Jan-14: Ter Mors Nulde

Afgelopen weekend werd het jaarlijkse Europees Kampioenschap allround schaatsen gehouden. Het mannenfeestje was volgens de planning en viel zelfs iets tegen. Tenminste als je vindt dat Nederland minstens 3 Nederlanders bij de eerste 3 moet hebben. Dat werden er dus maar 2.

Dit jaar was het echter raak bij de Nederlandse vrouwen. Daar heeft Kemkers nu ook eindelijk het EPO-programma goed afgesteld. De Nederlandse dames werden 1, 2, 3 en 5. En dat terwijl de Nederlandse kampioene verstek liet gaan, die had geen zin.

Deze Jorien Ter Mors zou je echter wel virtueel mee kunnen laten doen, omdat het Nederlands kampioenschap maar een paar weken eerder op dezelfde baan met 4 dezelfde deelneemsters werd verreden. Op de 500 meter van het EK waren deze dames gemiddeld 0,47% sneller. Als Ter Mors dat ook was geweest, dan had zij 39,38 seconde over de 500 meter gedaan en was ze 3de geworden, net voor alle andere Nederlanders.

Op de 1500 meter waren de dames Wüst, Valkenburg, De Jong en De Vries gemiddeld 0,33% sneller dan bij het NK. Als Ter Mors dat eveneens was geweest, dan had zij 1:55,96 over de 1500 meter gedaan en had ze die gewonnen.

Op de 3000 meter niet veel anders. Daar was het schaatsviertal 0,95% sneller en voor Ter Mors had dat een tijd van 4:01,58 opgeleverd en zou ze 2de zijn geworden achter Ireen Wüst.

Voor de 5000 meter hetzelfde, maar dan 2de tussen Sablikova en Wüst. Daar waren de Nederlandse dames maar liefst 1,33% sneller en dat had Ter Mors een tijd van 7:01,11 opgeleverd.

Bij elkaar zou Ter Mors 160,438 punten hebben gehaald, genoeg voor de nulde plek:

Advertentie

Geplaatst op 2013-01-14, in RTV-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

  1. Wat een mooie gedachte-experiment! Dus eigenlijk verdient ze een medaille van een plakje silicium! :-)

  2. Blijft het feit dat ze er niet was…

  3. @Sjoerd: Helemaal mee eens. Maar als ze mee had gedaan, dan had ik er niet over geblogd.

  4. @Jolie: Ik had dit al eens een jaar of 8 eerder gedaan (op m’n website) om aan te tonen dat het Nederlands kampioenschap voor mannen meer competitie heeft dan het EK. Kramer klaagde daar overigens deze keer over. Beetje onzin, want de dames heb ik daar dan weer niet over gehoord.

  5. Over een paar jaar doet alleen Nederland nog mee. Dan hebben ze bijna allemaal een medaille en komen ze in Man bijt hond..

  6. @Bertie: De helft komt natuurlijk in Vrouw bijt kat. :-)

  7. Een kat krabt.

  8. Ik ben een aantal jaren afgehaakt om naar die eeuwig durende rondjes te kijken. Voor deze tak van sport geldt voor mij: Ik heb het echt gezien.

  9. @Hanscke: Deze keer heb ik weer eens gekeken omdat ik aan het uitzieken was en eigenlijk nergens zin in had.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: