hier rechts. Dus merkte ik dat op; ‘Ah u zit hier wel goed. Dit is de eerste keer dat ik  eens een rolstoel met inzettende in zo’n vak zie. Klopt eindelijk eens met het bord.’ Ze konden er wel om lachen. En dat moet ook wel als je op zo’n publieke plek gaat zitten.

Geplaatst op 2012-11-30, in Alkmaar en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Veldwachter op zijn post als de hond buiten het vak wordt geparkeerd? ;-)

 2. Mooi, dat sinterklaasbord; heb ik nog nergens gezien. Iets nieuws?

 3. Mooie paardkeerplaats. Trouwens het verhaal over die tuinstoelen is eigenlijk ook wel grappig.

 4. @Aad: Die paarden horen natuurlijk gewoon naast de stalen rossen in het rek en goed op slot.

 5. @Bertie: Deze foto is ergens van rond 20 november en ik vermoed dat ie er de 17de al stond. Mogelijk ook wel op de TV-reclame geweest, maar die zie ik nooit.

 6. @Sjoerd: Toen ik die mensen daar zag zitten moest ik enrom lachen en het gaf me ook een goed gevoel dat ze er zo gemoedelijk zaten. Ze woonden aan de andere kant van de straat. Toch heb ik ze er maar 1x gezien en misschien is er toch een vervelende stadswacht geweest die er iets van heeft gezegd. Stadswachten worden nu eenmaal opgeleid om vervelend te zijn, vooral waar het parkeren betreft.

 7. Wat toevallig dat bij het nemen van de foto net Estelle en Badr lang kwamen.

 8. @Fruttekoek: Zo toevallig is dat niet, ik heb gewoon gewacht tot er een stel langskwam met een zwat balkje voor de ogen.

 9. Straks vragen ze zo’n arm paard ook nog om te betalen.

 10. @Ximaar: Of droegen ze zo’n Black Bar bril?

 11. Die foto zien, je verbaasd afvragen wat dat nou is en niet de link leggen met sinterklaas. Ik vind het een gave. Soms heb ik onvermoede talenten.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: