Jan-06: Valse Start

Of juist een prima start voor degene die zo vaak mogelijk griep wil hebben per jaar. Na 3 dagen tegen de 40 (313 Kelvin) heb ik er flink mijn buik van vol. Vandaag zat ik net onder de 38. Het hoesten is ook stukken minder. En dat noemen ze dan een milde griep-epidemie. In jaren ben ik niet zo beroerd geweest.

Dat terwijl de dagen ervoor prima gingen. Het vuurwerkkijken heb ik bij mijn zus en zwager gevierd. De 1e ruim over de middag terug gevouwfietst naar Utrecht-CS en nog anderhalve kilometer van Alkmaar-CS naar m’n huis. Geen vuiltje aan de lucht zelfs geen 1500 meter hoestje. De dag er op ben ik naar mijn broer, zwaagster en neef in Broek op Langedijk en Noord-Scharwoude gefietst. Trouwens ook op de vouwfiets, die mijn broer heeft ingekort. Het stuur dan, die was me al tijden te breed. Aan weerszijde is daar nu 5 cm van af en dat geeft minder gezeur en vooral minder aanstoot. Daarbij ben ik al jaren smalle sturen gewend.

De PC van hen kon ik helaas niet helpen. Aan het eind van het afgelopen jaar kreeg hun en mijn provider een storing. Een halve dag later deed mijn verbinding het weer, maar bij hen nu nog steeds niet. De provider beweert dat het niet bij de provider ligt. Vreemd, want de modem vertelt dat er een prima verbinding is met de provider, maar dat het bij hen niet verder gaat het internet op.

M’n neef had flink wat malware (ziekelijke software) op zijn PC. En het is me wel gelukt om die er af te krijgen. Een kleine 100 besmette bestanden, waarbij de updater van zijn HP-printer werd misbruikt. Zelfs toen de malware was verwijderd bleef die pogingen doen om er nieuwe malware op te zetten. Dat kreeg ik pas weg door het register flink uit te mesten.

Tot zover startte het jaar dus goed. Maar toen ik naar huis ging merkte ik dat er een behoorlijk zware mist was. Volgens buienradar was in de verste verte geen regen te bekennen, maar van deze mist met meer dan 100% luchtvochtingheid werd ik zeiknat. Dat zal er zeker toe bijgedragen hebben dat ik anderhalve dag later behoorlijke koorts en keelverkoudheid had. Verkoudheid in m’n hoofd heb ik nog niet gehad. Meestal volgt die en die kan dus nog komen. De ellendige hoest is gelukkig wel voorbij.

Er zitten overigens ook voordelen aan. Zo smaakte het eten me voor geen meter en kam ik niet verder dan water drinken. Ben dus anderhalve kilo afgvallen. Achter de PC zitten hield ik nog geen 5 minuten vol. Dus werd er behoorlijk op stroom bespaard. En als ik in bed dik onder de dekens lig hoeft de kachel ook niet zo hoog. Dus nog wat gasbesparing op de koop toe.

Iets heel anders is de tijd, die opeens een stuk langzamer ging. Eigenlijk heb ik me er al bij neergelegd, dat de tijd alleen maar sneller gaat. Ik heb daar ook wel een goede verklaring voor. De eerste nacht sliep ik vrijwel niet door het gehoest en iets dat op ijlen leek. De dag er op leek de dag niet voorbij te gaan en dat gevoel ken ik al jaren niet meer. Als ik naar de wekker keek, dan stond ie maar 5 minuten verder, en voor die tijd was dat zeker een half uur verder geweest.

Nog even de nieuwjaarsprent van Tom Janssen:

Zijn website wordt sinds 13 december helaas niet meer bijgewerkt. Mischien heeft zijn webmistress al sinds die tijd griep. Deze hierboven heb ik uit de krant gefotografeerd.

Advertentie

Geplaatst op 2013-01-06, in Overmatig, Webmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ziek is niet leuk, dus beterschap! Ik heb nog een vraagje aan je qua viri op computri. Maar daar kom ik wel mee als jij weer beter bent en ik terug van vakantie.
  Die cartoon is een goeie. Ik snap ook niets van die maximum snelheid. Die was toch 130 geworden? Nu is dat op de A16 tussen Dordrecht en Breda weer teruggedraaid. Althans de borden 130 zijn weg en ook die fraaie, onbegrijpelijke borden over variabele maximum snelheid. Ik weet werkelijk niet hoe hard ik daar nou mag.

 2. Nounou, je heb het flink te pakken (of is het andersom?☻), heb je een griepmagneet in je lijf? Als ik me goed herinner was je nog niet zo lang geleden ook ziek. Ondanks de gunstige besparingen zou ik me liever goed voelen.
  Jammer dat alleen water je smaakt , anders deed een glas met iets heel sterk alcoholisch wonderen voor je smaak. Absint of zo ;-)
  De prent is een goeie, vooral het bord ‘Nederland’ met de wegversmalling.

 3. Voor je slaap, bedoel ik.

 4. @Bertie: Eind september had ik last van bronchitis. Die ligt bij een griep bij mij ook altijd op de loer, maar daar lijk ik nog geen last van te hebben.

  Nederland op z’n smalst. :-)

 5. Ach, hier gaat het al van voor de kerst fout en ligt mijn vrouw al bijna drie weken in het ziekenhuis met haar longen… Volgens mij kan het alleen maar beter gaan de rest van het jaar.

 6. @Sjoerd: Dat is duidelijk een paar graden erger.

 7. Poor you! Maar het gaat al beter, zo te horen. Volgend jaar een griepprik halen? In ieder geval beterschap, en tegen de klippen op: een goed 2013!

 8. by the way

  Beterschap, maar van zeiknat geregend wordt je niet ziek, je weerstand neemt tijdelijk af.
  Ziek wordt door besmetting,niet teveel in contact komen met andere mensen.
  Het zal vast niet van die besmette computer komen en kon je maar dan ook net zo makkelijk vanaf komen.
  Maar als jij dit verhaal kan produceren, ga ik ervan uit dat het de goede kant met je op gaat.
  Zet die griepvirus maar lekker buiten de deur.

 9. @Bytheway: Klopt er sluimerde vast al een virus dat ik ergens heb opgelopen. Mijn zuster was ook vreselijk verkouden, maar ik dacht dat het bronchitis was en dat is niet echt een besmettelijk virus. Alleen kreeg zij wederom een kuur die zelfs bij een volwassen bultrug werkt. Daarmee is altijd lastig in te schatten wat het echt is. Maar ik heb ook zat andere mensen gesproken, bijvoorbeeld in de bieb en er hoeft er maar 1’tje bij te zitten.

  Gisteren zakte de koorts vrijwel niet onder de 38, maar ik voelde me wel een stuk beter. Vandaag was de koorts nagenoeg weg. Alleen voel ik me nog plaatselijk gammel. Gevoel dat mijn voeten er bij m’n enkels zomaar af kunnen rollen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: