Jan-26: Stuurverwarming

Bij Rob las ik iets over stuurverwarming en dat dat iets nieuws was. Mij deed het direct denken aan een foto, die ik een paar maanden terug maakte, compleet vergeten was en nu hier dus rechts staat. Yep een slechthorende koukleum met trapondersteuning.

De naam schoot me net weer te binnen. Zulke gevallen heten dus fietsmoffen.

Geplaatst op 2013-01-26, in Rijwielmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 24 reacties.

 1. Ohhh die heb ik vroegah ook eens gehad….

 2. Die had mijn juf in de vierde klas lagere school ook

 3. Dat hadden wij in de jaren vijftig ook.

 4. Lekker warm, maar hoezo slechthorend?

 5. @Margo: Het bordje achterop heeft niets te maken met Sint-Helena os Schleswig-Holstein. :-)

 6. Duidelijk een ‘hadden wij ook ooit’-berichtje. :-)
  Het schoot me weer te binnen hoe zulke gevallen heten en die naam ‘moffen’ wordt nog altijd gebruikt.

 7. Inderdaad. Als kind lachten we er om, nu zou ik willen dat ze in de mode kwamen. En ook voor de voeten :-)

 8. Ik heb handschoenen; die verwarmen ook.

 9. Je ziet ze haast niet meer. Goed geschoten.

 10. @Bertie: Je kan ze hierboven op het internet bestellen, maar volgens mij heb ik ze hier eerder ook in een fietsenzaak zien liggen. Die op deze fiets zijn ook behoorlijk nieuw.

 11. @Emigrant: Zelf gebruik ik van die gevoerde nep-skihandschoenen, dus waar elke vinger een apart gat heeft. Bij echt koud weer valt dat tegen en kan je toch beter gevoerde wanten hebben zodat de vingers elkaar warm kunnen houden.

 12. @Aad: Volgens mij komen ze weer een beetje terug en dat zal wel eens aan de elektrische fiets kunnen liggen. Het valt me op dat er op koudere momenten wat meer wordt gefietst door de elektrische fiets en dat deze mensen -zoals hierboven- dan voor zo’n oplossing kiezen.

 13. Lijkt me levensgevaarlijk. Stel dat je snel je handen van je stuur af wil halen en ze blijven hangen. Ik denk zelf dat de chemische verwarmertjes voor in je handschoenen veiliger zijn. Hoewel.. ik weet niet wat er gebeurt als die scheuren.

 14. @VvS: Wat hierboven al goed te zien is, is de ongebereikbaarheid van de bel.

  Voordeel vind ik dan weer wel dat je een stuur beter vasthoudt met blote handen, ipv via een gladde handschoen. Dwz veel winddichte handschoenen zijn van glad materiaal.

 15. Ik heb pas wanten/handschoenen gekocht: het zijn in zekere zin van die handschoenen waarbij de vingertoppen vrij zijn, met een aangebreid deel dat je als want over je vingers kan doen: tijdens het fietsen is het een want, als je dat deel terugslaat heb je je vingers vrij om je fiets op slot te zetten. Ik had ze al eens bij iemand gezien, van die UNOX oranje gevallen. Dei van mij zijn warmer, want met vilt gevoerd. Ik heb ze een paar keer aangehad, aan het einde van de vorstperiode. Ik heb ze aan huis gekocht bij een kennis die er een soort party voor hield, a la Tupperware.
  Ze zijn ook online te koop: http://yakkshop.nl/wanten/wantschoenen/

 16. Ze zijn gevuld met fleece, niet met vilt.

 17. Mijn handschoenen zijn gevoerd met Thinsulate fleece, ben er heel tevreden over.

 18. Ze hadde die wante verder op ’t stuur motte zette. Zo kan de fietser niet bij de fietsbel en de versnelling is ook nét buite bereik ;-)

 19. @Barrie: Klopt. Door de grote bel en het spiegeltje hebben ze die dingen erg ver naar buiten geschoven. De gebruiker moet dan ook de hand uit dat ding halen om te bellen. Een bel binnen zo’n geval is ook niet echt handig, het belgeluid wordt dan flink gesmoord. Zelf denk ik dat het van die draaihandvatversnellingen zijn. Die zitten er met de handremmen wel in.

  Bij mijn stuur zal het niet kunnen, die is recht en dan staan die gevallen naar buiten. Moet ik vreselijke O-armen voor hebben. :-)

  Leuk dat ik nu eindelijk je nieuwe website-link zie. Ik heb ‘m in m’n linx aangepast.

 20. Fietsmoffen… ik krijg toch associaties met WO2. Ik weet het, heel erg fout, maar dan in ieder geval ruim na de oorlog

 21. In de jaren ’60 had ik ze aan mijn handvatten, zoals in de strenge winter van 1963. Maar nu is dat erg gevaarlijk: ik heb handremmen…

 22. @Henk50: Volgens mij is dit hierboven een e-fiets met derailleur en zitten de bijbehorende handremmen in de moffen opgeborgen.

 23. De fietsmoffen op de foto zijn nog steeds te koop! Ook in zwart en bloemmotief. Check onze site http://www.fietsmoffen.nl
  >>>Nooit meer koude handen op de fiets <<<

 24. Altijd goed om reclame te maken. Dan doe ik meteen even mee. Ik heb vergelijkbare wanten voor vergelijkbare prijzen hier bij een flink aantal fietsenwinkels in de stad en omgeving gevonden. Daar kan je vrijblijvend naar binnenlopen en aanvoelen of het bevalt. En zo niet dan heb je de winkelomgeving toch ietsje leefbaarder gemaakt/gehouden met je bezoek.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s